Home » General

Si totusi…

8 March 2008 395 views 55 Comments

Gracias a la vida! Altfel, cum am putea continua lupta. Pentru voi, din tot sufletul dar  cu talentul Violetei Parra si cu vocea fabuloasa a lui Mercedes Sosa.

55 Comments »

 • Cathy A spus:

  @Toti
  In legatura cu tabara de primavara
  Vazand ca nimeni nu mai zice nimic, propun Dnei Cretu sa ne permita sa ne organizam singuri. Sunt convinsa ca acest eveniment ar putea fi o buna oportunitate pentru noi toti de a vizita Parlamentul European si Bruxelles-ul. Cu Strasbourg-ul stiu ca e mai complicat, pentru ca acolo se tin sedintele plenare si cu siguranta dumneaei nu va avea timp nici sa respire, dar sa mai si primeasca vizitatori. Asa ca, pentru toti cei interesati, astept aici pe blog, dar si pe adresa cathy_raducu2001@yahoo.com propuneri pentru intervalul in care am putea merge. Eu, de exemplu, propun 9-11 aprilie. Copacii vor fi in floare, gaze, pasarele si tot tacamul…

 • Cathy A spus:

  @ Toti, din nou
  Care si cand vreti sa mergeti la Bruxelles? Eu si Iceflame ne-am pus deja de acord. Ne lasati singuri?

 • Cathy A spus:

  SI TOTUSI
  Dati-mi voie sa reformulez: CINE MERGE LA BRUXELLES PE CHELTUIALA DNEI CRETU? Cazarea si transportul, in cele mai decente conditii (probabil si cel putin o masa festiva) sunt oferite de dumneaei. Se va organiza un seminar pe tema “Bloggerii si politica” la care vor participa 4 europarlamentari bloggeri: Dna Cretu, Corina Cretu, Catalin Nechifor si Mircea Pascu dar si specialisti in internet, comunicare, media. Si NOI. E loc cam pentru 10 persoane. Cine este interesat? Nu imi place postura de “vox clamantis in deserto”, haideti, salvati-ma!

 • Bibliotecaru A spus:

  Eu unul nu m-aş simţi bine să cheltuiesc banii altuia. Mai bine acasă. :) Dar dacă va exista şi o linie video… poate că aş urmări ce se întâmplă la masa festivă şi la seminar. :)

 • Impartial A spus:

  @Cathy
  Mare foc cu diacriticele astea! Citez :
  “Eu, de exemplu, propun 9-11 aprilie. Copacii vor fi in floare, gaze, pasarele si tot tacamul…”

  Am crezut ca e o gluma referitoare la poluare (gaze ?!).

 • Bibliotecaru A spus:

  @Cathy
  Uite o problemă de dus la Bruxelles la întâlnirea cu blogării.

  Spuneam anul trecut despre programele informatice comandate de guvern în sistemul de sănătate publică. Spuneam atunci că s-au cheltuit câteva milioane de euro pentru a implementa un sistem informatic. Acum investiţia este de peste o sută de milioane de euro.

  Am să citez oamenii care folosesc acest program.
  Întrebare: Ce aduce nou SIUI-mf fata de DOCS…in afara faptului ca se muleaza perfect pe programul CASELOR !!!???

  Răspuns: Intrebarea este buna.
  SIUI vine de la Sistem Informatic Unic Integrat. Tocmai pentru ca este Unic si Integrat, toti furnizorii din tara vor face raportarile periodice intr-un mod unitar. Mai mult decat atat, validarile acestor raportari se vor face identic in toate casele judetene.

  Utilizator: Din moment ce noi (e banul nostru al platitorului de CAS) platim o firma ca SIVECO sa faca un asemenea program cu 119 milioane eur - CEVA E PUTRED IN TARA ASTA!
  Dezvoltarea unui asemenea soft nu poate costa mai mult de 2 mil de eur in maxim un an cu maxim 40 de oameni platiti bine.
  Ma indoiesc ca restul e logistica!
  Asadar sa folosim softul Siveco!

  OK! Acum să spun şi eu ceva. De două zile mă chinuiesc să instalez acest program şi nu reuşesc. Nu sunt chiar un utilizator tâmp de PC. Am încercat să instalez, mi-a dat eroare. Am mers pe urma erorii si am aflat că trebuie să instalez microsoft net.
  Instalez si pe asta, dar aflu că programul nu merge chiar cu orice versiune, trebuie să fie musai versiunea 2.0.nu ştiu cât. OK atunci instalez acea versiune. Decât că acea versiune nu merge cu Millennium ci doar cu XP în sus. Ia te uită, mă silesc la o versiune anume de windows! Nu-i nimic, mut cablu de la internet pe celălalt PC pe care am XP, instalez microsoft net-ul acolo, e totul OK, rulez programul Siveco şi… error, please send raport.

  Am dreptul, dacă mă ajută Dumnezeu, să-l văd la faţă pe cel care a plătit atâţia bani pentru a face o prostie de program care, cu puţin efort, îl făceam şi eu fără nici un visual basic, e doar o bază de date de doi lei, să zdrobesc o tastatură (merită banii) de capul lui? Eu chiar nu mai rezist la astfel de probleme idioate. De ce nu se dotează clasa politică cu arme şi să ne împuşte pe toţi să fie şi ei liniştiţi şi liberi. Pentru astfel de oameni încarcerarea pe viaţă nu este îndeajuns, ar trebui să fie reinventată munca silnică la ocnă.

  Apropo, sistemul asta de raportare se schimba cam la două, trei luni de câţiva ani de zile. Interesează cineva că 1/4 din munca unui doctor se limitează la a completa hârtii?

  Altfel… altfel aud tot timpul pe la TV, reforma în sănătate este obiect mereu în atenţia clasei politice implicate în…

 • Cathy A spus:

  @Impartial
  Ce sa fac daca ma grabesc… Ma gândeam la gâze, adica bondaraşi, fluturaşi, musculitze… Intelegi tu…
  @ Bibliotecaru
  De ce refuzi aventura? E mai interesant afara, printre oameni, decat in birou, in fata calculatorului… crede-ma!

 • iceflame A spus:

  @Cathy
  Ce inseamna concret”banii doamnei Cretu”?Daca este vorba despre banii ei personali,e clar ca oferta e de neacceptat.Spre deosebire de multi parlamentari,dumneaei chiar isi merita salariul.Daca este vorba despre bani din fondurile biroului parlamentar,de sponsorizari sau de vreun proiect cu bani europeni,atunci se schimba treaba.De fapt,eu oricum am decis sa merg in aceasta mini-tabara chiar daca e nevoie sa-mi platesc singur partea.Mi-ar placea sa-i cunosc pe toti cei care comenteaza pe acest blog.Se pare insa ca avem putini iubitori de transparenta in spatiul virtual…De ce oare???

 • iceflame A spus:

  Unde sunt oare toti vitejii aceia care tuna si fulgera (de la distanta)impotriva politicienilor?Iata o mare oportunitate de a le spune direct in fata ce si cum…De ce nu???

 • Cathy A spus:

  @ Iceflame si pentru TOTI
  Banii provin din fondurile alocate de Parlamentul European Grupului Socialist, din care Dna Cretu face parte. Exista o anumita suma destinata relatiilor cu cetatenii, informarii lor si cunoasterii si familiarizarii cu Parlamentul European si cu activitatile de acolo. Sunt bani care, daca nu sunt folositi, se intorc inapoi de unde au venit si ramanem, intr-un fel, cu totii pagubiti (si Dna Cretu, ca nu ajunge sa ne cunoasca si sa faca ceva bun pentru noi, dar si noi, pentru ca nu ne vom cunoaste intre noi, pentru ca nu o vom cunoaste pe dumneaei personal, Parlamentul European si pe ceilalti europarlamentari bloggeri).

 • iceflame A spus:

  Atunci,ramane 9-11 aprilie?

 • Cathy A spus:

  Daca mai adunam si pe altii. Ca altfel, o excursie in doi la Bruxelles, oricat ar parea de tentanta (glumesc, chiar cred ca am avea multe de discutat pana acolo), ar fi, stiu eu, asa, cumva… Mie imi plac mult oamenii. Cu cat mai multi, cu atat mai bine! HAIDETI, CINE MAI MERGE? Fac un apel la Bibliotecar in special (chiar vreau sa-l scot din “biblioteca”), la Despre nimic, la Impartial, la Bianca, la Mihai Epure, la Nimeni, la Casandra, la Doinaş, si la toti ceilalti, este loc pentru toata lumea! Data e flexibila, se poate modifica in functie de programul nostru.

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Cathy
  Te rog să mă crezi, ieşirea mea afară este o adevărată aventură. :)
  Tocmai de aceea nu prea ies, poate de două sau trei ori pe an, adică de paşte la biserică, la un parastas la biserică… cam atât.

  Mai că te-aş invita la o plimbare că să vezi lumea prin ochii mei, dar nu-ţi pot face asta, cei ce ajung să vadă demonii îşi pierd minţile. Prefer să stau şi să mă distrez cu programe cumpărate de sistemul de sănătate românesc cu milioane de euro, program care ocupă unui doctor 20 minute birocratice per pacient numai pentru raportarea spre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, plus completarea unui concediu, plus consult respectiv, cam o oră… 18 pacienţi pe zi… 18 ore de muncă pentru un medic pentru a lua salariul. Cea mai haioasă chestie este că oameni deştepţi în IT (că tot ni se face nouă reclamă de deştepţi în calculatoare) s-au gândit să facă un fişier cu pacienţi, cu toţi pacienţii, iar când faci referire la el îl alegi din listă. Îşi dă cineva seama că un doctor specialist are mii de pacienţi de-al lungul timpului? S-a gândit cineva cu ce liste se operează în acest caz? Desigur că nu… e foarte amuzant… pentru cei care nu au de a face cu aşa ceva.
  Eu personal sunt aşa de amuzant încât a început să-mi cadă părul şi să-mi albească mustaţa. Cred că de la 1 Aprilie am să fac păcăleala cea mai bună a vieţii mele, închid toate canalele de comunicaţie şi mă apuc să scriu cărţi fantastice despre monştrii care bântuie mintea mea şi am să scriu până voi muri de foame, de sete şi de dor de iarbă verde. Şi cu 5 secunde înainte de a muri, dau DELETE la tot.

 • Cathy A spus:

  @ Bibliotecarul
  daca mi-ai face invitatia la plimbarea despre care vorbesti, as accepta cu bucurie. Nu ma tem de monstri, de orice fel ar fi ei. Am atata optimism, iubesc atat de mult viata, incat cred - si stiu ca sunt naiva, dat totusi cred - ca ii pot transforma pe toti in ingeri. Ma ingrijoreaza doar putin, putin de tot, monstrii din afara, nu cei dinauntru, dar sunt sigura ca se pot gasi “leacuri” si pentru ei.
  Rugaminte: stiu ca daca te decizi cu pacaleala de 1 aprilie, poti s-o faci. Dar te rog, totusi, sa mai ramai pentru ca esti o prezenta placuta. Macar si pentru faptul ca ai simtul umorului (am ras cu pofta cand am citit cum te consideri tu “amuzant”), daca nu pentru echilibrul, plusul de informatie si de analiza, adica, intr-un cuvant, plus-valoarea acestui blog. Alaturi si de ceilalti, desigur. Si daca totusi te decizi sa pui in aplicare “pacaleala” (Doamne fereste!), te rog, inainte de a da DELETE, trimite-mi ce ai scris intr-un fisier atasat pe adresa cathy_raducu@yahoo.com. Te asigur ca va ajunge pe maini bune, intr-un intelect proaspat si intr-un suflet mare cat o paine de cartofi de la Toplita.

 • Mihai Epure A spus:

  Cu parere de rau trebuie sa declinez invitatia la Bruxelles. am sa fiu in Romania(Vaslui) intre 19-30 martie ac. Trebuie sa ma intorc imediat in State din cauza muncii. Dupa 8 ani in business, am prins in sfirsit un contract cu bani de la guvern care plateste mult mai mult decit orice alt client. As fi un idiot sa il ratez! Daca insa o sa am o sansa poate o sa-i fac o vizita Dnei Cretu daca e imprejur in perioada mentionata. Si binenteles daca accepta o vizita!

  Cit despre organizarea doctorilor nu vad care-i problema! Ce-i asa de greu? Computerul organizeaza automat numele in ordine alfabetica si daca vrei iti aloca si destul spatiu pt istoria medicala a persoanei ,in detaliu. Tot ce ai nevoie e instalarea de Windows XP Proffesional pe care aproape orice computer il suporta. Nu incercati Vista, e junk. Windows XP e mult mai usor si simplu de navigat. Programul costa in jur de $150-200 dar elimina un morman de hirtii.

 • gabicretu A spus:

  @Voi de ce aveti timp sa scrieti atat? Eu muncesc intre 14 si 16 ore pe zi degeaba. Astazi m-am saturat. Am nu stiu cate comisii, amendamente, rapoarte (trei in acelasi timp, dintre care unul e regulament european si altul buget), contrarapoarte, conferinte, intalniri, etc.
  Eu fac toate astea si altii vorbesc in locul meu (nu de voi e vorba); m-am saturat; nu am nevoie de purtator de cuvant, oricine ar fi.
  Hai, veniti unii la Brussels!Ar fi un seminar util pentru toti; mai bine decat sa cheltuie unii banii aiurea; voi macar sunteti atenti la ce se intampla in spatiul politic mai mult decat multi politicieni… Daca nu vreti sa va invit eu, veniti pe cont propriu dar cred ca e mai greu… Bianca, Gabi, Gabriela, nu va aud. Doina? Baietii cu darul (pacatul?) scrisului?! 7-8 este bine; mai multi e ineficient, mai putini, nu are haz…

 • gabicretu A spus:

  @Mihai, iarta-ma, am omis. Cu mare placere te astept sa-mi faci o vizita in timpul sederii tale acasa (desi cred ca nu mai gandesti locul ca fiind “acasa”). La sfarsit de saptamana este mai sigue dar vorbim la telefon sau pe mail.
  @Rodica, mi s-a parut mie sau undeva ai exprimat dorinta de a participa la “tabara”?

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Cathy
  Lumea, aşa cum am ajuns eu să o văd, într-o realitate lipsită de sclipiciul frumos al ambalajului, este mai rea decât mi-am imaginat pe timpuri iadul. Nu vreau să dezvălui nimănui lumea aşa cum este ea în momentul în care o vezi dincolo de văz şi o auzi dincolo de auz… cum spunea Nichita percepţia cu ne-simţurile. Sunt sute de scriitori care au decis să “scape” mici amănunte despre această lume din spatele realităţii perceptibile, recunosc cu uşurinţă şoaptele scăpate de constrângerea obsesiilor sociale. Tocmai de aceea am spus de Delete, nimeni nu are dreptul să demonstreze că iadul îl trăim acum şi nu dincolo de moarte.
  În acest moment ascult postul Realitatea TV şi dl. Turcescu a avut ideea să pună pe Costel Busuioc alături de Luciano Pavarotti. Îl ascultam pe Busuioc fără să-mi pot cenzura gândul de a-i corecta multele greşeli, greşeli poate insesizabile pentru mulţi, apoi l-am auzit pe Pavarotti şi, în hohote de râs, i-am găsit şi lui nişte scăpări. Se termină momentul şi acelaşi lucru îl spune şi Gabi Cotabiţă. Pentru câteva miliarde de oameni Pavarotii este un zeu (şi în inima mea) dar eu şi Gabi Cotabiţă putem pune la îndoială şi zeii, şi în acel moment am afirmat că zeii nu sunt perfecţi. Pentru acest curaj probabil că sunt miliarde de iubitori de muzică care ar vrea cu disperare să ne ia imediat gâtul ca la berea Tuborg…pac.
  Ai vrea să trăieşti asemenea oprobriu public? Ai vrea ca lumea să alerge după tine cu piatra între degete şi cu strigăt de lapidare?
  Iată cea mai mare parte din poeziile mele:
  http://www.freewebs.com/gheorgheflorescu/index.htm
  Dacă ai dorinţa de a înţelege, caută cheile de descifrare a ceea ce este în spatele cuvintelor. Mărturisesc că este foarte greu, nici eu nu aş mai putea sparge codificarea înţelesurilor. Nu te aştepta să fie ceva banal.

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Mihai Epure
  Să presupunem că ai fi doctor şi eu, cel care te plătesc pentru că te ocupi de pacienţi, adică o instituţie numită Casa Naţională de Asigurări, cheltuiesc mai mult de 100 de milioane de euro pentru un program pe care eu te oblig să-l foloseşti, un program care te sileşte să deschizi 8 ferestre de introducere de date pentru fiecare pacient, fiecare fereastră cu cam 10 date despre pacient, adică 80 de rubrici de completat şi ai 20 de pacienţi pe zi, adică 200 de rubrici de completat… Şi, după toate astea, te silesc să foloseşti (adică să cumperi) Windows XP Proffesional pentru că acel program, deşi nu face nici un lucru special, nu-l poţi folosi în Windows 95, în Windows 98, în Windows Millennium. OK! Poate ştii că trecerea de la sistemele de operare FAT la NTFS duce cu formatare, adică dispariţia datelor pe car ele ai în FAT. A salva 100 G de date şi ce mai e pe hard, a reinstala toate programele, a reface totul, nu este tocmai plăcut… deci este de înţeles de ce este neplăcută situaţia, dincolo de cele câteva milioane, preţul Windows XP Proffesional.

 • Mihai Epure A spus:

  @Bibliotecaru
  Daca sus numita organizatie “obliga ” doctorii sa foloseasca un anume program, e pur si simplu idiotenie curata. N-are nici o importanta ce program foloseste doctorul pt mentinerea recordurilor, inregistrarilor, atat timp cit le tine si evidenta este clara,informatia usor transmisibila. Poate unii doctori sint mai familiarizati cu Microsoft System iar altii cu Apple. Si daca programul de care spui e atit de complicat, cel care a semnat cumpararea si aagreat sa plateasca bani pt asta, e iliterat in privinta computerelor sau are o placere sadica de a-i face pe altii sa sufere. In ambele cazuri, starea intelectului sau ar trebui sa il descalifice din pozitia pe care o are(excluse sint rudele de gradul unu si doi ale presedintelui, ministrilor, parlamentarilor, primarilor,prefectilor samd)
  Si ca sa-ti raspund la intrebare:daca as fi doctor si as fi fortat sa folosesc programul respectiv, i-as spune individului in charge sa si-l bage unde nu-l arde soarele dupa care as aplica de rezidenta permanenta in SUA. Doctor-rapid, 2-3 ani mai tirziu, posibilitate de 2-3-4-500.000 dolari pe an si nu faci nici hirtogaraie. E tentanta idee
  XP Proffesional este doar un exemplu de a-ti face viata usoara atunci cind ajungi la Business Management sau orice alt fel de recorduri(inregistrari de date) Sint insa o groaza de programe care sint mai simple si poate tot atit de eficiente. Pt a instala XP Proffesional sint cerinte minime in privinta computerului:memorie, viteza, memorie temporara samd.
  Despre ce tranzitie vorbesti ca nu am nici o idee despre ce se intimpla?

 • Despre nimic A spus:

  @Bibliotecaru
  Windows XP nu foloseste neaparat NTFS. E optional. Citeste perfect si FAT32, de fapt o gramada de oameni au FAT32 pe Win XP. Deci nu ar trebui sa fie asa de greu sa instalezi Win XP pe o veche partitie FAT32 fara sa formatezi. NTFS e doar pentru securitate sporita a fisierelor, lucru pe care doar profesionistii il folosesc in general in firmele unde securitatea datelor e vitala.

  E normal ca sa se vrea folosirea unui anume program unic pe toate calculatoarele pentru ca datele se centralizeaza si e normal ca acesta sa fie facut pentru Windows XP pentru ca in Romania asta e de departe cel mai raspandit (peste 95%). Ar fi absurd sa ceri unui doctor sa se descurce cu Linux sau sa existe versiuni pentru Apple. In Romania nu se folosesc Apple-uri decat foarte, foarte rar (cateodata in Desktop Publishing si eventual cei care si-au adus laptopuri din State). Sa fii utilizator de Apple in Romania e un chin pentru ca iti va fi destul de greu sa faci rost de software (mai ales legal). Pe de alta parte Siveco probabil ca face programare in Visual Studio de la Microsoft sau eventual ceva tooluri de la Borland, iar ambele nu au versiune pentru Apple din cate stiu eu, deci programatorii stiu un mediu de programare care nu poate produce programe compatibile cu Apple. In Romania nu prea se face software pentru Apple, poate doar cei de la Adobe Romania desi si acolo am oarece indoieli. In rest eu nu am auzit pe nimeni sa faca soft pentru Apple (or fi cativa, dar foarte rari) si crede-ma ca stiu foarte multi programatori. O solutie mai “inteligenta” ar fi fost sa faca un sistem online de gestiune pe care se putea intra de pe orice calculator cu internet, indiferent de sistemul de operare … insa aparea problema 2: cati doctori/furnizori au internet? Oricum pretul de 119 milioane e clar exagerat, poate ca include si instalarea si suportul tehnic cel putin in unele locatii (care ar putea fi destul de multe).

  Daca zici ca e facut cu .net atunci chiar e o solutie cam prost aleasa pentru ca prea putini stiu sa-si instaleze .net-ul pe calculator. Trebuia facut ceva simplu si usor de instalat si la 1/100 din pret. Inca nu am vazut nici un soft bine facut pentru statul roman … softurile pentru contabilitate sunt de-a dreptul cretine, se schimba la fiecare doua luni si majoritatea nu stiu sa se updateze … trebuie reinstalate, unele isi pierd si vechile date daca nu stii cum sa le instalezi, etc. Dar Siveco s-a stiut intotdeauna ca au fost favorizati de statul roman … intre timp, altii ca mine fac software pe 1000 de dolari, care nu necesita instalari complicate si trece fara probleme de la o versiune la alta :) Asta e, viata e dura :)

 • Mihai Epure A spus:

  Pina acum am folosit doar Microsoft operating sistem. N-am folosit niciodata un McIntosh(Apple). Din cite stiu insa, in ultimii 4-5 ani, tot ce e sistem Apple(Linux), citeste si documentele produse de sistemele Microsoft.
  Cum spune Despre nimic,pt ca datele sa fie usor de centralizat, trebuie sa fie un sistem unic. Ce te faci daca sistemul unic e prost facut si greoi! Si doctori cu birouri fara internet? E internetul asa de scump in Romania?

 • Bibliotecaru A spus:

  S-a animat lumea… astăzi sunt extrem de trist, altfel poate m-aş anima şi eu.

  Eu spuneam lucruri mai simple. Până acum existau programe specializate pentru fiecare zonă a medicinii, medici de familie aveau un program al lor, cei specialişti un program al lor, angajatorii un program al lor…, şi ele greoi de folosit şi complicate, este adevărat, dar care produceau o bază de date care se vărsa într-o altă bază de date ce conţinea totul. A introduce suplimentar încă câteva zeci de rubrici numai ca să fie programul unic, mi se pare o nerozie.
  În al doilea rând, acest program poate fi făcut într-un limbaj gen FoxPro for DOS, cum era de altfel odată făcut programul pentru introducerea concediilor, de exemplu, care putea rula pe orice platformă Microsoft. Întreţinerea şi exploatarea unei baze de date este aplicaţia cea mai des folosită în lume şi prima de la descoperirea computerului, iar pe ultima versiune de Windows se poate rula, de regulă, orice altă versiune anterioară.
  Eu am pe PC Millennium pentru că experienţa cu XP m-a dus la pierderea unor date importante, cam trei ani de muncă. În plus XP-ul merge bine numai când este proaspăt instalat, când adaugi şi programe, începe să se lenevească. Să trecem de motivele pentru care nu folosesc XP-ul (am un PC şi cu XP, dar stă închis), nici nu am pretenţia ca acel program să existe în versiuni pentru Linux sau Apple, dar este absurd să-l fac mai presus de o anumită versiune de Windows. Şi care este motivul acestei incompatibilităţi, că nu are nimic programul special care să folosească ceva din XP care nu e pe Windows 95. Cauza pentru care 99% din programe cer XP sau Vista sau… înţelegeţi domniile voastre, este faptul că sunt compilate pe platforme care folosesc XP-ul. Cu alte cuvinte, eu scriu un program (evident, în Visual, cine mai face cod maşină) şi i-au la compilare comenzile (dll-urile) de XP şi nu de Windows 95, dar programul în sine poate fi rulat pe orişice. Este evident că un program bază de date se pot face pe o platformă veche care să fie compatibilă cu toţi şi cu toate, doar rezultatul baze de date poate fi foarte bine un text ASCII, dar că cei de la “fabrica de programe” au ultimul tip de PC-uri, se respectă, au ultimele versiuni de sisteme de operare, ultimele versiuni de Visual Basic….
  Data viitoare când vreţi să luaţi un joc şi citiţi acolo că nu vă suportă sistemul de operare sau aveţi prea puţină memorie sau aveţi o placă de sunet incompatibilă, ori o placă video care nu este PCIExpress să vă gândiţi că 90% din aceste probleme s-ar fi rezolvat prin compilarea jocului pe un PC mai vechi.

  @ Despre nimic
  Ştiu că XP se descurcă cu FAT, totuşi până acum trăiam cu impresia că partiţia pe care instalezi XP este musai NTFS, restul pot să fie şi FAT. S-ar putea să mă fi înşelat eu, atunci îmi cer scuze.
  Recunosc că dacă aş fi făcut eu acest program nu aş fi luat mai mult de 10.000 de euro. Este adevărat că este stufos şi foarte elaborat şi mi-ar fi luat probabil două sau trei luni să-l fac (mai ales că am cam ruginit), dar cred că aş fi găsit soluţii mai ingenioase pentru el. El a ajuns la mine pentru că un doctor s-a chinuit o oră să adauge pacienţi în baza de date şi pe urmă nu a mai ştiut să-i salveze, aşa că au rămas nesalvaţi. Programul este însoţit şi de instrucţiuni. Ele au 170 de pagini. Cine se încumetă să le citească… poate primesc cadou o sticlă de coniac şi o un volum de Kafka, vorba reclamei.

  @ Mihai Epure
  Din câte ştiu eu, cam tot ce este sistem de operare execută programe microsoft, evident printr-o comandă specială. Multe sisteme de operare acceptă şi încărcarea sistemului Windows.

  Fraţilor, sistemul de operare este picătura care a revărsat paharul, partea cea mai proastă este că eşti obligat să faci hârţogăraie zeci de minute pentru un pacient. Timpul alocat introducerii datelor şi completării reţetei şi scrierii unui concediu este mult mai mare decât timpul alocat bolnavului. Doctorii slujesc de câteva ori mai mult datele trimise către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate decât bolnavul. Aici este partea imorală. Pe de altă parte, 100 milioane de euro înseamnă câteva spitale utilate la nivel de vârf. Despre asta e vorba. Sunt oameni care strâng pe la TV şi teledonuri 30 mii de euro pentru că nu se pot opera în ţară iar în străinătate le trebuiesc bani, în acest timp, CNAS cheltuieşte aceşti bani pentru prelucrarea statistica a datelor, deşi, în mod evident, a prelucrat aceste date şi înainte într-un fel sau altul. Este ca şi cum ai da 10 dolari pe 10 perechi de pantofi, dar ai lua un încălţător de 1000 de dolari, ca să nu-i strici. Nicolăescu a cheltuit, dacă nu greşesc eu, un miliard de euro tot pentru beneficiul CNAS, pentru că acel control obligatoriu este o strângere de date pentru casa de asigurări, nu face nici un bolnav bine. Sute de milioane de euro au costat numai foiţele alea care te invitau să te duci să te spovedeşti la doctor. Chiar nu vede nimeni că un miliard de euro înseamnă spitale de urgenţă într-un sfert din judeţele ţării? Se cheltuiesc sume uriaşe după care nu mai există bani la buget. Se măreşte procentul din PIB pentru sănătate ca să se joace miniştrii cu bani? Tăriceanu merge cu scuterul la serviciu. Foarte bine, excelent, să nu mai cumpere maşini la guvern, să ia scutere de 1000 de euro, cine nu are bani, biciclete de 100 de euro. Dar cu banii economisiţi să nu pună preşuri de şters picioarele din fir de aur la intrarea în Guvern sau mai ştiu şi eu ce prostie. Cam aşa se întâmplă, parlamentarii au la salariu spor de iradiere GSM pentru că există antene pe Casa Poporului, eu am o antenă GSM la 3 metri deasupra capului şi nu-mi plăteşte nimeni nimic. De altfel este şi normal, eu sunt o mică furnicuţă din stup. Există o prăpastie a moralităţii între noi şi cei care ne conduc. Nu toţi conducătorii sunt aşa, dar cei obişnuiţi nu se văd, nu ies în evidenţă şi atunci nu există. Clasele sociale formate astăzi în România nu mai au nimic de a face cu banii sau cu meseria, sunt clase funcţie de bun simţ. Cei fără bun simţ exploatează pe cei cu bun simţ, cei care nu cunosc frica exploatează pe cei cu frica de lege şi de Dumnezeu. Din punctul lor de vedere, societatea este împărţită din băieţi deştepţi şi fraiereşteni. Partea cea mai frumoasă este că şi-au construit o imunitate legală colosală şi nu mai pot fi atinşi. În plus, atunci când este cazul, mai trântesc o lege care să le facă jocurile. Poţi să faci referendum, revoluţii, poţi să nu votezi, orice, nu ai cum să-i mai scoţi de acolo. Singurii politicieni şi potenţaţi care “cad” din funcţii sunt cei care mai au un pic de bun simţ. Dacă eşti cu adevărat nesimţit, nu ai nici o treabă, nici o frică.

  Dar eu mă enervez şi mă consum degeaba, cine se uită în gura mea. Mai bine stau şi mă gândesc cum s-a mai dus un actor, a mai murit un suflet curat. Cei care consumă energii sensibile în ţara asta devenim din ce în ce mai puţini.

 • Despre nimic A spus:

  @Bibliotecaru
  Ai dreptate, programul putea fi facut compatibil cu Windows Millenium sau 98. .Net pentru un astfel de program e o prostie. O decizie nefericita pe care a luat-o project managerul, care nu s-a gandit si la utilizatori. .Net este o chestie trendy, cool, si probabil de aia au luat decizia asta, fara sa se gandeasca la utilizabilitate. Nu e chiar asa usor sa rulezi programe facute pentru windows pe alte sisteme, si in nici un caz nu este ceva ce doctorii ar putea face prea usor. Trebuie instalata o masina virtuala, etc. Totusi si FoxPro e cam rau in urma … se puteau face in Visual Basic si sa mearga si pe Windows Millenium.

  Parerea mea persoanala e ca Win Milenium e cel mai prost windows care a fost scos vreodata (de aceea nici nu prea a avut succes), XP e mult mai bun, insa probabil ca ai avut tu o experienta nefericita :)

 • doinaş A spus:

  @ Bibliotecaru
  SIVECO mai are in lucru si alte aplicatii pentru institutii publice….jale sunt.
  Si cred ca numai asa stiu sa lucreze, cu n+k ferestre.
  Cand am facut 7 observatii dupa 15 min de prezentare mi-au spus ca cer prea mult, ca ar trebui regandit tot conceptul. Iar cand am spus ca tot ce nu fac ei acum va trebui sa facem noi in fiecare zi din urmatorii n+k ani, au spus ca banii sunt prea putini pentru ce asteptari am eu de la aplicatie…
  A propos, ei au facut si aplicatia de la agricultura pentru care a iesit scandalul in toamna…

  @ Cathi

  M-ar tenta sa va cunosc, pe voi, pe doamna Cretu…
  Daca drumul se face si ramane un loc…

  Doinas

 • Rodica A spus:

  Gabi, Cathy, eu eram pentru tabara de vara.
  vacanta de primavara este pentru noi la sfarsitul saptamanii viitoare si nici vorba de alte zile off in Aprilie.
  Dar dupa 10-15 iunie vin negresit.

 • Bibliotecaru A spus:

  @Despre nimic
  Păi nu am spus picătura de pe tort, .NET era pentru dezarhivare. :)
  Eu nu am reuşit să dezarhivez chitul de instalare din fişierul exe, a trebuit să-l iau de la cineva dezarhivat :)). Restul programului nu cred ca mai folosea .NET pentru că până la urmă s-a instalat.
  Apropo, altceva haios, procesul de instalare durează cam 2 ore deşi e vorba de ceva sub 20M. :)
  Gata, închei subiectul, mă enervează prea mult.

 • Despre nimic A spus:

  @Bibliotecaru
  Nu pot sa cred asa ceva :))) .NET pentru dezarhivare??? Instalare de 2 ore pentru 20 MB??? Mda, crunt :) Ce sa zic, jenant … Politicienii ii tin in brate insa de multi ani de zile. Toate guvernele (PSD, PNL, PD) au lucrat cu ei. Stiu ca sunt o firma mare, dar din cate stiu eu aplicatiile sunt destul de jalnice. Nu e suficient sa ai multi programatori si suport tehnic, cineva trebuie sa aiba si un pic de viziune ca sa faca un program bun si mai ales usor de folosit si instalat (sunt o gramada de programe bune in esenta dar greu de folosit si instalat). Marea greseala a majoritatii programatorilor e ca gandesc din perspectiva lor, si lor li se pare usor de folosit o aplicatie, insa nu se pun si in pielea utilizatorului. Programatorii nostri sunt buni, coordonatorii/managerii buni sunt insa mult mai rari.

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Despre nimic
  Sincer nici eu nu am crezut până nu am instalat. Marea problemă mondială a programelor este că această programare modulară se pretează foarte bine la a face programe prin adăugare şi nu începând de la zero cum era pe timpuri. De regulă programarea se face pornind de la un sistem de tip Visual, pe capitole, după care se depanează întregul. dar chiar nu mai vreau să mă gândesc la aşa ceva.

 • Cathy A spus:

  @Doinas
  Deja suntem 3. Ma bucur ca vrei sa mergi. Va fi o iesire foarte interesanta. Mai asteptam un pic. Sper sa ne adunam mai multi, si atunci se face…

 • Bianca A spus:

  @Cathy, aprob si subscriu! Foarte tare, vin si eu! Dar, eu v-am mai rugat, ne vedem toti si ne dam in vileag minunatele noastre personalitati? Da-ti-mi ceva de rumegat, de citit, un background comun de discutie, ca eu, daca nu ma informez oleaca sa stiu despre ce vorbesc, mai bine tac milc si o sa par ce nu sint a fi :-)) Saptamina viitoare voi participa la un debate despre nationalism, eu fiind in tabara cu “Nu” in brate si un coleg al meu, arian, heterosexual si cam nazist cu “Da”. Ma voi distra copios, dar trebuie sa imi gindesc strategia discursului. Ce-ar fi sa-i tragem si noi un debate si sa ne impartim pe doua grupe? Stiu ca suna cam scolaresc, dar dupa aia, propun “pupat toti piata endependenti!” All the best, ne auzim eventual pe un mail, Gabi are adresa mea.

 • Bianca A spus:

  @Cathy, acum am vazut. Deci “Bloggerii si politica”, okie o sa mai citesc niste blogguri politice, l-am citit pe al lui Nastase si Gabi. Dar Gabi e cu totul altceva. Okie, deci, daca se concretizeaza, adresa mea de email este farfuridi5@yahoo.com Astept noutati! Si o vaoi contacta si pe cealalta Gabriela de aici de la noi. Daca accepta suntem cinci. Hai, catinel, catinel…

 • Cathy A spus:

  @Bianca
  Tare-ti multumesc, incep sa ma simt un pic mai bine vazand ca proiectul nostru prinde aripioare… Suntem 4 deja! Dar barbatii de pe blog ce zic???

 • Bianca A spus:

  @Cathy Ce barbati? :-)) Zi-le bloggeri si pace, e o noua varianta a gender situation. Mai putin Iceflame care, se pare, chiar se simte bine in pielea lui :-)) Restul nu sunt She sau He, sunt It, ca in Familia Adams! Ia sa vezi acum indignari de primavara :-))

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Bianca
  Eu îţi dau dreptate, mă recunosc în statutul de It. De fapt începe să-mi crească şi blana :D

 • Bianca A spus:

  @Bibliotecaru Termina, domnule, nu mai minti poporul cu blogul, ca ti-a crescut deja! Fa bine si misca-ti blanurile, domnule raspopit! Ideea e prea faina, haide, move on!

 • Bianca A spus:

  @Bibliotecaru Doctoru’ meu zice acelasi lucru pe care il sustii si tu, vizavi de programele astea. Sa vedem, mai trebuie sa ma documentez. Pina una alta, lovitura pe care a dat-o PNL Caselor de Asigurari Judetene a inghetat totul. A decapitat toate casele dragutul de Nicolaescu. Vezi ca trebuie sa ne intilnim sa vorbim? De ce nu la Bruxelles? Evident, nu pe banii Gabrielei! Dar, daca are bani pentru un astfel de program, de ce nu? Haide, nu te mai rasfata!

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Bianca
  În ultimi doi ani am ieşit din casa de trei ori. Nu-mi place lumea din afară pentru că am învăţat să văd răul şi răutatea la dimensiuni uriaşe. Mă simt un mic Lemuel Gulliver în ţara uriaşilor. Noroc cu internetul că am ce face prin casă. Mergeţi voi, faceţi poze şi daţi-mi link :).

 • Bianca A spus:

  @Bibliotecaru and all Toti cei care iubesc desenele animate si ironia profund dreapta care sta in spatele acestor personaje minunate, common, apes like you are http://www.youtube.com/watch?v=ur3uk0OiyuA&feature=related

 • Bianca A spus:

  @Biblios Cum adica ai invatat sa vezi raul si rautatea la dimensiuni uriase? Din fraza ta inteleg ca te-ai invatat de unul singur. Iti garantez ca o sa fac glume vizavi de tine de o mie de ori, de mine mai putin, cam 999 si de restul tot de o mie de ori. Baudelaire spunea ca risul e diavolesc, dar eu, de cite ori ma intilnesc cu oameni destepti ridem unii pe seama altora, niciodata de altii. Ce e asa rau? A fi caraghios e un lucru absolut firesc. Iesi din casa! Termina cu prostiile! De aia devii obositor si scrii mailuri cit o zi de post

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Bianca
  Poate ai dreptate. Pe de altă parte suntem în postul Paştelui, în fiecare zi e zi de post.

 • Bianca A spus:

  @Biblios Orice zi de post e zi de bucurie, orice crestin stie asta. A posti inseamna sa te curati, nu sa te inraiesti. Faci cum vrei. In orice caz, daca Gabi ne vrea, noi veniiiiimmmm. Iuhuuu!!!! N-am mai mers cu avionul de o mie de ani! Adica vreo trei!

 • gabicretzu (author) A spus:

  @In fiecare zi post? Si ce? Credeti ca la Bruxelles nu avem internet?! Postam cat vreti. Daca vreti sa postiti, nici o problema, imi faceti economie…
  Cat despre structura grupului, sa nu ma mai intrebati de ce spun ca pe femei te poti baza si la bine si la greu!

 • Mihai Epure A spus:

  Chiar daca iti creste blana, tot ramii He or She. Asta e engleza:sucita!!!Mamifer,pasare sau reptila, atata timp cit esti “animal de casa”-pet, esti He or She! Atat timp cit stii sexul vietuitoarei, ii zici el sau ea. Daca nu ii zici “it”.Si cum noi stim ca Bibliotecaru, e o fiinta de sex barbatesc(???), nu un dulap sau ceva masinarie, ramane “He”.
  Si personal cred ca ar trebui sa mergi la Bruxelles, Bibliotecarule. Nu mai sta in casa tot timpul pt ca te expui la “aghoraphobia”-frica de a parasi domiciliul,locuinta, frica de contact cu exteriorul.In plus ai putea aduce oarece balanta in raportul femei-barbati
  Pe perioada sederii in Romania(19-30 martie ac) o sa am acces limitat la internet. Poate cind ajung in Vaslui, in oras. Pt oricine este in zona Vaslui-Galati si pina la Iasi si este dispus in a primi o vizita de la un “necunoscut” si familie(sotie si 2 copii) imi puteti trimite un mesaj la epumih04@yahoo.com sau suna la (235)318-298

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Mihai Epure
  Într-o vreme vroiam să scriu o carte despre agorafobie, anxietatea, stres, atacul de panica, depresie… în dorinţa de a demonstra că dezechilibrul chimic poate fi provocat de cel psihic şi nu numai invers. Pe atunci credeam că ar fi o revoluţie în psihanaliză şi psihiatrie, o linie care uneşte cele două ştiinţe ale psihicului şi poate ar fi fost. Apoi mi-am dat seamă că… nu sunt de meserie şi nu mă va lua nimeni în serios. În lumea de azi o diplomă de absolvent într-o anumită specialitate, mai ales dacă este urmată de un master sau un doctorat, ori, şi mai bine, de un titlu extravagant de academician doctor, ţine loc de recomandare. Am renunţat deci la amatorismul poetic.
  Uneori agorafobia se dezvoltă şi din dezgust nu numai din teamă. Am învăţat să citesc în oamenii care trec pe lângă mine pe stradă şi ceea ce văd în ei nu este deloc plăcut. Omenirea trăieşte un armaghedon (αρμαγεδδων) al său pe care nu-l sesizează pentru că nu este foarte violent şi nu vine din afară. Nu fac decât să mă protejez de degradarea umană a celorlalţi şi, evident, să-i protejez pe ei de degradarea mea. Omul recade destul de repede la statul de animal, asemeni locuitorilor din Insula Doctorului Moreau închipuită de Herbert George Wells. Este evident că nu sunt o persoană plăcută pentru cei care ajung să mă cunoască, oricât aş încerca să fiu elegant, tot identific probleme şi “le dau pe goarnă”, pentru că nu mă pot juca prea mult cu politeţea care nu spune nimic şi deci nici nu jigneşte. Probabil că dacă firea mea ar fi putut să discute delicat despre vreme şi Costel Busuioc, m-aş fi născut ori acum 200 de ani, ori în Marea Britanie. :) Glumesc… sper.

 • Mihai Epure A spus:

  Pt ca gindesti diferit, direct si la subiect, nu te face straniu ci cumva un idealist sau ceva in genul asta. Am cam aceiasi problema(totusi pot discuta despre vreme daca trebuie iar Costel Busuioc nu prea ma intereseaza) Si pt ca zimbeam sa rid, mi-am dat seama ca glumesti! E nevoie de fff mult pt ca cineva sa ma jigneasca sau cel putin sa ma faca sa ma simt neconfortabil.
  E o vorba :cu o floare nu se face primavara! Totusi, cam toti care scriu pe acest blog sint in felul lor diferiti,unici, idealisti,…flori! Uite-asa Dna Cretu si-a asezat cimpul pt un copac intreg de flori, pe care il poti vedea de la distanta in mijlocul unui cimp cu boscheti. Cu cit mai multe flori, cu atit mai vizibil copacul! Si pt ca esti o floare in copacul respectiv, TREBUIE sa mergi in Bruxelles! Poate e o intrebare de pus la care nimeni nu se gindeste!
  Am cam luat-o razna! Asta e poate din cauza ca atunci cind citesc ziarele nu vad decit mizerie, feude personale intre cei cu bani si putere, mai multi bani pt cei cu bani si mai multa saracie pt cei saraci. Romania e pe punctul de a deveni “tara nimanui”!

 • doinaş A spus:

  @ bibliotecaru

 • Mihai Epure A spus:

  Multam! postul de mai sus era pt Bibliotecaru insa simbata la 7:30 e greu sa tii lucrurile in ordine

 • Bibliotecaru A spus:

  Nu, nu am să ies din casă. Peste foarte puţin timp o să fac deja 38 de ani, nu mai am timp. Am luat o pauză de un an şi jumătate pentru a acumula şi pauza de va termina la 1 aprilie. După aceea trebuie să încep să scriu la multele proiecte pe care le-am construit deja scheletului. Probabil că nu mă voi mai opri decât o singură dată, definitiv. Adevărul este că nu mai am timp, clepsidra este aproape plină în partea de jos. Durerea mea cea mai mare este că într-un an şi jumătate nu am schimbat absolut nimic în politica românească, patima celor care se lovesc reciproc este prea mare. Din păcate cei care au bun simţ, cei care muncesc efectiv în politică, sunt striviţi de politica intereselor, de egoismul deşănţat, al celor care îşi strigă patriotismul pe la TV, seară de seară… da, “patrioţi”, profesionişti în a fi animale, mestecă în troaca lor sensibilitatea şi bunele intenţii ale celor care nu pot fi nesimţiţi.

 • Mihai Epure A spus:

  @Bibliotecaru
  Mare asemanare cu “Animal Farm”-G.Orwell. Nu e loc pt Snowball! Napoleon cu ajutorul lui Squiller or sa cistige si vor avea totul la discretia lor!
  Nu se merita insa sa renunti numai pt ca sint prea multi Squillers si Napoleons. Sa renunti inseamna sa le dai dreptate, chiar daca dovedesti posteritatii ca nu au dreptate!

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Mihai Epure
  Nu e vorba numai de clasa politică, e vorba de oameni în general. Chiar şi în mine simt cu creşte simptomul răului şi cum am reacţii exagerate în crize de egoism, deşi nu-mi doresc raţional asta. George Orwell identifica aceiaşi structură umană descrisă şi de biblie, cu mii de ani înainte, prin conflictul fratricid dintre Abel şi Cain şi o pune magistral în operă descoperind că omul nu este fiinţa superioară de care s vorbeşte. Cu cine să duc lupta? Singurul lucru care pot să-l fac este să fiu şi eu un Orwell şi să scriu şi eu o Fermă a Animalelor în speranţa că cineva o va citi şi va fi un pic mai aproape de valorile umane în detrimentul atributelor atavice.

 • Impartial A spus:

  @Cathy

  Multumesc de invitatie! Atit tie cit si Gabrielei Cretu (daca-mi permite sa-i spun asa, fara ‘doamna’, sa-mi dea impresia ca suntem apropiati:) ). Mi-ar place, as vrea sa vad Romania viitore (mai ales) prin ochii altora, dar momentan nu pot fi alaturi de voi decit cu gindul :) Eu cumva, sunt deja ‘acolo’ :)
  Si problema 2: ce a fost azi pe blog toata discutia asta despre soft si compitere? S-a schimbat ceva in ‘trend’-ul discutiilor de aici ?

 • Cathy A spus:

  @Toti
  Avem asa: Iceflame, Doina, Gabriela, Bianca, si eu. Dna Cretu il va invita si pe Peter, deci vom fi 6. Concluzia: Noi intre 9 si 11 aprilie suntem la Bruxelles!
  Mai merge vreunul cu noi? Impartial, ce trebuie sa iti spun sau sa fac pentru a te convinge sa mergi cu noi??? Daca esti deja, cumva, acolo, te asteptam la Parlament. Voi afisa programul excursiei in curand. Mai e timp pana luni, marti, sa va mai inscrieti, pentru ca trebuie facute rezervarile la hotel si la avion. Probabil vom merge cu Taromul de la Bucuresti si vom sta 2 nopti la un hotel in centrul Bruxelles-ului. Ce spuneti, e bine?
  Iar pentru Bibliotecar, daca nu vrea si nu vrea, vom filma cele mai savuroase momente si le vom posta pe blog. Dar poate totusi vrea…

 • Bibliotecaru A spus:

  Neapărat dansul pe mese. :) :D :)

 • Cathy A spus:

  @toti
  Astept un e-mail cu datele personale, un numar de telefon si o copie de pe buletin pe adresa mea cathy_raducu2001@yahoo.com, de la toti cei ce vor participa la excursie.

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>