• In Stiri
  • pe

Piaţa şi concurenţa nu sunt scopuri în sine, ci instrumente care servesc intereselor cetăţenilor

Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a vorbit miercuri, la a 4-a reuniune anuală a CEN-CENELEC, despre relaţia dintre standardizare şi supravegherea pieţei. Evenimentul, organizat anul acesta la Bucureşti, a avut tema „Standardele europene în sprijinul supravegherii pieţei„. CEN este Comitetul European pentru Standardizare iar CENELEC Comitetul European pentru standardizare electrotehnică.  

Avem o piaţă internă pe care standardizarea a făcut-o posibilă prin reguli bazate pe deschidere, transparenţă şi consens, prin participarea deplină a tuturor factorilor de decizie; în consecinţă, piaţa internă se bucură de un nivel înalt de acceptare şi legitimitate, cel puţin în teorie”, a declarat doamna Creţu, membră a Comisiei pentru piaţă internă şi protecţia consumatorilor (IMCO).  

Potrivit doamnei Creţu, „noi, în calitate de parlamentari, vrem să ne apărăm cetăţenii pe această piaţă, acest lucru însemnând o bună protecţie a consumatorilor, o mare diversitate de bunuri şi servicii oferite (inclusiv produse noi, inovative, ecologice) şi o concurenţă corectă. Pentru mine, ca şi deputat social-democrat, piaţa şi concurenţa nu sunt scopuri în sine, ci instrumente care servesc intereselor cetăţenilor. Concurenţa este utilă dacă există o luptă între diferite produse şi dacă are ca şi rezultat promovarea celor mai bune produse şi servicii”.  

Controlul comportamentelor abuzive trebuie întărit. Avem nevoie de asemenea de prevenirea protecţionismului nejustificat; standardizarea este un instrument pentru sprijinirea acestei supravegheri mai eficiente a pieţii„, a conchis Gabriela Creţu  

La cea de-a patra reuniune anuală a CEN-CENELEC au participat experţi din domeniu precum şi personalităţi din instituţiile europene. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *