• In General
 • pe

Proces verbal 16 octombrie

Sunt terminata si de abia a inceput. Astazi am avut prezentarea si dezbaterea ofertei electorale la mine in organizatie. A fost mult mai multa lume decat m-am asteptat. Au stat in picioare sau asezati pe trepte. S-au oferit multi sa ma insoteasca in celelate judete si sa ma ajute, fiecare cu ce poate. I-am simtit aproape si foarte motivati. E bine. Am nevoie de energia lor. Trebuie sa rezist. Le sunt datoare.

Din pacate, nu poate nimeni sa ma inlocuiasca la conceptie; i-am invatat rau in celelalte campanii; eu scriam discursurile, concepeam materialele electorale, desenam, colam, imaginam mesajele, sloganele, coordonam trupa. Si acum fac la fel (cum rad colaboratorii mei, eu centrez, eu dau cu capul). Dar sunt singura in zona. Si trebuie sa ajung si la Strasbourg. Am termenul limita pentru amendamentele la raportul meu saptamana viitoare. Nici bilet nu am…
Asa ca voi fi o bloggerita fara prea multa imaginatie. E risipita in alte parti; si imaginatia si persoana.

26 comentarii la “Proces verbal 16 octombrie”

 • Bibliotecaru

  Pai cu ce idei lucraţi, poate vă dăm noi o mână de ajutor cu imaginaţia. 🙂 Tot nu suntem folosiţi de nimeni. Dacă nu iese nimic, asta de… dar dacă iese?

 • gabicretu

  Astazi am lucrat ca la PE la interventiile de un minut: taiam toate prepozitiile, epitetele, gradele de comparatie… ca sa obtin mesaje concise, clare, usor de inteles, aplicabile pe mici calendare, semne de carte, etc. Si se pierde caldura omeneasca…
  Si nu gasesc formula care sa sintetizeze ce vrem in trei – cinci cuvinte. Care sa exprime relatia noastra cu cei pe care vrem sa-i reprezentam…

 • Bibliotecaru

  trei cuvinte? SA FIM ALEŞI, adică şi politicieni şi alegătorii. În plus este jocul de cuvinte dintre alegeri şi om ales, deosebit.

 • Rodica

  Gabi, de la selfdesignatedul tau de bufon necunoscut si nesocialist primesti o idee intru conservarea umanitatii mesajului si inmiresmarea lui latent euforica (= a fi inmanat cu o ciocolata)? Este grafica: poza ta poate fi inlocuita cu trandafirii, ingredientele cu ce stii tu etc.
  linkul de azi este temporar adica nefiind o idee foarte originala si nefiind nici prea mandra de ea n-am s-o pastrez la vedere…

 • gabicretu

  @Bibliotecarule…imi aduci aminte de sloganele noastre de la 1 Mai (nu ca urarea in sine n-ar avea valentele de care vorbesti, dar contextul general n-o favorizeaza)

  @Rodica, idee buna si utilizata deja.A fost darul de 8 Martie pentru femei.Eu fiind o militanta, am pus un text putin mai serios (cu obiectivele noastre, ca femei); propunerea ta e mai draguta ca are putintel umor. Daca pun poza se va putea inlocui expresia „numele…pe toate gardurile” cu „numele lor pe toate ciocolatele”.
  Numai ca sunt trei milioane de locuitori in regiunea NE, cei pe care-i reprezint eu nu sunt prea bogati iar cei bogati nu se inghesuie sa finanteze o deputata social democrata (nici nu i-am rugat); asa ca,trebuie sa ma limitez la serii mici de materiale dulci…

 • esmeralda

  succes si nu uitati! dupa victorie , incercati si stiu ca o sa va reuseasca, sa faceti in asa fel incat, noi femeile , sa avem un cuvant mai greu de spus….daca aveti nevoie de ajutor, sunt multi care vor sa va ajute.

 • Bibliotecaru

  OK 🙂
  Mă retrag atunci în marş de defilare 🙂 Cu cântec înainte marş:
  „Vine iarăşi primăvara/Peste campuri, peste flori/ Cântă astăzi toată ţara/C-a venit şi întâi de Mai”.
  Nu pot să scriu şi muzica lui Porumbescu, pentru că nu pot face portativul 🙂

 • Rodica

  mie sloganul bibliotecarului mi se pare bun, bun de tot,
  este ceva magulitor in a fi ales,
  indeamna la desavarsire cum ar veni,
  lasa de asemenea loc, in caz de
  infrangere, sentimentului ca nu-i nimic,
  mai sunt si alte feluri in care poti sa fii ales, …
  si e percutant, poat deveni formula de salut intre psdisti
  in loc de bunaziua: sa fim alesi!

 • gabicretu

  @Rodica
  E foarte frumos si inteligent, intr-adevar. Nu asta era problema. E prea inteligent, numarul 1. Numarul 2, in politica, cei cinici obisnuiesc sa spuna ca cele trei obiective pe care trebuie sa le urmareasca orice politician sunt:1. Sa fii ales 2. Sa fii ales 3. Sa fii ales…
  Ca formula de salut e bun insa, ai dreptate; e bun de uz intern…

  @Bibliotecaru
  Nu stiu de ce va suparati asa usor. Eu am un simt al umorului cam ascutit (adica taie in carne vie si se chema ironie…) dar sunt o persoana vesela. O luati in tragic care mai de care…
  Sloganul nostru de la 1 Mai era „Hai sa ne inmultim!”;de el imi adusesem aminte; iti dai seama ce dragute interpretari si haz s-a facut…

  Mai dati-mi idei in continuare; eu ma chinui inca.

 • Bibliotecaru

  Nu m-am supărat, sunt trei feţe zâmbitoare acolo şi nici una încruntată. Eu spuneam că muzica de la 1 mai a fost scrisa de Prombescu, ca şi la Tricolor (imnul Albaniei) şi nu avea nimic de a face cu comunismul, nici muzica şi versurile înainte de adaptarea lor.

 • Bibliotecaru

  Românul votează Propriul Său Destin!

 • Bibliotecaru

  Pe noi ne Susţine Dovada

 • Bibliotecaru

  Prietenul Serviciilor Dumneavoastră

 • Bibliotecaru

  sau… Îmi şi imaginez câte un spot în fiecare zi pe tot timpul campaniei electorale, ca să nu aibă timp să se plictisească.

  SĂ FIM ALEŞI!
  Votând PSD vă votaţi pe dumneavoastră. Împreună putem fi deosebiţi.

  SĂ FIM ALEŞI!
  Dumneavoastră aduceţi votul noi aducem experienţa. Un parteneriat pe viaţă.

  SĂ FIM ALEŞI!
  Şi grâul se va alege de neghină.

  SĂ FIM ALEŞI!
  Ne alegeţi pe noi şi noi alegem pentru dumneavoastră!

  SĂ FIM ALEŞI!
  Rămâne cum ne-am înţeles!

  SĂ FIM ALEŞI!
  Noi suntem ochii dumneavoastră în Parlamentul European!

  SĂ FIM ALEŞI!
  Nu lăsa să aleagă ei pentru tine!

  SĂ FIM ALEŞI!
  Mai bine liberi decât constrânşi!

  SĂ FIM ALEŞI!
  Cu noi este mai multă stabilitate!

  Ei, mesajul II mai depinde şi de oferta electorală 🙂 Care este oferta electorală?

 • gabicretu

  Mare figura esti!
  Voi incarca o varianta proprie a ofertei. Nu difera esential. Numai accentele sunt diferite putin…

 • Rodica

  Bibliotecarule sunteti zdrobitor domnule!
  Cel mai mult imi place aia cu Românul votează Propriul Său Destin!
  si toata gama asta dela una pe zi.

  Dar cu desavarsirea si cu dedicatia n-ati avea?

