• In General
 • pe

Un 2013 norocos!!!

UN 2013 NOROCOS, ÎN CARE SĂ ZĂRIM O LUMINIȚĂ LA CAPĂTUL DRUMULUI!

SĂ FIȚI IUBIȚI!

peisaje-de-iarna


PS

Am scris titlul amintindu-mi de o remarcă amară a unui amic; nu e american și nu are superstiții legate de 13. Dar, cum nu putem controla  totul, zicea că ne trebuie și un pic de noroc, că sănătoși, tineri  și fericiți erau și cei de pe Titanic…

6 comentarii la “Un 2013 norocos!!!”

 • Bibliotecaru

  Noul an să vă aducă mai multe satisfacţii şi o viaţă fericită!

 • Iceflame

  Felicitari pentru micuta Eva! Sa va traiasca si sa va bucurati de ea. E frumoasa ca o zi de primavara.
  Felicitari si pentru alegerile recent castigate la Vaslui si in toata Romania. Sper ca noii guvernanti nu ne vor dezamagi. La multi ani!!!

  P.S. USL ar trebui sa ia pozitie fata de situatia in care se afla Adrian Nastase. Parlamentul Romaniei nu poate face nimic in acest sens?
  Mi-ar placea sa luati cuvantul in Senat si sa spuneti ceva despre acest subiect.
  Totusi, un om zace inchis pe nedrept in puscarie, in urma unui simulacru de proces cu pixuri si caciulite…
  In acelasi timp, zeci sau sute de indivizi ce au pagubit statul roman cu miliarde de euro, zburda in libertate. La Monaco, Nisa, Paris sau Bruxelles e plin de ei. Palatele pe care le au in tara si conturile din Cipru, Dubai ori London City nu ar trebui justificate? Daca lui Nastase i-au dat 2 ani cu executare pentru NIMIC, acestora cat trebuie sa li se dea? E straniu cum PSD-ul tace. Mi-e teama de ce e mai rau, de un supermegablat intre infractorii de ieri, si cei de azi…

 • gabicretu

  @Biblio,
  Tocmai am citit o urare de la Frei Beto (pe care îl citesc întotdeauna cu drag).
  http://alainet.org/active/60546&lang=pt
  Din păcate, e doar în portugheză…
  Finalul este magistral. Să lăsăm pesimismul pentru vremuri mai bune! 🙂

 • Bibliotecaru

  @ gabicretu

  Frei Beto confrate cu Toma de Aquino… 😀 Cred că a fost cam singurul lucru optimist pe care l-a găsit acolo… Seamănă cu stilul meu.

  În spaniolă „însărcinată” se spune embarazada şi nu ca în portugheză grávida (ca şi în româneşte…). Îngemănând sonorităţile lingvistice… „însărcinarea” (care aduce cu sine răspunderea) te pune în „încurcătură” prin „gravitatea” sa… Asta pentru că resurecţia nu mai este o banală renaştere într-un bagaj genetic 99,99% asemănător… ci devine cumva un atac de metanoia primordial, omul în faţa consumului fructului oprit.

  „A diferença é que estaremos conscientes de que, para se ter um Feliz Ano-Novo, é preciso abraçar um processo ressurrecional…”

  Frica de schimbare este mai mare decât dragostea de „mai bine”, asta poate pentru că, în cele câteva decenii prin care am trecut, schimbările au adus, în mod constant, un „mai bine” promis transformat în timp într-un „mai rău”.

  Stimată doamnă Gabi Creţu, „um processo ressurrecional” am început şi eu, numai că aproape nimeni nu pare să înţeleagă cum de trecutul ne prezintă, în cele mai fine tuşe de culoare, viitorul în întregul său. Cam de aici se naşte disperarea mea.

  Timp de două sau trei săptămâni voi face un miniserial (sper că zilnic) cu un discurs vechi de 50 de ani care mi-a atras atenţia azi prin prospeţimea sa românească. Am postat deja primele două episoade. Poate în câteva momente de odihnă sau în care vă plictisiţi… veţi opri cotidianul pentru a parcurge, alături de mine, „um processo ressurrecional” prin care Cuba a trecut luptând spre un gând de neatins, prin care Argentina a trecut luptând spre o creştere economică excepţională care astăzi ne atrage atenţia… prin care România se pare că este, încă, incapabilă să evolueze astăzi.

  http://bibliotecarul.blogspot.ro/2012/12/un-discurs-la-care-politicienii-ar.html

  Eu miniseriale mai am, am unul şi programul de guvernare (cu care mi-am adus cititorii la disperare… şi mai am încă 100 de pagini)… sper ca ele să aducă şi cititorii avizaţi şi interesaţi. 😀

  Cu teama că vremurile bune nu vor mai veni în era noastră… încă o dată vă doresc, din tot sufletul, La Mulţi Ani!

 • gabicretu

  @biblio,
  Ce m-as face eu fără tine!!! Multumesc! Si pentru ca ai luat din Frei Beto exact ceea ce voia sa spun(a/nem).
  La multi ani!!!

 • Pedro

  Apropo de P. S. ! trebuie sa ne amintim de principiul 90/10 a lui Stephen Covey

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *