• In General
 • pe

O zi mult mai lunga…

Timp de cinsprezece ore fara pauza am ascultat diferite pozitii, am pus intrebari si mi-am pus intrebari; inclusiv in timpul celor doua mese de lucru (am mancat ceva, totusi!) pe care le-am luat cu fostul presedinte Andres Pastrana si, respectiv,  Carlos Gaviria, presedintele Polului Democratic Alternativ (opozitia democratica columbiana).

Suntem mici copii cu experientele noastre  trecute… Ceea ce m-a socat au fost insa asemanarile izbitoare cu unele aspecte ale vietii noastre politice actuale. Mai mult ca niciodata m-am gandit la faptul ca stanga si capitalismul sunt incompatibile; batalia asta se lasa totdeauna cu morti sau cu predare neconditionata…

Mai mult ca niciodata m-am gandit ca in toti acesti ani s-au utilizat in Romania argumentele care sustineau economia de piata pentru a legitima capitalismul; de la distanta la care sunt si cu termen de comparatie, se vede mult mai clar… Va spun pe urma de ce afirm ce afirm…

10 comentarii la “O zi mult mai lunga…”

 • Bibliotecaru

  Scupă doamna, politica este la fel peste tot, pentru că tenebrele umane sunt la fel peste tot. În unele locuri însă lumea este mai ponderată, mai civilizată, şi totul se vede altfel. Dând poleiala deoparte… mereu aceleaşi mecanisme, aceleaşi interacţiuni.

 • Camil

  Scuze pentru off-topic, dar sunt tare curios sa aflu parerea ta, ca social-democrata cu valori declarate de tip european, despre modificarea la Codul Familiei prin care casatoria este limitata explicit la uniunea dintre un barbat si o femeie si sustinuta de parlamentari PSD (!) si PRM.

 • Bibliotecaru

  Şi eu sunt off-topic. Vroiam să semnalez că un articol al domniei voastre a fost semnalat în Front News drept „cel mai bun politic”:
  http://www.frontnews.ro/revista-blogurilor/despre-problemele-columbiei-vazute-prin-ochii-unui-europarlamentar-roman-117

 • Bibliotecaru

  Cum comentaţi următorul articol, există o tendinţa clară de a îngloba curând ţările Balcanilor de Vest în UE?
  http://www.europarl.europa.eu/news/public/story_page/030-20438-035-02-06-903-20080204STO20426-2008-04-02-2008/default_en.htm

 • Roxana

  …o zi mult mai lunga…???zilele peste tot sunt la fel!!!nu exista…diferente!!!punkt!!!
  „You have to want to play it all day, every day to get to the top.”
  „Every day I get more and more honest.”

 • Bibliotecaru

  Eu tot aşteptam poze. Răscolind pe un site al uniunii europene am dat de câteva imagini de la venirea ministrului agriculturi la sediul UE. Trebuie să recunosc că ceea ce am văzut acolo nu are nimic de-a face cu ce mă aşteptam eu. O atmosferă destinsă într-o mică cămăruţă cu o masa mică cu 8 scaune. Pupături, bătăi pe umăr… De ce aveam eu impresia că acolo sunt nişte oameni încrâncenaţi care vânează fiecare greşeală… mă aşteptam ca măcar să fie acea atmosferă de examen, de la facultate… ai intrat, ai tras un bilet şi transpiri scos la lecţie. Mă gândesc că e nevoie de mai multe poze, nu de grup sau oficiale, ci care să reprezinte ce anume vede Gabriela Creţu în momentul în care merge undeva. Un culoar, o uşă, un birou, o clădire, un autobuz… un domn, o doamnă. Poate că am eu curiozităţi bolnăvicioase, dar nu mă pot abţine să nu mă întreb cum e acolo, mai ales că nu voi ajunge într-un asemenea spaţiu niciodată. De obicei istoria rămâne cu imagini şi filmuleţe la nivel de Regele Carol care iese la paradă într-o caleaşcă şi mai puţin la nivel de florăreasa de la colţul străzii. Este păcat, pentru că fiecare aspect al vieţii este un simbol istoric şi ar trebui conservat. Mă întreb oare cum era selva columbiană?

 • Valeriu mangu

  Doamna Gabriela Cretu,

  Va rog sa-mi permiteti sa va corectez: ESENTA nationalitatii este constiinta apartenentei la o natiune NATURALA. Grupurile etnice fac parte din natiunea ORGANIZATA, inzestrata cu o constitutie. Asa se face ca maghiarii de la noi sunt minoritati nationale in cadrul natiunii ROMANE organizate. Aici este neintelegerea termenilor – natiunea naturala este una, iar natiunea organizata este alta. Mai precis, maghiarii de la noi apartin natiunii naturale maghiare, dar si natiunii organizate romane. Grupurile etnice „lipite” natiunii naturale in cadrul natiunii organizate sunt in masura sa influenteze identitatea nationala specifica natiunii naturale, rezultand o identitate nationala a natiunii organizate care are ca fundament identitatea nationala specifica natiunii naturale, dar nu intrutotul identica, respectiv, cu prima.
  Luati drept exemplu de lucru natiunea americana si veti vedea mai limpede distinctiile de care v-am vorbit mai sus.
  Al dvs., Valeriu Mangu

 • Roxana

  …dupa ziua de astazi,la fel de lunga… ca si toate celelalte,dar in schimb,INSORITA(cel putin aici, la mine!!!)…simt nevoia sa mai adaug ceva…la afirmatia facuta anterior,si anume ca si: OAMENII SUNT PESTE TOT LA FEL!!!cu sau mai ales fara… coloana vertebrala!!!nu numai zilele…sunt peste tot fel , ci si oamenii…!!!adica sunt tot OAMENI si nu super Men sau Women!!!(stiam asta…de multa vreme…dar astazi…aveam sa realizez si sa constat pentru a n+1 oara!!!)c’est la vie!!!

 • Roxana

  „AUTOPORTRET VERBAL” – nu pot sa postez nimik acolo…dar!pe bune… ca recunosc!!!si constat in acelasi timp ca…sunteti receptiva…si ca…ATI SCHIMBAT…anul acesta…”patruzeci si trei, dar nu pentru multa vreme, caci timpul trece…”!!!Ce faza!!!Chiar sunteti pe faza!hahaha!!!
  …apropos de timp si of course…de Einstein…cel care m-a fascinat dintotdeauna si pentru totdeauana…”The only reason for time is so that everything doesn’t happen at once.”
  Albert Einstein

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *