• In General
 • pe

Saptamana egalitatii!

In contrast cu prea inoportuna analiza romanesca la care am facut referire mai jos, la Bruxelles s-au petrecut doua evenimente in aceasta saptamana: discursul lui Zapatero in plenul parlamentului si audierea publica la care a vorbit Gisele Halimi. Gisele are 80 de ani dar arata, gandeste si vorbeste de parca a invins timpul.

Ce au in comun acest barbat si acesta femeie, atat de diferiti, la prima vedere!? Gandesc ca pentru lumea noastra e foarte oportun ca barbatii si femeile sa fie considerati in egala masura oameni. Indraznesc amandoi sa demonstreze ca egalitatea este oportuna actionand ca sa transforme utopia in realitate. Bine ca ei nu citesc Cotidianul.

5 comentarii la “Saptamana egalitatii!”

 • danieloctavian

  Ba tare ma tem ca il citesti. Prea mult. Si asa ai reusit textul asta plin de pretioase cujetari si abundenta de „oportun”( misto cuvant, nu?). Asta e, nu suntem mereu inspirati. Chestie de …oportunitate:))))))

 • Bibliotecaru

  Mi-am aruncat o privire peste articol. Nu mai am răbdare să citesc fraze care nu aduc cunoaştere. Nu pot să nu mă întreb de ce nu fac oamenii, mai ales cei de profesie ambalatori de cuvinte, diferenţa dintre egal şi identic. Prin şcoală profesorul ne-a subliniat de mii de ori: „Congruent şi egal sunt două lucruri diferite.”
  Oameni egali nu se referă la caracteristici umanitare ci la calitatea de om. Nu poţi fi egal cu balanţa ci doar abstract, instituţional. Instituţia numită „om” sau „pe cap de locuitor”, nu poate vorbi despre fiecare om în parte.
  „Ca simpli muritori, barbati sau femei, nu ne nastem deloc cu aceeasi inzestrare genetica.” Păi tocmai aici e „şpilul”, că nu. Omul este un abstract al mediei ponderate, nici prea prea, nici foarte foarte. Nu poţi studia ce este bine pentru fiecare om, dar poţi avea o bănuială despre cum ar fi bine acelui om mediu. Om şi nu există în carne şi oase, despre asta vorbim, şi nici umanul nu este o prezenţă palpabilă. Mai mult, ne supărăm pe un animal că nu este destul de uman cu alt animal, dar aici este o altă discuţie.

 • Despre nimic

  Personal sunt deacord cu articolul din Cotidianul. Mi se pare chiar un articol bun 🙂 De aia eu citesc Cotidianul 🙂

 • artistu

  OFF-TOPIC: Multzumesc frumos pentru „ajutor la concurs” si te felicit acum cu intarziere, pentru postul castigat la alegeri ! Unul din acele voturi e si al meu si m-a bucurat ca te-am putut ajuta !
  😉

 • gabicretu

  @ despre nimic,
  sa nu crezi ca am ignorat raspunsurile (opiniile) tale; ele necesita insa o reactie mai elaborata; vine, vine…

  @ artistu, ca artistu, smecher putin!?

  @Bibliotecarule, continua te rog! Explica-le deosebirea dintre diferenta si inegalitate. Aceasta neintelegere e sursa raului principal. Ca multi nu o fac, nu-i chiar o catastrofa;ca nu o face un „cercetator in stiinte umaniste” insa…

  @ daniel, scuze pentru conditiile absolut inoportune in care mi-am dat cu parerea; ma bucuram pentru Zapatero ca nu citeste Cotidianul. Eu il mai citesc. Ca sa-l vad pe Domnul… scriind ineptii si semnatura lui Cristi Teodorescu (el mi-a luat interviul din Le monde diplomatique) alaturi (la alt articol) de un articol in care sunt aluzii cel putin tendentioase la mine… Dar libertatea de expresie o fi insemnand si libertatea contradictiei; mi-amintesc de o alta publicatie care avea doua opinii care se bateau absolut cap in cap in acelasi numar (despre sus-semnata)… Ca romanul, impartial…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *