Home » General

Solidaritate feministă!

12 April 2009 457 views 3 Comments

Se solicită! Se și manifestă, oricând e nevoie.

Vă rog să-mi semnalați  blogurile care pot fi considerate feministe în blogosfera românescă! Feminism înseamnă să accepte că femeile sunt cetățeni ca și ceilalți, să le recunoască drepturile și să reacționeze atunci când acestea sunt  brutal încălcate; mai poate însemna și să acționeze pentru afirmarea valorilor feminine  și înlocuirea culturii patriarhale cu o alta, partenerială (sau numiți-o cum doriți).

 Scopul solicitării este alcătuirea unui blog-roll și crearea unui spațiu de discuții mai larg. Plus construirea solidarității.

Nu se acceptă discriminarea de gen. Aștept blogurile de feminiști și de feministe, în egală măsură. Despre cele de misogini și misogine, nu știu ce să zic… Este suficient să deschidem ușa (sau televizorul) și… gata!

3 Comments »

 • Bianca A spus:

  Nu am cautat prea multe bloguri, dar de unul stiu sigur: http://www.initiativafemina.blogspot.com si il recomand din toata inima. Un altul ar fi http://doinat.wordpress.com/ , ca sa vezi coincidenta, dupa doinas avem si doinat si amindoua feministe. Sa traiasca! Bon si eu cam atit mi-am facut tema, deocamdata. Abia astept un astfel de spatiu de discutie si, pe cit posibil, o bibliografie in domeniu, ca mie mi-e lene sa caut, si scrieri serioase despre feminism eu am citit mai putin. Se vede ca-s feminista spontanee, din respect fata de om :-)).

 • doinaş A spus:

  http://blogul-medusei.blogspot.com/ care este super, si are un blogroll pe care imi propun sa-l verific.
  Blogul lui Liviu Plesoianu..

  http://www.auramatei.blogspot.com/-citeste Relevanța marxismului și degringolada intelectuală a stângii

 • Bianca A spus:

  Am mai descoperit un blog, nu-i neaparat feminist, dar e umanist : http://subvertingcapitalism.blogspot.com/

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>