Home » General

Occidentul si democratia. Cazul Libia. Felicitari!

24 October 2011 1,628 views 2 Comments

Gadaffi a fost ucis. Dictatura s-a terminat. Incepe democratia. Presedintele Consiliului National de Tranzitie anunta ca noua legislatie va avea la baza Shariah - legea islamica. Abrogarea legilor  din regimul  tiranic anterior - incompatibile cu Shariah - este primul pas. Drept urmare, este abrogata legea care  interzicea poligamia si permitea femeilor sa divorteze.  Soarele democratiei se ridica la orizont pentru libience.  Intr-adevar,  despre drepturile omului a fost vorba in cazul interventiei puterilor occidentale in Libia! Felicitari!

2 Comments »

 • doinas A spus:

  Nda!
  Urmeaza sa vina expertii, sa constate ca statul nu este destul de democratic, sa puna un embargo pe petrolul libian, apoi, din cauza saraciei, sa ofere ajutoare pe care sa le conditioneze cu implementarea economiei de piata si privatizarea bunurilor statului si a resurselor naturale.
  Cunoastem.

 • gabicretu (author) A spus:

  @Doinas,
  De data asta e putin diferit! Noul regim este deja recunoscut ca democratic si prieten, caci din acest motiv a fost “sprijinit” de trupele NATO. Drept dovada a acestei prietenii, el va incredinta companiilor din tarile care l-au adus la putere exploatarea celor mai importante resurse si refacerea tarii distruse de bombardamente. Va aplica, de asemenea, programele de austeritate recomandate de FMI; o tara nu poate trai cu cinci - sase milioane de asistati social! Gratuitatile vor fi anulate iar accesul la educatie si sanatate limitate (la cei care pot plati).

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>