Home » Stiri

Raportul Gabrielei Creţu privind Agenţia de cooperare între reglementatorii de energie, adoptat de Comisia IMCO a PE

8 April 2008 591 views 5 Comments

Bruxelles, 8 aprilie

Raportul de opinie al deputatei europene Gabriela Creţu privitor la “Regulamentul privind stabilirea Agenţiei de cooperare între reglementatorii de energie” a fost adoptat, în unanimitate, marţi, de Comisia pentru piaţa internă și protecţia consumatorilor (IMCO). Raportul doamnei Creţu exprimă poziţia Comisiei IMCO a Parlamentului European în acest dosar, care face parte din al treilea pachet energetic propus de Comisia Europeană

Practic, ca urmare a acestui raport, va avea loc întărirea atribuţiilor viitoarei Agenţii de cooperare între reglementatorii de energie. Astfel, se va putea ajunge la o solidaritate europeană în materie energetică, la preţuri mai mici pentru consumatori şi la un mai bun acces la piaţă pentru aceştia“, a declarat Gabriela Creţu, precizând că “este necesară o mai bună supraveghere a pieţei”.

Prin amendamentele sale, adoptate de IMCO, eurodeputatul social-democrat a urmărit instituirea unei Agenţii care să se bucure de o mai mare independenţă decizională si de mai multe competenţe tehnice, pentru a putea emite linii directoare obligatorii pentru reglementatorii naţionali si pentru operatorii din sistemul de transmitere. Amendamentele doamnei Creţu au vizat, de asemenea, obligaţia Agenţiei de a consulta, în mod constant si încă din fazele preliminare ale procesului decizional,  actorii pieței - consumatorii și utilizatorii finali. De asemenea, raportoarea a obţinut introducerea unor competenţe de control ale Parlamentului European asupra activităţii Agenţiei. 

 In cadrul discuţiilor cu privire la noul pachet energetic comunitar, Grupul Socialist din Parlamentul European a urmărit în principal consolidarea pieţei energetice europene şi reducerea dependenţei acesteia de furnizori din ţări terţe, durabilitatea şi securitatea furnizării de energie, şi asigurarea unor furnizori de ultimă instanţă pentru categoriile de consumatori vulnerabili. 

Raportul de opinie/avizul doamnei Creţu poate fi acesat aici.

5 Comments »

 • CARACATITA PSD A spus:

  Pacat, ca un loc in parlamentul european a fost ocupat de acest tentacul de caracatita a PSD. Mai lipsea Vanghelie ca sa fie perechea anului!!!!!

 • Bibliotecaru A spus:

  @ CARACATITA PSD
  Din moment ce spuneţi asta, probabil că aţi votat. Îmi puteţi spuneţi candidatul care nu ar fi irosit acel loc de care vorbiţi? Nu vorbesc de partid, vorbesc de un candidat pe care l-aţi fi dorit acolo.

 • Mihai Epure A spus:

  Poate CARACATITA PSD ar fi in stare sa faca mai multe daca ar fi acolo. Cum insa nu e… nu face nimic! Poor litlle king of the poor litlle hill!!

 • Huseanul A spus:

  http://orasulhusi.blog.com/ Citeste editia de astazi!

 • Moxebcbi A spus:

  cheap zyrtec
  [url=http://www.bebo.com/BlogView.jsp?MemberId=6729544579&BlogId=6732166008#1]cheap zyrtec[/url]

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>