 • Bibliotecaru

  Partidul Special pentru Dumneavoastră

 • Bibliotecaru

  Pentru un Sine Desăvârşit

 • Bibliotecaru

  Tocmai ce am auzit despre o lege cu iz european în pregătire, şi anume cu „căsătoria de după 18 ani”.
  O tonă de argumente. Cel mai tare l-a oferit o duduie care a spus ca o fată/femeie este aptă biologic la 16 ani pentru sex şi copii dar nu este aptă şi psiho-intelectual. Şi asta o spune o femeie.
  Ce ar fi să apară un amendament, care a mai existat cândva acum sute de ani, să fie nevoie de un certificat pentru sex care să ateste că tinerii (sau mai puţin tinerii) sunt apţi din punct de vedere medical să-şi începă viaţa sexuală. Iar dacă se organizează un flagrant, să vină cu mascaţi şi să aresteze pe cei care încalcă legea. Pe vremuri certificatul se numea „Fornication Under Consent of the King” (tradus mai liber şi cu engleza mea de balta, „Act sexual liber şi consimţit de rege”). Aşa am găsit şi eu pe net, poate este o legendă, deşi nu pare a fi.
  Cine se căsătoreşte devreme? Etnia Rromă, etnia română mai pe la ţară, o pereche Romeo-Julieteană care nu mai poate aştepta legalizarea legăturii şi băieţi cu fete de pretutindeni rămase „din greşeală” gravide. Dacă se dă legea nu o să mai facă nuntă şatra? Pentru că ei totul e exact la fel, oricum nu se duc la primărie şi nici la bisercă nu prea se duc pentru nunţi. Fetele rămase gravide nu mai fac nuntă? Poate că nu, şi atunci… Ei da, le-am ajutat pe tinerele „labile psihic” de le-am omorât. Eu sunt tare curios, cine inventează legile astea isteţe? Din câte ştiu, până acum legea dădea voie unei căsători la peste 16 ani cu acordul părinţilor. Ce putea fi rău în asta? Practic acum statul judecă mai bine decât părinţi ce e bine pentru nişte copii? De loc nu-mi plac astfel de conaţionali ai mei care mută grija parentală la decizia statului. Or fi câţiva părinţi nemernici, nu-i vorbă, dar şi funcţionarii au o dragoste de copii… ceva de speriat.

 • Bibliotecaru

  Nu pot însă să nu laud proiectul românesc Biblioteca digitală europeană. Mai multe la mine pe blog.

 • Bibliotecaru

  Încep pregătirile pentru Alegerile Generale. Pentru aceasta am demarat construcţia unui site care să cuprindă, cât de cât, în el viaţa politică a României. Având blog, veţi apărea şi domnia voastră în acel site. Probabil link-ul va rămâne definitiv la adresa:
  http://politikia.wordpress.com/psd/gabriela-cretu/
  Dacă aveţi link-uri către alte zone care v-ar putea populariza, v-ar putea reprezenta, o poză pe care o doriţi pe pagină, adresă de email, un număr de telefon public sau orice informaţie pe care doriţi să o găsească un cetăţean, puteţi posta un comentariu sau scrie la adresa de email: politikia70@yahoo.com sau la ID-ul de yahoo messenger politikia70.

 • darius f

  Iertati-mi pesimismul droopyan dar credeti ca la aceste alegeri sloganele pot sa aiba vre-un efect? Credeti ca omul de rand caruia acuma in prag de iarna i se mareste pretul la paine(deci pe langa ca ii va fi frig, va fi si flamand) va reactiona in vre-un fel la slogane?
  As fi curios cum ar putea suna un slogan adresat acestei categorii sociale.

 • gabicretu

  Darius, dragul meu,
  Ai mare dreptate; numai ca trebuie sa te adresezi oamenilor si sa le transmiti ceva; tacerea nu e cel mai bun mod totdeauna. Si trebuie sa-i si lamuresti; altfel, deja este vizibil, vom ingrosa randurile dreptei europene cu voturile stangii romanesti date celui care reuseste sa-i pacalesca mai bine pe cetateni. Crezi ca in timpul campaniilor de succes ale lui Basescu nu cresteau preturile!? Crezi ca in Bucuresti erau mai putine strazi fara canalizare!?
  Cum faci ca omul sa inteleaga ca unui de stanga si altu-i de dreapta (mai ales cand populismul ieftin este asa la moda incat toata lumea plange pe umarul sarmanului „popor”, ca sa-l citez pe un prieten)!?
  Eu ma adresez acestei categorii sociale; cu ei m-am intalnit astazi la Piatra Neamt si la Bacau, nu cu sfantul duh.

 • Bibliotecaru

  @ darius f
  🙂
  Nu numai că ai dreptate, dar ai chiar prea multă dreptate. Dacă pui un afiş negru pe care aşezi. cu roşu aprins: „Noi nu avem nimic de spus!” şi tot este un slogan. Pentru că poţi face multe în politică un singur lucru nu-l poţi face, acela de a nu face nimic. Orice ai face îţi aduce mai multă popularitate decât dacă nu ai face nimic.
  De exemplu, PNŢ-CD nu a mai făcut de mult nimic. A ieşit ex-preşedintele Constantinescu, a fost un pic penibil, a mai fost şi scandalul Mureşan, s-a mai scuturat praful. Deşi impactul negativ, poate că a mai câştigat 1000 de voturi de la cei care au spus, „chiar măi, mai este şi PNŢ-ul, uitasem de ei”. Cel mai mult, un politician urăşte uitarea.

 • MIHAIL GEORGEVICI

  MCP Press Agency

  Campania MCP & Cei 3322 prieteni de pe site-ul NETLOG

  Ianuarie 2008

  Dragi prieteni,

  Avem plăcerea să vă informăm că începând cu anul 2009, cetăţenii, instituţiile publice, organizaţiile, printr-o mai bună comunicare, ar putea să beneficieze de mari performanţe.

  Aflaţi cu acest prilej, că materialele transmise de MCP Press Agency au generat efecte mediatice atât pe plan intern cât şi internaţional.

  Ca urmare, vă prezentăm doar câteva aspecte ale realităţii obiective, cum ar fi:

  1) la nivel naţional, după publicarea articolului „Noutate ! Începând cu anul 2008, funcţionează pe site-ul NEOGEN.RO , „Clubul CU VEŞTI BUNE „, (http://incepandcuanul2008maimultevestibune.blogspot.com), au avut loc dezbateri parlamentare şi mai mult decât atât, au fost întreprinse unele măsuri legislative,

  2) la nivel internaţional, la numai un an după difuzarea comunicatului trustului nostru de presă, postat pe site-ul « Curaj.Net – Exprimă-te ! », încă din ziua de 15 ianuarie 2007, intitulat ” ÎN MEMORIA LUI Dr. MARTIN LUTHER KING”, a fost ales noul preşedinte al SUA, Barack Obama. (http://mcppress.blogspot.com).

  Organizaţia noastră, Fundaţia MCP (MASS COMMUNICATION POWER), este interesată de mediatizarea problemelor importante cu care se confruntă cetăţenii şi va cere în acest sens o mână de ajutor real din partea politicienilor.
  Deşi continuăm să facem lobby pentru România, până în prezent nu am cerut donaţii sau sponsorizări, deoarece nu urmărim interese financiare, avem caracter apolitic şi nonprofit.

  Cu acest prilej, vă semnalăm şi un aspect neplăcut, care din pacate, este tolerat de unele persoane şi pe care îl combatem; manipularea, > cu nume celebre sau ascunse…în dauna interesului public.

  În acest sens, vă rugăm să ne sprijiniţi în limitele posibile, în derularea campaniei cu caracter permanent „MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC” ( MCP ) (http://vremsarespectamnusamanipulamcetatenii.blogspot.com).

  Vă propunem o implicare activă, concretă şi transparentă în prezentarea adevărului în cazul problemelor importante din cadrul comunităţii. Încercăm cu sprijinul potenţialilor sponsori,
  să găsim soluţiile de îmbunătăţire a vieţii românilor şi de prevenire a unor posibile pericole.

  Dorim să vă alăturaţi iniţiativei « MCP » . Avem speranţe că vom îmbunătăţii imaginea României, mai ales că numărul susţinătorilor acestei campanii naţionale este în creştere continuă. Persoanele care vor sprijini campania « MCP », vor fi evidenţiate cu titlul; „MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC” şi rezultatele vor fi intens mediatizate în ţară şi străinătate.

  „Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta.” – Woody Allen

  Vă aşteptăm cu interes şi vă mulţumim !

  (WWW.mcppress.ro, agency@mcppress.ro, 0723 945 840).

  MIHAIL GEORGEVICI – MCP Press Agency

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *