10 comentarii la “Un 2011 cum l-ar visa copiii!”

 • Peter Gluck

  Multumes mult, draga Gabi!

  Din plin sa mearga vrerile tale!

  E frumoasa poezia ta, doar ca om
  cu doua emisfere stangi in creier
  (vezi imaginea de rezonanata magnetica
  nuclear pe prima pagina a bloguletului
  meu http://egooutpeters.blogspot.com
  care va deveni legatura mea de baza cu lumea
  peste 8 zile)- trebuie sa resping ideea
  ca iarna sa devina primavara- e un dezatru
  pentru agricultura si o binefacere pentru
  epidemii.

  Daca primavara e o metafora, imi retrag afirmatia
  si imi cer scuze.

  La Multi Ani!
  Peter

 • gabicretzu

  Uratura-i uratura… Nu ma asteptam sa fie luata drept poezie. Când eram mica uram intotdeauna..

 • Peter Gluck

  E un gen poetic oricum.
  Cand vom avea energie din belsug vom transforma
  toate anotimpurile in primavara, dorinta ta e
  o porunca pentru mine. Te rog putina rabdare.

 • Amy Neagoe

  La Mulţi Ani nouă, celor care avem ‘valori umane’..adică de copii, aşa cum arătaţi în acest cîntec. La Mulţi Ani, dragă doamnă Gabriela, vă dorim!!

 • Peter Gluck

  @Mihai Pe mine stilul Sibillei nu ma impresioneaza. este mult prea bland si civilizat fata de originalul pe care l-am auzit si azi in actiune.

  Bu are legatura dar voi cita din revista mea nr 228 despre lene:
  e vorba acolo si despre fetele reamarcabile ale generatiei noastre, uite cum era una dintre ele Estra:

  Estra era de fapt o abreviere stalcita a expresiei „extraordinar de ordinara” dar fata se bucura de respect. Odata ne-a invitat (hai ma….lor) sa-l vedem pe fratele ei cum boxeaza, si tipul si-a facut adversarul KO practic instantaneu. Nu am vazut asa ceva nici la film si nici la TV- mai tarziu, deci Estra putea vorbi ce vroia- si cum vroia.

 • Iceflame

  La Multi Ani tuturor prietenilor de pe acest blog.

 • Gabi

  Tuturor!

  Va multumesc pentru urari, celor care au facut!
  Va informez ca nu am murit dar din motive tehnice (imi caut casa sa ma mut) nu pot fi activa. Asta, pentru prieteni, ca sa nu se impacienteze sau sa ma considere neserioasa…

 • marian

  doamna gabriela cretu numele meu este marian si sunt o persoana cu handicap grav din nastere.
  va scriu pentru a va aduce la cunostinta situatia disperata in care se afla categoria persoanelor cu handicap in romania.
  as vrea ca in 2011 atat dumneavoastra cat si partidul dws sa faceti ceva concret si pentru noi persoanele cu handicap grav din nastere. o persoana cu handicap inascut asa cum sunt eu traieste dintr-o indemnizatie in valoare de 290 de lei care nu a mai fost indexata din vremea guvernului nastase.
  credeti ca o persoana cu handicap si automat cu nevoi speciale poate sa isi duca traiul zilnic cu 290 de lei in conditiile in care doar medicamentatia necesara ca aerul costa peste 200 de lei?
  de asemenea va aduc la cunostinta ca legea 448 pentru protectia si promovarea drepturilor persoanei cu handicap este nedreapta pentru persoana cu handicap din nastere si o sa va explic si de ce:
  in aceasta lege nu se face separatia intre persoanele care se naste cu handicap grav si persoana care in decursul vietii capata un handicap.
  de exemplu o persona sufera un accident la locul de munca in urma caruia ramane cu un handicap aceasta persoana are doua venituri pensia de vechime in munca de la locul de munca unde a suferit accidentul dar si pensia de handicap comform prevederilor legii 448.
  in schimb persoana care se naste cu un handicap grav este condamnat sa traiasca din indemnizatia de 290 lei fara a avea alt venit si fara a putea sa muncesca vreodata. acum va intreb eu credeti ca e corect ca datorita unei legi strambe persoana cu handicap din nastere sa aiva de suferit?
  nu credeti ca ar fi mai bine ca legea sa fie modificata si persoana cu handicap din nastere care nu are alt venit sa beneficieze de o indemnizatie mai mare decat cel care a muncit si a capatat handicapul in decursul vietii?
  va rog sa incercati sa modificati legea 448 asfel in cat persoana cu handicap din nastere sa nu mai fie defavorizata sa se faca o specificatie clara ca persoana care se naste cu handicap grav si are ca singur venit aceasta indemnizatie trebuie sprijinita mai mult decat cel care capata handicapul in urma unui accident de munca si nu din nastere pentru ca acel ce capata handicapul in timpul vietii are 2 pensii de handicap si de vechime in munca.
  va rog din suflet sa faceti tot ce putetii ca aceasta lege sa fie modificata in avantajul celor care se nasc cu handicap si nu se mai vindeca nicodaata de acest handicap.
  va rog ca in 2011 sa faceti toate eforturile sa fie marita aceasta indemnizatie de 290 lei.
  cred ca a venit vremea ca cei din clasa politica sa se gandeasca ca si categoria persoanelor cu handicap din nastere au dreptul la un trai decent, demn si sa se vorbeasca si de aceasta categorie sociala nu doar de pensionari si bugetari.
  va multumesc din inima si sper ca o sa gasiti timp sa cititi si randurile mele si daca se poate sa oefriti si un raspuns la problemele ridicate de mine

 • Nana

  Este 16 ianuarie 2011,
  subiectul propus azi :
  Draga noastra,
  La muulti aaani!

 • gabicretu

  @Marian,
  Inteleg situatia si problema. Voi transmite-o colegilor mei de la comisiile competente. Din pacate, o solutie urgenta nu se intrevede; eu nu mai am dreptul de a initia legi iar partidul, in ansamblu, este in opozitie… Sa speram ca vom reuși schimbări în bine; cel puțin, partidul nostru nu consideră, ca alții, că a fi asistat de către societate este o vină a persoanei; cei cu handicap din nastere (ca si cei care l-au dobandit printr-un accident) arata ca nu-i deloc asa…
  @Nana,
  Multumesc din suflet pentru urari! Le intorc inzecit!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *