13 comentarii la “Pentru calmat spiritele”

 • iceflame

  Frumos,foarte frumos.Face bine ochiului si inimii.(Acuma stiu cum rezisti fara vacanta Gabi…)

 • iceflame

  Daca tot suntem la capitolul asta,puteti vizita si http://artedalili.blogspot.com Dar nu spuneti nimanui ca eu v-am trimis pe-acolo…

 • victorita dutu

  super, multumesc de apreciere

  frumos situl de pictura de mai sus

  victorita

 • victorita dutu

  mi-a placut femeia inger in Paris si autoprezentarea
  victorita

  http://www.victoritadutu.home.ro

 • victorita dutu

  va scriu un articol depste ceea ce cred eu despre arta mea

  Prin Expozitia intitulata Punctul de la infinit artista isi propune sa realizaze noi forme de exprimare prin elementele geometrice care trimit la ordine si la armoia din lume, care este una matematica. In acelasi timp simbolurile si culorile au o tenta religioasa pentru ca artista considera ca aceasta oerdine matematica care este prezenta in cratie etse ordinea pe care Dumnezeu a pus-o si omul, artistul trebuie sa cunoasca si sa caute aceasta ordine. Ceea ce propune artista Victorita Dutu prin pictura ei este urmatoarea idea, ca arta din zilele noastre trbeuie sa vorbeasca despre nevoia noastra de Dumnezeu, de absolut, de infinit, de ordine , de liniste , de armonie.
  Artistul trebuie sa lupte impotriva tendintelor distructive si haotice pe care le prezinta imaginea sub toate aspectele ei din zilele noastre.
  Asistam mereu la imagini care ne bulverseaza, ne agaseaza ne scindeaza prin interior, ne determina sa cadem dintr-o directie spirituala si fireasca intr-una pragmatica. Or arta viitorului trebuie sa revina la ceea ce a fost ea dintotdeauna, mistica, o arta a templului unde omul mergea sa se reculeaga sa se roage sa devina mai puternic.

  Arta nu mai trebuie sa vorbeasca despre disolutia eului ci despre mantuirea lui.
  Va invitam sa vizitati expozita on-line si sa fiti mai apropae de vizitatorii din Polonia care datorita efortului depus de Domnul consul Conel Calomfirescu picturile ei au putut fi appreciate si au fost o bucurie pentru cei care lea-u admirat.
  Multumim si pe aceasta cale Domnului Consul Cornel Calomfirescu pentru straduinta de a organiza acest intierariu in zece orase a unei artiste tinere din Romnia

  Ilinca Nathanael

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *