Home » Stiri

Piaţa şi concurenţa nu sunt scopuri în sine, ci instrumente care servesc intereselor cetăţenilor

27 June 2008 473 views No Comment

Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a vorbit miercuri, la a 4-a reuniune anuală a CEN-CENELEC, despre relaţia dintre standardizare şi supravegherea pieţei. Evenimentul, organizat anul acesta la Bucureşti, a avut tema “Standardele europene în sprijinul supravegherii pieţei“. CEN este Comitetul European pentru Standardizare iar CENELEC Comitetul European pentru standardizare electrotehnică.  

Avem o piaţă internă pe care standardizarea a făcut-o posibilă prin reguli bazate pe deschidere, transparenţă şi consens, prin participarea deplină a tuturor factorilor de decizie; în consecinţă, piaţa internă se bucură de un nivel înalt de acceptare şi legitimitate, cel puţin în teorie”, a declarat doamna Creţu, membră a Comisiei pentru piaţă internă şi protecţia consumatorilor (IMCO).  

Potrivit doamnei Creţu, “noi, în calitate de parlamentari, vrem să ne apărăm cetăţenii pe această piaţă, acest lucru însemnând o bună protecţie a consumatorilor, o mare diversitate de bunuri şi servicii oferite (inclusiv produse noi, inovative, ecologice) şi o concurenţă corectă. Pentru mine, ca şi deputat social-democrat, piaţa şi concurenţa nu sunt scopuri în sine, ci instrumente care servesc intereselor cetăţenilor. Concurenţa este utilă dacă există o luptă între diferite produse şi dacă are ca şi rezultat promovarea celor mai bune produse şi servicii”.  

Controlul comportamentelor abuzive trebuie întărit. Avem nevoie de asemenea de prevenirea protecţionismului nejustificat; standardizarea este un instrument pentru sprijinirea acestei supravegheri mai eficiente a pieţii“, a conchis Gabriela Creţu  

La cea de-a patra reuniune anuală a CEN-CENELEC au participat experţi din domeniu precum şi personalităţi din instituţiile europene. 

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>