Home » General

Pentru uituci!

1 May 2007 338 views No Comment

Nu invatam nimic din istorie iar ceea ce stim uitam repede. Am vazut in aceste zile in mass media o continua incercare de ridiculizare a zilei de 1Mai (pe bune, prin parodii si alte asemenea…) In rest, doar comert…

Atentie, fara respectul fata de munca si cei ce muncesc nici capitalismul nu a avut undeva succes! (de alte societati nici nu mai vorbesc…)

Atentie, toate lucrurile pe care le avem astazi (cum , de exemplu, banala zi de munca de 8 ore) s-au obtinut dupa zeci, sute de ani de lupta si multe sacrificii (nu simbolice ci concrete, ale vietilor multor militanti, la noi si aiurea…)

Atentie, ceea ce am castigat poate fi usor pierdut (si va spune cineva care stie bine Cartea verde a modernizarii legislatiei muncii…)

Atentie, ceea ce nu aparam noi insine sa nu ne asteptam sa apere altii pentru noi; poate nu au interes! (cum nu a avut compania la care lucra Raluca Stroescu…)

Faptul ca unii mor de prea multa munca sau in accidente de munca in fiecare an ar trebui sa fie macar motiv pentru ca ziua muncii sa fie luata in serios…

Spun asta pentru romanii care sarbatoresc ziua muncii cheltuind bani buni prin statiuni… Am facut un calcul - sunt 0,1 % dintre romani; restul sarbatoresc prin munca… Ei nu au nevoie sa li se improspateze memoria!

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>