Home » Feministe, General, Prima pagină

Vina sau virtute: ce cauta femeile in politica?

28 April 2010 1,813 views 60 Comments

Interventia (scrisa si nespusa) la conferinta din titlu.

“La probleme, se pot gândi soluţii sau căuta vinovaţi. A da vina pe altul e mai simplu; cel acuzat este străinul, cel slab, diferitul, femeia. Femeia, mai mult decât ceilalţi, pentru că şi săracul sau exclusul trebuie să aibă pe cine da vina. Astfel, victimele sunt puse la zid iar politica rămâne un univers unisex…”

            Presupusa vinovăţie a femeilor nu este doar o prejudecată – este o structură arhetipală a civilizaţiei noastre! Afirm asta, pentru a  şti cu ce ne luptăm, ce dificultăţi trebuie sa  înfruntăm. De la Eva biblică la Elenele din antichitate si contemporaneitate, femeile au fost considerare vinovate de cădere: in păcat,  in prostie, hoţie  sau alte rele pământeşti. Cel puţin, au constituit o bună scuză…

Transformarea vinovăţiei in virtute presupune o autentica răsturnare valorica.  La ea trebuie sa lucram! Introducerea reprezentării echilibrate (cel puţin 40% pentru fiecare gen) sau a parităţii pe listele de candidaţi la alegerile de orice nivel poate constitui un pas important pentru  această răsturnare.

Argumente  de principiu

·         Femeile trebuie să fie prezente în mod echilibrat  în toate organismele cu caracter reprezentativ pentru un motiv simplu: pentru că există iar existenta nu trebuie justificata. Ele sunt cetăţene, la fel ca ei; nu susţinem ca sunt cetățeni mai buni; nici intr-un caz nu sunt insa mai răi. Dacă este democratic să avem reprezentare parlamentară a minorităţilor  naţionale „minore” născute şi educate în România, este cu atât mai democratic să avem reprezentare a majorităţii născute si educate in acesta tara…

·         Femeile şi bărbaţii sunt diferiţi; au interese, ierarhii valorice, priorităţi şi moduri de raportare la lume diferite – au  „culturi” diferite; această diferenţă are caracter profund politic şi drept urmare trebuie exprimată si luata in considerare. Este mai mult decât disfuncţional pentru o societate ca interesul public sa fie definit “uni-sex”.

·         Valorile, tipurile de organizare, relaţionare, ierarhiile societăţii noastre sunt caracteristice unei societăţi patriarhale, societate în care femeile au fost absente din spaţiul public cu problemele lor specifice. Astăzi rolul lor social este mult prea evident pentru a nu fi recunoscut; statusul a rămas insa ca în alte timpuri… Aceasta contradicţie trebuie rezolvata!

 

Argumente juridice

 

·       Constituţia spune la articolul 16, aliniatul 3)Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.” La aliniatul 2, “nimeni nu este mai presus de lege” ar trebui insa adăugata o completare - “si nimeni nu este mai prejos de lege”. Faptul ca de la aprobarea in 2003 a Constituţiei nu s-au adoptat actele normative care sa traducă in fapt prevederea constituţionala dovedeşte ca femeile  sunt, deocamdată,  mai prejos…

Argumente derivate din realitatea politicii noastre

 • Problema reala nu este simpla  prezenta (absenta) a femeilor din organismele reprezentative ci  este neparticiparea la decizia politica, incapacitatea de a o influenţa.  In sistemele democratice influenţarea deciziei depinde de ponderea pe care fiecare o are in organismele respective; psihologii considera ca sub 20% nici măcar nu se observa diferenţa; minoritatea (femeile, in cazul de fată) va tinde sa se adapteze regulilor existente pentru a primi recunoaştere.
 • Excluderea de la decizie începe de la nivelurile de bază iar selecţia candidaţilor  este ierarhica;  pe măsura ce se urca in ierarhii, femeile devin din ce in ce mai puţine, pana dispar…
 • Viaţa de partid, în toate partidele, are un caracter nedemocratic sau puţin democratic;  desemnarea candidaţilor nu se face prin alegeri primare cu larga participare decat foarte rare ori ci in organisme restrânse, oficial, sau mai frecvent in alta parte, neoficial.
 • Lipsesc spaţiile publice de formulare si exprimare organizată a opiniilor despre societate, de dezbatere (obiceiul si indemnul pentru asta, de asemenea)
 • O parte importantă a societăţii civile are caracter de „de proiect cu finanţare europeană”; fiind inautentică, nu serveşte decât parţial pentru pregătirea şi selectarea posibililor reprezentanţi (printre care ar putea fi şi femei, dat fiind feminizarea sectorului ONG-urilor)
 • Sindicatele repetă, în mare măsură,   structura organizatorică a  partidelor si erorile acestora; drept urmare, nici ele nu (mai) servesc pentru o selecţie reprezentativa
 • Cotele permit lărgirea bazei de selecţie; intre multe femei pot apărea si cele “aşteptate”. Unde nu există cote se asuma un risc la nivelul criteriilor de selecţie; pe româneşte, sa  fie preferate femeile care plac bărbaţilor (masculinizate, depersonalizate, “blonde” sau mute) si mai puţin cele care plac femeilor, capabile sa schimbe regulile dezavantajoase…

Câteva răspunsuri pentru avocatul diavolului:

 

-         Femeile sunt mai puţin pregătite pentru politică!? Mai puţin decât cine!? Din cauza  pregătirii politicienilor de până astăzi, hiper-majoritar bărbaţi, neîncrederea în instituţiile statului a ajuns la un nivel care le  face aproape inutile. Cât despre pregătirea profesională a femeilor, aceasta tinde să depăşească în ritm rapid pe cea a bărbaţilor. Pentru generaţiile tinere, în toată Europa, absolvenţii de învăţământ superior sunt între 55 şi 60% femei; ponderea lor este chiar mai ridicată în domeniile care pot servi in mod direct politicii - studii despre om, societate, lege, etc… In plus, pot aduce ceva mai puţine vechi năravuri si ceva mai mult caracter intr-o politica in care acesta lipseşte in mod cronic.

 

-         Femeile nu doresc sa intre in politica!? Daca politica înseamnă ceea ce se face la noi astăzi, este posibil sa existe o doza de adevăr in afirmaţie; orice politician autentic, indiferent de gen, este jenat de deteriorarea mediului politic si de apartenenţa sa la el. Politica înseamnă insa altceva - amenajarea spaţiului social de aşa maniera incat sa trăim in el cu toţii, fara conflicte, cat mai mult si, daca este posibil, cat mai fericiţi. Pentru un asemenea obiectiv, femeile sigur vor sa se angajeze. Nu vreţi sa le întrebaţi!? Aţi fi surprinşi…

 

-         Cetăţenii nu votează femei!? Afirmaţia nu are nici o bază în realitate. Pentru ilustrare, cele 14% candidate  nominalizate in PSD la ultimele alegeri parlamentare au obţinut aprox. 25% din voturile  partidului. Femeile votează cu mai mare încredere, de asemenea, femei; ele pun insa  o condiţie - sa fie cele pe care le vor ele, nu cele pe care le impun ei.

 

-         Schimbarea treptată este preferabila!? De ce?! Aţi fi fost de acord ca  introducerea votului universal sa se  facă treptat, pe măsura  ce fiecare cetăţean ajungea sa adune atât încât să  intre în primii 10% cei mai bogaţi, conform regulilor unui vot cenzitar!? Este matematic imposibil!? Exact la fel ca schimbarea regulilor societatii fara a participa la stabilirea lor.

 

Concluzia

 

„Ce caută femeile în politică?” este o întrebare care trebuie obligatoriu înlocuită. Propun in loc o alta -  „De ce trebuie politica să caute femeile,  să li se adreseze  şi să le includă?”.  Răspunsul este simplu pentru că numai astfel poate deveni legitimă.

Afirmaţiile sunt   valabile pentru democraţii; in alte regimuri nu se aplica…

 

 

60 Comments »

 • doinas A spus:

  Una dintre doamnele care au contribuit la cartea despre dimensiunile feminitatii spunea ieri, la lansare, ca ne invita (pe noi doamnele) sa ne apropiem de politica.

  Motiv: uite ce prostii fac barbatii in politica.

  Gandita si nespusa: nu le fac pentru ca sunt barbati, ci pentru ca sunt cum sunt…!NU BARBATIA ESTE DEFECTUL LOR MAJOR, DIN PACATE…

 • gabicretu (author) A spus:

  @Doina,
  Bineinteles ca nu genul determina vinovatia (nici la unii, nici la altele).
  O explicatie de gen totusi exista pentru prostii. Poate pentru ca sunt de capul lor!?
  Nu este chiar gluma; comportamentele noastre se modifica in prezenta celuilalt gen (fata de situatia in care suntem intre noi). Daca femeile ar fi participante, primul efect ar fi modificarea comportamentelor, atitudinilor barbatilor.
  Cand nu suntem la sedinta, barbatii trateaza problema egalitatii de gen cu o expresie colorata autohtona; cand suntem acolo, macar considera ca este o problema; nesolutionabila in secolul asta, dar problema totusi… E un progres!

 • dromichaetes A spus:

  Stimata Doamna Cretu,

  de ce interventia Dumneavoastra a fost “nespusa”? Dupa parerea mea, trebuia sa figurati in panel ca una dintre putinele autoare de carte in domeniu.

 • gabicretu (author) A spus:

  @Dromichaetes,
  Figurez in panel. Vreau sa spun ca am fost invitata, dupa cum am anuntat la stiri…
  Din pacate, eu muncesc la Bruxelles. Un bilet dus-intors doar pentru o zi era vreo 800 de euro, presupunand ca nu s-ar fi suparat seful sa lipsesc o zi… Am gasit formula de compromis; am trimis textul la organizatiori impreuna cu cateva volume, pentru cei care nu le au… Ca sa aiba si o voce mai provocatoare!

 • gabicretu (author) A spus:

  “Pentru cei interesati,
  Aveti o “adevarata” dezbatere romaneasca pe tema reprezentarii politice a femeilor aici
  http://www.realitatea.net/mihaela-miroiu–romanii-cred-ca-au-cele-mai-proaste-femei-din-europa_711387.html#comentarii

 • gabicretu (author) A spus:

  @Toti,
  Mai aveti un articol si o dezbatere pe aceeasi tema aici:
  http://www.realitatea.net/romania-anului-2010–barbatii-conduc-totul–iar-femeile-raman-la-cratita_711486.html

 • literelibere A spus:

  Gabi, foarte interesanta interventia.

  eu sper la o politica diferita de cea care se practica acum, daca va exista acel 40% despre care vorbesti - cand vine vorba despre reprezentarea echilibrata. sper la sisteme de idei si propuneri etice care sa iasa din proiectul masculin. sper ca femeile sa inventeze noi valori, nu sa imite.

  PS. am facut rost de cartea ta de-abia acum (Femeile sunt de vina). am citit-o dintr-o suflare. :)

 • gabicretu (author) A spus:

  @Literelibere,
  Intervenţia era doar o schemă de urmărit, scrisă fără a şti ce vor spune ceilalţi; am aruncat doar momeli…Dacă o asemenea dezbatere însă poate să aibă efecte, contează.
  De unde ai luat cartea?! Ai fost la conferinţă!?

 • literelibere A spus:

  nu, am cumparat-o on line. astept urmatoarea :)

 • gabicretu (author) A spus:

  @Litere libere,
  Merci! Am impărtit circa o mie pe la diverse conferinte si alte evenimente in speranta ca se mai trezesc fetele si desteaptă băietii!
  Următoarea a apărut deja in februarie - Democratie virtuală. Nu are accentul pe probleme de gen, ca Femeile sunt de vină ci pe limitele democraţiei noastre… Tot o culegere de articole si eseuri. Seria Politica alternativă are trei volume (Urăsc realismul politic, Femeile sunt de vină şi Democraţie virtuală). Ultima are ilustraţii de mai mare valoare (v. pe Facebook, le am incarcate acolo)…

 • Sibilla A spus:

  Mafia portocalie a dat ordin de lupta ! Ne sunt batuti parintii, bunci, pensionari care, spre deosebire de noi au demonstrat ca au DEMNTATE si-au iesit in strada sa protesteze impotriva celui CE S-A ALES NU a fost ales , si care A CIURUIT UN POPOR INTREG, infractorul, NASUL FAMIGLIEI PD-L, TRAIAN BASESCU !!!
  Noi, ce-avem de gand ?? Alaturi de parinti si bunicii nostri , in strada trebuie sa fim !
  Ce urmeaza ? Va da buldogul Blaga ordin de lupta tuturor sa fim opriti… da, si ? Important E SA NU RENUNTAM, SA IESIM CU TOTII IN STRADA, SA CEREM CA ACEST BASESCU, PRINCIPALUL VINOVAT PENTRU DEZASTRUL DIN ROMANIA, CAPO DI TUTTI CAPI, SA PLECE !!!

  In Resita, Caras-Severin, * absolut intamplator *, niciun mijloc de tansport NU a circulat, multime de pensionari ce se-ndreptau spre Centrul Civic pentru a protesta impotriva actualei guvernari Basescu-Boc neavand nicio posibilitate de deplasare ! Conducerea PRESCOM S.A. , evident cu penajul portocaliu , astfel a inteles sa trateze batranii, obstructionandu-i, umilindu-i, executand ordinele primite de la stapanii feudei carasene, proprietatea privata a baronului Frunzavarde… inutil sa mai amintim ceea ce toata suflarea stie: Whisky-man trateaza feuda caraseana ca fiind privata din fundul curtii!

  In judetul Caras-Severin, pensionarii au protestat iesind in strada in numar mare, in fata primariilor din cateva localitati. Mitingurile pensionarilor caraseni, fiind autorizate, nu au fost in niciun fel obstructionate de catre autoritatile locale si nici de catre fortele de ordine.Pensionarii caraseni au cerut demisia guvernului Basescu-Boc si au stabilit ca in cel mult 10 zile sa organizeze un MARS AL DISPERARII!!

  Mitocanul Basescu nu doreste decat sa-si salveze camarila portocalie pe spinarea poporulu amarat!

  De ce sa plateasca populatia jaful, hotiile la drumul mare facute de PD-L in campaniile electorale si nu numai… Mafia PD-L&Basescu care tartori, infractori au dezechilibrat bugetul de stat…??!!! SA PLATEASCA EI, FAMIGLIA, caci ei traiesc bine, ei de ei, intre e si numai ei !
  * Nu libertatea lipseşte, ci lipsesc oamenii liberi. * E timpul să ne câştigăm libertatea! ÎMPREUNĂ!

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/12/ne-ati-ciuruit-va-ciuruim-cinste-batranilor-nostri-urmam-noi-iesim-in-strada-pana-cand-inlaturam-de-la-putere-mafia-pd-l-si-pe-nasul-famigliei-tr-basescu/

 • Sibilla A spus:

  Azi, 14 mai 2010, pentru a doua oara, tramvaiele din Reşiţa NU au circulat, din nou * absolut intamplator *, exact între orele cînd pensionarii intenţionau să protesteze în Centrul Civic al oraşului, în faţa Prefecturii cărăşene!! Ruşine conducerii PRESCOM S.A. !!
  Am stat de vorbă cu cîţiva dintre bătrînii ce au reuşit să ajungă la locul stabilit… Au promis ca în data de 19 mai să fie prezenţi la ceea ce ei cu tristeţe numesc Mitingul Disperării! Nemulţumirile, indignarea, revolta acestora e justificată şi îndreptăţită * să scrieţi doamnă că iarăşi nu merg tramvaiele… * , * ne-au adus la sapă de lemn, noi ne ducem Dincolo da-i păcat de voi că sunteţi tineri…. *, * hoţu ăsta de Băsescu ne bagă mîna în pozonare să ne ia dreptul nostru pentru care am muncit din greu o viaţă *, * am pensia 350 de ron, din ce-o să-mi mai procur io bumbi de inimă … *, * să veniţi şi voi ai cinări în 19 mai la Miting cu noi, să veniţi că-i musai, ori noi ori ei ! *, * să-şi dea Demisia mafioţii ăştia că nu se mai poate *, etc
  Pe cîţiva din bătrîni i-a podidit plînsul… îşi priveau mîinile muncite, pline de bătături şi tremurînde şi-atunci am zărit că … totuşi , în ochii lor se-ntrezărea un licăr de speranţă…
  VINERI 19 MAI 2010 TREBUIE SĂ IEŞIM ÎN STRADĂ SĂ PROTESTĂM CU TOŢII ! ÎMPREUNĂ ! MARINARUL NU NE POATE INTERZICE DREPTUL LA EXPRIMAREA LIBERĂ A OPINIEI ! CĂ NU-I ŢARA LUI ŞI-A MAFIEI ÎMPREUNĂ CU CARE AU JECMĂNIT LA DRUMUL MARE POPORUL, GAŞCA PORTOCALIE – PD-L !

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/14/19-mai-2010-cerem-demisia-primului-ministru-basescu-si-a-guvernului-sau-de-cacat-valea-destul/

  Organizaţia municipală a PSD Reşiţa, ca de obicei : DOARME !! NU au fost prezenţi, nu se implică, aşteptă funcţiile din… 2012… trist, dar, adevărat ! Nici Narcis Chisăliţă, nici Tudoriţa Nicula NU sunt sensibili la tot ce se-ntîmplă în aceste vremuri, curios…. Poate reuşiţi voi, cei de la Centru să-i treziţi …!!!
  Pensionarii sunt băgaţi în seamă de acest tandem N Chisăliţă – Tudoriţa Nicula numai cînd e nevoie de voturi???!!! Actiuni, discursuri, … NIMIC, dar… NIMIC !!
  Sibilla

  P.S Cei doi impricinati posesori de functii si atat, NU se pot plange ca n-ar fi primit comunicate de la centru… si totusi, le ignora, c-asa vor ei, sa NU doreasca sa faca ceva pt electoratul ce i-a votat ! RUSINE !!!

 • Marian A spus:

  Buna ziua,
  Realizez o cercetare sociologica care implica raspunsul blogerilor. Va rog sa imi raspundeti la chestionarul din link-ul de mai jos.
  Multumesc foarte mult !
  https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dHBLWUc1eWM4TnYzdXhCUG82NVBCRnc6MQ&ifq

 • mircea A spus:

  Presedintele Basescu - internat in spital?, pe
  http://taxapenonvaloareaadaugata.blogspot.com

 • Dan Gheorghe A spus:

  politica ar trebui sa fie terenul valorilor. dar asta se poate intampla numai in conditiile unei reale valorizari in societatea romaneasca. la noi, din pacate, toata lumea intra oriunde - ca la magazin. intra toti si la liceu, si la facultate. si oriunde, repet. fara sa se faca o adevarata selectie a elitelor. tot la fel intra toti si in politica. iarasi fara o preliminara selectie. in fapt, valoarea omului trebuie sa fie unicul criteriu. fara a se pune problema sexului sau varstei. cand vom intelege, noi, ca societate, sa ne valorizam in urma unei selectii riguroase, vom avea oameni de calitate peste tot. acolo unde e nevoie de profesionisti. si de persoane oneste. inclusiv in politica…

 • gabicretu (author) A spus:

  @Dan Gheorghe,
  Aveti perfecta dreptate; un lucru nu spuneti insa explicit - selectia valorica se face dintre cetatenii existenti! Procesul de reconstructie a societatii trebuie inceput de timpuriu si de jos - prin acces general la educatie serioasa a tuturor, spatii de exprimare publica organizate, etc. Altfel, baza de selecţie va fi mica si probabilitatea performantei, pe masura. E ca la fotbal sau gimnastica; cu o diferenta - “echipele de club” (partidele) nu pot cumpara cu bani politicieni mai buni din strainatate…

 • Amy Neagoe A spus:

  Bună ziua, draga noastră doamnă Gabriela Creţu şi vă salut pe toţi ceilalţi cu care am cooperat -neviolent-pînă acum. Nu am mai avut timp serile acestea pentru a vă contacta, dar sunt convinsă că ştiţi cît de mult vă mulţumesc că aveţi deosebita inteligenţă complexă şi practică care vă face să urmăriţi evoluţia-mi personală în mod constant.
  Astfel,întrucît sunteţi la curent cu această problemă acută pe care am postat-o pe blogul Medusei şi care mă ‘frămîntă’-practic-de foarte mulţi ani, vă reamintesc de ce anume am fost de la început pt. nr.4 şi pro Globalizare şi Federalism European.Citez din Augustin Fuerea: . Sistemul supranaţional este cel care dispune de cele mai multe şi cele mai mari competenţe, însă în practică exercitarea competenţelor începe de la niveluri inferioare. Practica politică este considerată ca fiind foarte importantă. Statul federal european ar trebui să aibă atât o economie cât şi o armată comune, bazate pe principii comune.’
  Salutări şi..pe curînd..direct!!

 • Amy Neagoe A spus:

  1.Bună ziua, draga noastră doamnă Gabriela Creţu şi vă salut pe toţi ceilalţi cu care am cooperat -neviolent-pînă acum. Nu am mai avut timp serile acestea pentru a vă contacta, dar sunt convinsă că ştiţi cît de mult vă mulţumesc că aveţi deosebita inteligenţă complexă şi practică care vă face să urmăriţi evoluţia-mi personală în mod constant.
  Astfel,întrucît sunteţi la curent cu această problemă acută pe care am postat-o pe blogul Medusei şi care mă ‘frămîntă’-practic-de foarte mulţi ani, vă reamintesc de ce anume am fost de la început pt. nr.4 şi pro Globalizare şi Federalism European.Citez din Augustin Fuerea: . Sistemul supranaţional este cel care dispune de cele mai multe şi cele mai mari competenţe, însă în practică exercitarea competenţelor începe de la niveluri inferioare. Practica politică este considerată ca fiind foarte importantă. Statul federal european ar trebui să aibă atât o economie cât şi o armată comune, bazate pe principii comune.’
  Salutări şi..pe curînd..direct!!

  2. Permiteţi-mi să adaug un lucru, dînd un exemplu pt.implicarea asta a codaşelor şi codaşelor analfabeţi prea marea majoritate fiind cu toţii: în politică:
  Astfel, am scris eu adineauri ‘niveluri’ în loc de ‘nivele’, însă am făcut-o dintr-o imensă grabă!(care nu îmi dă timp să recitesc ceea ce scriu pe internet, vreodată: vă daţi seama ce memorie îmi trebuie!! Ştiţi de altfel ce memorie am eu, de ani de zile: de cînd am discutat cu dna. Chiriac în interiorul Palatului Parlamentului: la muzeul de la parter, adică.
  La conferinţa din data de 7 mai, unde m-aş fi simţi excelent-dacă ar fi fost aerul condiţionat oprit şi, aici, dl. Năstase nu ar fi făcut-greşit-pe doctorul, discutam cu un domn director al unei ‘Gazete a Sporturilor’ sau ceva de genul ăsta.
  În acel moment, am fost cît se poate de prudentă şi nu i-am răspuns decît pe 1/2. îN CONDIŢIILE ÎN CARE 1.toate şi toţi sunt obligaţi să dea examenul de bacalaureat iar pentru aceasta trebuie să ştii cît de mult se poate gramatica limbii tale iar eu(şi) la bac am fost printre primii 10 pe şcoală şi am renunţat la multe nimicuri ca să învăţ să arăt că îmi respect limba natală şi 2. fufe şi tembeli ca EBa, Szda , Vanghelie şi altele şi alţii habar nu au cum se vorbeşte!! corect romînă, însă eu sunt săracă iar ei aceştia au de toate; iar limba romînă a fost stricată şi de ruşi şi moldoveni şi muncitori şi scriitori! şi scriitoare!! scuzaţi-mă, dar ce mai puteţi pretinde de la romînul care e incapabil să-şi aprecieze şi să-şi promoveze valorile? Ce mai puteţi pretinde de la angajaţii M.A.E., oricît ar fi-poate-de treabă acum, dl. Min. Baconski, că îi dă pe f.mulţi afară?! Şi de la cine să pretindeţi să finanţeze mult întreaga Minstituţie M.A.E. de Externe?
  Pe cine lăsaţi, pînă la urmă, să facă selecţia valorilor?
  Şi nu uitaţi, că anul acesta postasem reguli clare şi clasice de gramatică pe blogu-mi(no.2) şi le puteţi găsi-gratuit-chiar şi pe Wikipedia. Iar eu văd manuale-foarte vechi de facultate-cu gramatica ‘răstălmăcită’. Hai să zicem că este graba profesorilor..însă măcar în vorbire asta să nu se întîmple vreodată! Şi îmi este aşa de…scriitorii noştri romîni ţmoderni’ cu toţii. În loc să se revolte îămpotriva noilor reguli de gramatică-ca să o îi motiveze pe moldoveni, pe EBa şi pe Vanghelie, printre alţii-s-au apucat să reînveţe gramatica, dîndu-se astfel ‘egali’ cu proştii , ţigănuşii, mahalagioaicele, fufele şi ţărănoii! Iată ce s-a ales de Romînia noastră..politică şi cu obligaţii EUropene (şi) asupra egalităţii de şanse, printre altele(!!)

 • Amy Neagoe A spus:

  Cu toate acestea, eu dau informaţia corectă-foarte rară, în zilele acestea, pe internet şi muncesc îndelung pt.asta cu toate că nu sunt plătită decît să mă duc la cosmetică 1 dată pe lună şi cu mesele(neîmbelşugate) acasă-în timp ce taică-meu, ca orice bătrîn descris de către însăşi dna Aurora Liiceanu-îmi înfulecă în faţa mea prăjiturile pe care eu o rog pe maică-mea să mi le facă cîteodată-şi se jură!!(tot în faţa mea) şi chiar manipulează că nu s-a atins vreodată de acestea..
  Iar în ceea ce priveşte masculii şi c.m.mult masculul care să fie apropiat de mine şi pe care eu îl caut fără succes de ani de zile, vei da peste tot-şi la servici dar şi în facultate şi oriunde şi lîngă fufele care se înmulţesc din cauza lui pe zi ce trece-vei da de lipsa acestui mascul pe care eu îl doresc şi îl aştept-oriunde. Şi culmea este că, fie că este ‘consilier’ fie că este angajat la stat sau la privat oriunde, are exact aceleaşi studii întotdeauna: Facultatea Romîno-Americană, Spiru şi studii de tip Bologna(adică 3 ani de facultate).Şi, fireşte după aceste examene luate pe baza unui ‘interviu’, urmează doctoratul(!!). Şi străinătatea!!
  Pe cine să mai conving că sunt mai intelectuală decît marea majoritate a ăstora(în frunte cu ‘fizicienii cultivaţi Tismăneanu, Patapievici şi Băsescu, Boc, Udrea, Anastase, Teo, Videanu, Vlădescu şi întreaga gaşcă-că eu nu mă voi compara nicicînd cu ăştia enumeraţi anterior de către mine. Fiindcă eu am ‘tocit’ şi ca să intru la un liceu de specialitate intelectuală(printre primii), că am făcut şi 4 ani de facultate, că am şi studii postuniversitare de mai multe feluri şi că am fost întotdeauna între primii 10, orişiunde? În schimb m-au dat afară babele cu 0 reguli de politeţe şi educaţie(în partide şi în RATBuri şi la cosmetică şi orişiunde) şi mi-au furat continuu ideile cu toate că nu s-au oprit să dea nicicînd în mine şi să mă acuze, după aceea? Stau şi mă tot întreb, în singurătatea-mi: unde îmi sunt oare tinereţea şi libertatea pentru care eu am muncit şi-am dat concursuri atîtea??
  Iată pe gîndurile care conduc la vot!!-se bazează oamenii de orişice nivel în Romînia. Şi, datorită globalizării, în toată lumea!!Punct.

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Amy Neagoe

  Stimată domniţă,
  Nu există “mai intelectual”, că nu se poate face o ierarhie în acest caz; nu există nici o mare majoritate, pentru că majoritatea este deja mare… Părerea mea este că mergeţi într-o direcţie greşită. Soluţia în a vă demonstra capacitatea nu este să vă înverşunaţi şi nici să vă enervaţi. Eu cred că ar trebui să vă folosiţi de capacitatea domniei voastre pentru a o umple cu înţelepciune, experienţă, logică, filosofie proprie… Capacitatea este ca o găleată goală. Sigur, poţi să transporţi ceva cu ea, poţi să depozitezi ceva cu ea… principala ei calitate este că poate fi umplută; pentru ca cineva să-şi folosească capacitatea în sens superlativ, trebuie să aibă mare grijă cu ce anume o umple, altfel s-ar putea strica conţinutul.

  Mai sus amestecaţi o listă în care îl introduceţi pe domnul Patapievici în aceiaşi găleată cu domnul Vlădescu sau domnul Băsescu într-un fel de listă a ruşinii. Nu cu ei trebuie să vă comparaţi, stimată domniţă, pentru că vă raportaţi la ceva pe care îl percepeţi negativ. Capacitatea intelectuală este o valoare mai mult intrinsecă decât extrinsecă, aşa că este bine să vă fixaţi nu atât elemente de comparaţie şi nici ţinte în ceea ce priveşte intelectualitatea, dar vă puteţi stabili măsuri comportamentale intelectuale. Vă propun un exerciţiu. Alegeţi-vă un personaj public pe care îl consideraţi “vârful contemporan al intelectualităţii româneşti” şi analizaţi, cu răbdare, lista lucrurilor care vă fac să ajungeţi la concluzia că el este în topul dumneavoastră de valori.

 • Amy Neagoe A spus:

  Stimat domn ‘bibliotecar’, vă mulţumesc pentru sfaturile atît de pertinente şi de clar structurate d.p.d.v. al unei logici de tip neo-clasic.
  Întrucît păreţi a fi apropiat de vîrsta celor a căror nume le-am folosit şi, mai mult decît XX, mă duceţi cu gîndul la acea permanentă ‘luciditate’ pe care o invocă dl. Mircea Geoană-zadarnic, pt. marea majoritate a politicienilor care compune absolut toate partidele din Romînia- permiteţi-mi să vă traduc (rapid, din lipsa mea de timp, iertaţi-mă) politica (reală) pe care eu o fac pe internet, de ani încoace de cînd par că amestec ‘capra cu varza’…În speranţa că substantivul ‘politică’ v-a făcut să înţelegeţi aproape totul, să ştiţi că iubesc atît cartea lui Orhan Pamuk ‘Zăpada’ din care nu s-a înţeles nimic în Romînia(chiar dacă politicienii noştri se grăbiseră în trecut să îl invite în Palatul P. din Romînia pe acest medaliat cu Nobel pt.literatură). Dar şi gramatica..comparativelor (de inferioritate-de superioritate) şi cel mai mult îl apreciez pe dl. Preşed. Barack Obama care a înţeles primul între toţi politicienii!! că numai transparenţa totală a negocierilor(dt-un p.d.v. sau altul) va concluziona în final o pace între Orient şi Occident în toată lumea. Pînă atunci însă, eu nu voi putea să ofer nimic din ceea ce trebuie să ofer numai aşa, de una singură şi mai ales fără să am nimic din ceea ce scrisesem că îmi trebuie aseară, pe o A4, în Parcul Kiselleff aflîndu-mă. Mult soare!!

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Amy Neagoe
  Aş minţi dacă aş spune că am înţeles. Ce-i drept nu am citit Zăpada şi nu am nici un fel de stimă pentru domnul Obama (după mine domnul Ronald Regan a fost cel mai recent preşedinte OK al SUA), dacă asta contează.

 • Amy Neagoe A spus:

  @Bibliotecaru
  Scuzati/ma draga mea doamna Gabriela, dar, deoarece am comunicat cu acest domn Bibliotecar si in alte dati, sunt nevoita sa ii raspund dupa care am sa inchid computerul, dorindu-ne noua(celor 2 si prietenilor care ne ajuta sa fim mereu cele mai bune intre toate si toti(: =Week-end cat mai fericit ..si de acum la fel de foarte fericit, mereu!!)
  Asadar, draga bibliotecarule in ghilimele: imi pare rau ca nu ai citit (nici) ‘Zapada’ a lui Orhan Pamuk, dar nici nimic altceva din ceea ce a scris acest. Daca faci rost cumva/din biblioteca, de exemplu/de 1a editie a cartii in Romania, tradusa si editata la Curtea Veche.ro, iti recomand capitolele 27 si 28 in special. In cazul in care vrei sa intelegi cum gandesc barbatii responsabili si inteligenti si femeile de acelasi fel.Si nu ai de gand sa te iei dupa tratate de sexologie scrise de turcoaice de tip Radu Mazare, englezi, americance care se dau ‘doctorite’ si alte ‘personaje’ neimportante de ast fel.
  Si, fiindca tot suntem la capitolul ‘discriminare’ si ‘egalitate de sanse’, nu cred ca iti poti imagina cat de mult ii urasc eu pe unii dte artisti(crescuti, printre tigani cat si printre anglo-saxoni) fiindca si-au batut joc de sensibilitatile mele feminine si naturale si normale si de dorintele mele, de ani si ani exact la fel.(printre altele, au interpretat intr-un sens propriu ‘transparenta’ propusa de catre intelectualii americani(politicieni) si au dat ’sfoara in tara’ si mai ales printre tigani si ‘copii’ si avocati si medici tembeli si mahala ..politica si de servici..tot ceea ce aveam eu de gand sa fac..a doua zi si zilele urmatoare etcaetera.
  Cu alte cuvinte, si-au batut intotdeauna joc de dreptul la viata-mi personala si chiar privata si asta, controlindu-ma mereu.
  Sa-ti dau un exemplu: zilele trecute, ma aflam in Parcul Kiseleff unde merg mereu sa citesc, in timpul liber, fiindca e cel mai apropiat parc de habitatul parintilor mei cu care inca!! locuiesc. La un moment dat, am avut nevoie la toaleta si m-am indreptat spre Restaurantul Doina, acolo unde la intrare am dat peste una dte tigancile care sunt la poarta mereu. Nu mi-a dat voie sa intru la toaleta, pana nu consum ceva(toaleta publica din apropiere costa 50 bani ’sedinta’ si este ‘bio’ si imputita de ultimul tip…Ma rog, am scos 1 leu si tiganca a sarit cu gura pe mine, cu un tupeu greu de descris.Ca trebuie neaparat sa consum ceva de min. 10 Ron!!*atat costa o sticla de apa plata) ca sa intru in toaleta..chiar numai sa ma aranjez..sau sa folosesc hartia igienica putin.
  Ma rog, m-a trimis sa cumpar ceva de la bar,*de min.,10 Ron( ca sa poata ’sa ma lase la wc’.Norocul meu ca acolo am dat peste un domn inteligent, matur si cu experienta si nemisogin, educat foarte bine care i-a dat telefon tigancii si apoi, jenat ca discutase cu o astfel de imbecila, mi-a permis sa trec.
  Ajunsa in fata usii, tigancusa ‘mi-a permis sa trec’ iar eu, ca o fraiera in fata tembelilor majoritari de tipul ei, m-am infuriat si i-am spus de ‘protectia consumatorului= si ca sa nu mai invoce minciuni de genul ‘nu o lasa sefa’ in acest caz. *iata cum, dupa ce ca nu isi cunosc sau nu isi respecta datoriile de servici exact asa cum ar trebui, mai au tupeul sa fie si nepoliticosi si nesimtiti si sa se dea ‘discriminati’(tot ele si ei).
  In ceea ce ma priveste pe mine, exact la fel mi s-a intamplat in fiecare an(de cate ori vroiam sa dau un examen undeva sau aveam a doua zi un interviu pt.un job..iara vecinii de cartier si colegii parintilor erau informate si informati, ziceau pe la partide etcaetera si, inainte sa adorm seara gindindu-ma la evenimentul de a 2a zi, nu ma lasau sa dorm intentionat!! Zgomot infiorator si intentionat pe aleea de langa camera mea, in vecini etcaetera). Si asta, mai ales din cauza unui doctor(care se da, printre altele, ginecolog!!). Si pe care l-am intalnit si azi, acelasi mascul blond si nesuferit,,nu-mi pasa ca arata sa zicem ‘perfect’. Si nu am scapat nici ..de el. Deoarece taica-meu mi-a telefonat daNDU-MI =TESTE= CA SA VADA CAT DE MULT APRECIEY EU CA AM MUNCIT(SI anul acest, ca in fiecare an fara sa am nimic in schimb) sa fiu mai capabila si mai buna decat toti. Si sa castig!!
  Examene medicale de acest fel..manipulare folosita de catre Basescu-Udrea-Boc-Ponta da, am inteles. Dar niciun medic in lume nu imi va putea viata dar numai mi-o va distruge, asa cum au facut-o mereu.
  Bibliotecarule, imi pare rau ca esti impotriva Familiei Obama..eu nu incerc sa te conving. Toata reclama pe care i-o fac(si pe blogul meu) este din incredere, respect, prietenie si faptul ca amandoi suntem invatati sa fim intelectuali pragmatici in orice! Si sensibili, in acelasi timp. Iar mie, ca femeie, nu imi vindeca sensibilitatile handicapati la cap cu tehnicile lor dure de manipulare cu tot..Va multumesc.

 • Amy Neagoe A spus:

  iti amintesti cred de toate femeile care au murit in Romania datorita sistemului acestuia ( de joburi(cu profit extrem pt patron) fals denumit ‘occidental capitalist’

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Amy Neagoe
  Recunosc că nu am înţeles ce doriţi să spuneţi cu toate aceste întâmplări. Am înţeles însă foarte bine că afirmaţi că aş fi Împotriva Familiei Obama. Stimată domniţă, a nu avea stimă pentru preşedintele Obama (ca preşedinte, desigur) nu mă face automat un om care sunt împotriva familiei Obama. Cu domniile lor, cei din familia Obama, nu am absolut nimic, chiar îmi sunt simpatici, toţi la un loc şi fiecare luat în parte. Pe domnul preşedinte Obama însă nu-l pot preţui în nici un fel în calitatea sa de preşedinte, pentru că am citit din prima, cu uşurinţă, că vorbele domniei sale din campania electorală nu se susţin pe nimic, sunt vorbe aruncate în vânt, speranţe vându-te poporului american în ambalaj de adevăr irefutabil, simple populisme.

  M-a amuzat dimensiunea de cataclism a faptului că nu am citit nici o carte scrisă de Orhan Pamuk… Pe de altă parte, nici el nu a citit ce am scris eu, aşa că suntem chit. :D

 • Amy Neagoe A spus:

  ..Draga mea doamnnă, aţi observat cu cît de multă sinceritate am simţit că trebuie să vă îmbrăţişez, la conferinţa aceea unde mă bucur că m-a invitat dl. Năstase.(detest însă populismul ‘aerului condiţionat rece, printre altele). Ştiţi de ce sunt necăjită (mai ales acum, recent, din 2 motive ‘diplomatice’)şi, ca să nu devin ’spam’ voi rămîne la subiectul nostru, explicitîndu-l însă literar -gen Orhan Pamuk, preferatul meu-pentru dumneavoastră: dimineaţa în timp ce îmi beau cafeaua şi rareori cînd îmi rămîne vreme -10 min-să mă gîndesc (şi) la mine,îmi amintesc zămbetul dumneavoastră şi îl regăsesc aici, în faţa calculatorului, în tot ceea ce scrieţi.(Bine că zîmbetul Nu se impozitează!!)

 • Amy Neagoe A spus:

  Şi sincer iertaţi-mă că vă reţin atenţia, însă tocmai am revenit de la facultate. Pe lista celor ‘în aşteptare’ în Relaţii Internaţionale (pt.simplul motiv că nu au absolvit numai 3 ani de facultate(examene de tip Bologna), sunt a 2a ca medie!! Ca întotdeauna..la toate interviurile de angajare la stat(cu excepţia ICR care cooperează îndeaproape cu Ambasada Britanică şi cu Comunitatea Romilor şi cu dl. Pleşu..mergeţi astăzi la evenimentul de la British Council şi veţi înţelege de ce spun acest lucru). Cu diferenţă de 20 sutimi între mine şi prima de pe listă..iar eu vreau numai logistică internaţională şi M.A.E.şi pe un diplomat cum este acel de ieri în Restaurantul Doina!

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Amy Neagoe
  Stimată domniţă,
  Încă o dată, vă rog să nu vă supăraţi pe mine… dar ar fi bine să vă temperaţi un pic entuziasmul şi să vă îngrijiţi un pic exprimarea pentru ca să înţelegem şi noi cele ce doriţi să le comunicaţi. Mie îmi este imposibil să vă urmăresc, probabil şi ceilalţi au dificultăţi. Sunt sigur că aveţi lucruri interesante de spus şi ar fi păcat să nu le înţelegem pe deplin.

 • Amy Neagoe A spus:

  @Bibliotecarul: Ceilalţi se pare că mă înţeleg-oricum sunt mai ‘ştiinţifici’ decît dvs. Eu nu pot să vă schimb mintea, nu voi încerca nicicînd şi nici măcar doctorii de pe această Planetă nu o pot face vreodata defel..oricum, vă doresc succes!

  @ultima postare pe blogul-medusei şi comentariul lui Dorel:
  Draga mea, observ că nu mi-ai publicat comentariile-2-la această postare a ta şi la acea lui Dorel. Cu toate că aparenţial suntem ‘gînd la gînd’.
  În cţiile în care eu nu am nevoie de aprobarea voastră ca să fiu ceea ce sunt de mulţi ani(o politiciană discriminată de extrem de mulţi ani, aici!): nu înţeleg de ce nu vrei să accepţi faptul că o cooperare nu se poate realiza cu acele-acei care nu au cum să vrea acest lucru pt.simplul motiv că..Nu pot!! Bazîndu-ne acum pe demonstraţii ştiinţifice şi nu pe păreri, am experienţă practică de ani de zile şi cu aceste conferinţe juridice şi de genul ‘piaţa forţei de muncă’ şi cunosc mai bine ca tine cîte minciuni se servesc permanent..iar tu pui linkurile Elenei Udrea şi ale altor P.D.L.iste pe blogul tău zis ‘feminist’? Scuze, dar este o imensă lipsă de logică şi coerenţă între ceea ce afirmi şi tot ceea ce faci. (Eşti atît de influenţată politic încît nu postezi comentariile mele la adresa tembelilor egoişti cum este acest Dorel ce ţi-a răspuns??)

 • Amy Neagoe A spus:

  @ în special pt. PD-Liste şi pt. P.N.L.iste dar şi pt. ‘consilierele şi tineretul dlui Mircea Geoană:
  Ah, şi încă 2 lucruri: observ acum pe blogul-medusei.blogspot tot ceea ce observ că foloseşte Udrea şi tot ceea ce folosesc de altfel şi altele şi alţii din toate celelalte partide, la fel ca şi părinţii mei cu care locuiesc de-atît de nenorociţi de ani de zile. Toate şi toţi îmi folosesc frazele şi speechurile pe care le-am folosit eu în trecut cînd nu mă ajuta chiar nimeni împotriva tembelilor din societate(ţigani, muncitori, politicieni, mahalagioaice şi alţii de genul ăsta). Însă, constat: sunteţi atît de imbecili şi proaste că habar n-aveţi cum să le folosiţi şi ce să înţelegeţi din aceste fraze! Furaţi..dar habar nu aveţi cînd trebuie să folosiţi ceea ce aţi ‘copiat’ din discursurile şi din replicile mele. Nu aţi evoluat deloc! Iată de ce nu mai aveţi succes la oameni!

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Amy Neagoe
  Domniţă,
  Rău faceţi că în loc să-mi pricepeţi mesajul, pe care alţii nu s-ar fi obosit să-l dea (dacă observaţi, sunt singurul care a comunicat aici cu domnia voastră), mă percepeţi ca pe cineva răuvoitor şi mă atacaţi.

  Poate aveţi credinţa că practicaţi un alexandrinism superior din punct de vedere literar, dar nu este aşa. De exemplu, formulaţi observ acum pe blogul-medusei.blogspot tot ceea ce observ că foloseşte Udrea şi tot ceea ce folosesc de altfel şi altele şi alţii din toate celelalte partide, la fel ca şi părinţii mei cu care locuiesc de-atât de nenorociţi de ani de zile. Ce anume comunicaţi aici, ce anume observaţi, ce anume vreţi să spuneţi? Propoziţiile capătă o anamorfoză accentuată până cuvintele devin de neînţeles pentru că sunt lovite de o ambiguitate extrem de pronunţată? Şi nu vorbesc aici despre un context anacolut, care se poate rezolva în mod obişnuit şi, la final, există înţelegerea textului. Faptul că mai şi afirmaţi că există persoane care vă folosesc aceste propoziţii, este, pentru mine, ceva cu adevărat incredibil.

 • Amy Neagoe A spus:

  @Bibliotecaru

  Dragul meu domn, buona sera!
  în mod clar, nu deţin o cultură literară clasică şi mai ales istorică atît de profundă precum o deţineţi dumneavoastră.Tocmai de aceea, pe baza unui mod de concepere-construcţie logic şi matematic însă juridic(avocăţesc, totodată)a propoziţiei, mi-am permis să îmi formez un stil literar propriu şi foarte cursiv pentru o parte ‘artistică’ )şi totuşi intelectuală şi latin-morală, te asigur)a pieţei-ţintă.
  Recunosc însă că apelativul ‘domniţă’ mă jigneşte la fel de mult cît mă jignesc şi acelea de ‘fată’ sau, cîteodată-depinde de context şi de natura emitentului- chiar şi acel de ‘femeie’.
  Rapiditatea cu care redactez -o altă dovadă că nu mint pe internet şi nici chiar în limbajul din viaţa reală-mă face să omit unele sugestii de zîmbete…şi amabilităţi virtuale, desigur.
  Se pare însă că întîmpinaţi probleme cu acea construcţie mentală de tip matematic a situaţiilor(!!) deoarece nu deduceţi motivul pentru care suntem lăsaţi în mod voit de către o doamnă intelectuală morală(citiţi dedesubt kestia cu ’spamurile’) să ne ‘facem de cap’ pe blogul dînsei.
  În încheiere, vă scriu ca să îmi curmaţi suferinţa: de ani de zile sunt ţinută în sărăcie şi în singurătate şi în nepăsare, deşi arăt precum în pozele pe internet chiar şi în realitate(şi chiar cu mult mai bine!!) şi sunt îndrăgostită-de la distanţă-de acelaşi angajat (brunet şi f.înnalt şi f.bine educat) în Ministerul de Externe. Pentru simplul motiv că el numai este tipul meu de bărbat dintotdeauna. Însă, ştii, eu sunt femeie. Şi, exact ca orice femeie normală-sănătoasă în această lume!! (care nici nu este şi nici nu are de gînd să devină călugăriţă) : aşteptarea intimităţii şi bătăliile permanente cu stresul + nevoia de fidelitate şi de asigurări şi siguranţe multiple..mă sugrumă.Vorba lui Caragiale: ‘trădare-trădare, da’ s-o ştim şi noi’.(sper că nu am făcut greşeli de ‘exprimare istorică’ aicea..O zi bună s-avem cu toţii!!

 • Bibliotecaru A spus:

  @ Amy Neagoe
  Stimată doamnă,
  Dacă vă deranjează “domniţă”, nu e nici o problemă, mă conformez. Sensul cuvântului este apreciativ, trimite spre aristocraţie, spre calităţi alese, spre casa regală… dar nu ţin neapărat la el dacă vă deranjează dintr-un motiv sau altul.

  Dacă îmi spuneaţi de la bun început că “pe baza unui mod de concepere-construcţie logic şi matematic însă juridic(avocăţesc, totodată)a propoziţiei, mi-am permis să îmi formez un stil literar propriu şi foarte cursiv pentru o parte ‘artistică’ )şi totuşi intelectuală şi latin-morală, te asigur)a pieţei-ţintă”, nu mai spuneam nimic, era totul foarte clar.

  Cum spune Orhan Pamuk în Mă Numesc Roşu…
  Unde erau acei maeştri fără virtuţi deosebite care recunoşteau că exista o înţelepciune, o dreptate în faptul că Dumnezeu le dăruia unora doar harul şi iscusinţa, iar altora doar răbdarea şi resemnarea, şi care nu se pizmuiau niciodată între ei?
  … am să fiu unul dintre aceşti oameni fără virtuţi deosebite, care totuşi recunoaşte câte ceva în viaţă. :D

 • Amy Neagoe A spus:

  Dragul meu domn, îmi produce o deosebită încîntare faptul că am ajuns amîndoi la un sens comun al comunicărilor. Îmi pare rău însă dacă vă dezamăgesc, însă nu am citit volumul ‘Mă cheamă Roşu’ decît pe jumătate-anul trecut. Şi aceasta dintr-o simplă teamă..temere personală în strînsă legătură cu faptul că eu sunt încă singură şi nu vreau să am niciodată un partener din A.N.P.H.-D.G.A.S.P., precum nici nu doresc contacte cu membri ai acestor organizaţii administrativ-teritoriale guvernamentale..
  Din alt punct de vedere, mi-ar plăcea foarte mult să îmi fie atribuită sintagma ‘domniţă’ şi mai ales în contextul în care eu voi fi susţinută d.c.î.c.mai mult şi mai pragmatic să îmi îmbunătăţesc educaţia de tip afaceri externe şi diplomaţie.
  Însă nu m-am gîndit şi nu mă voi gîndi vreodată să devin partenera unui aristocrat din viaţa reală, întrucît am atît maturitate cît şi experienţă de viaţă socială şi mpă doare permanent că nu deţin decît un spaţiu virtual în care discut cu oameni de calitate şi cărora nu le pasă de lipsa mea de ‘adaptare’ la populism şi la demagogie. (şi nu uitaţi vă rog că nu îmi plac englezii şi nici ‘copiii’ şi ţiganii.Ne doresc tuturor o săptămînă frumoasă!!

 • Amy Neagoe A spus:

  Ca să ‘traduc’ideea şi pentru lumea care nu are nici experienţă dar nici ‘Unde erau acei maeştri fără virtuţi deosebite care recunoşteau că exista o înţelepciune, o dreptate în faptul că Dumnezeu le dăruia unora doar harul şi iscusinţa, iar altora doar răbdarea şi resemnarea, şi care nu se pizmuiau niciodată între ei?
  (Mă numesc Roşu de Orhan Pamuk): pt. că noi intelectualii puţini care nu-l plac pe Băse cu găştile lui vechi şi noi şi toate în parte şi la un loc:
  eu, Amy, mă trezesc în fiecare dimineaţă, singură în patul din micuţa cameră de bloc în apartamentul pe care îl împart cu 2 boşorogi nebuni şi egoişti şi proşti şi individualişti dar care ‘mă iubesc’), îmi spăl gura şi faţa şi corpul şi-apoi mă uit în oglindă ca să văd ce mai am astăzi de făcut în privinţa stresului etcaetera. De fiecare dată văd o faţă mult mai tînără şi mai luminoasă decît îi este vîrsta şi la fel de frumoasă absolut mereu. Instantaneu însă, mă întristez, îmi vine să plîng şi mă gîndesc: ’suntşi frumoasă şi foarte funcţională deşi nu prea rezistentă la stres, de-atîtea ‘mii de ani de cînd doresc acelaşi diplomat brunet şi matur? Şi totuşi, nimeni nu mă vrea, de-atîţia ani…şi, da, în adolescenţă pe cînd mă duceam la piscină şi fără sutien dar mai ales nici nu ‘aveam tupeul ’să-mi exprim punctul de vedere atît şi mai ales aşa’, aveam credinţa că am să fiu curînd, cu el. Anii au trecut, eu am crescut şi l-am dorit şi încă îl doresc pe el, chiar dacă nu are vreun rost să îl aştept fiindcă nu am nicio relaţie cu el. Ou sont les neiges d’antant? spunea Francois Villon. Merci beaucoup.

 • Amy Neagoe A spus:

  Permiteţi-mi să mai adaug ceva, vă rog: după ce că, ani de zile de cînd învăţ şi muncesc independent ca să mă angajeze şi pe mine la Ministerul de Externe sau un privat-jurist şi diplomat , mi s-a mai întîmplat recent ceva: deşi am fost a doua cu cea mai mare medie între cei cu studii de 4 ani care s-au înscris pt. un master complementar în A.S.E.: logistică internaţională, am fost trecută pe lista ‘de aşteptare’ pt.că specializarea pt. care am învăţat ultra-conştiincios timp de aproape jumătate de an, nu se va mai înfiinţa.(nu au fost oameni care să aibă medii suficient de mari astfel încît să fie înscrişi aici). Evident, am fost ieri şi astăzi la Rectoratul A.S.E. din Bucureşti. Ştiţi ce mi s-a răspuns?? ‘Să vin vinerea aceasta ca să îmi iau cele 2 milioane pe care le-am dat pt.înscriere, înnapoi SAU să mă înscriu(alături de cei respinşi)la un masterat..plătit!!) Probabil că am să mai fac o cerere la Minister..însă, după toate episoadele ăstea de incultură romînească promovată de către institutele de cultură, ministere şi învăţămînt, oare voi avea, acum, succes!?(Eu am fost întotdeauna printre primii la stat şi statul romîn mi-a plătit studiile aici, mereu. În colaborare cu cel american. Dar asta s-a întîmplat înainte să vină la putere Băsescu şi ai lui..şi-acum mă puneţi laolaltă cu tembelii ..să plătesc? Nici de aş avea bani, nu aş plăti pentru că alţii şi altele sunt imbecili!!Punct.

 • Amy Neagoe A spus:

  1.06.2010 Datorită experienţelor mele sociale şii particulare în domeniul egalităţii de şanse, am fost ajutată de către organizaţia americană Say No to Violence Against Women,să pun bazele, întîi la nivel interactiv, ale unei organizaţii cu obiect al preocupării sale, promovarea drepturilor femeilor intelectuale înaintea drepturilor majorităţii sociale, în întreaga lume. Datorită unor examene,dar şi din cauza unor bruieri ale serviciilor de internet de care beneficiez, în orice rewţea aş fi logată, am întrerupt activitatea principală de a îmi căuta sediu şi colaboratori în domeniile jurnalistic, juridic şi al afacerilor externe, precum şi în interiorul unora dintre O.N.G.uri. Vă rog să mă susţineţi la nivelul ‚virtual’, trimiţîndu-mi exemplificări şi descrieri ale activităţilor unor femei cu realizări intelectuale deosebite, însă discriminate în plan social-politic şi personal. Aştept propunerile dumneavoastră în format video-audio-html şi doc., pe următoarea adresă: http://saynotoviolence.org/join-say-no/end-violence-against-bright-straight-women. Precum şi pe adresele pe care le puteţi găsi pe domeniul meu de internet.
  (În detrimentul faptului că, de cîte ori îmi afirm reacţia de neplăcere pe care mi-o crează aceşti ţigani şi politicienii P.D.-L., mi se întrerupe automat conexiunea net în pagina pe care o deţin împreună cu organizaţia internaţională Say No To Violence Against Women(la fel cu aceea din pagina siteului Academiei Economice din Bucuresti si a oricarei alte facultati unde vreau sa dau examen etcaetera). Ca acum, de exemplu.

 • Amy Neagoe A spus:

  Information and external affairs Collaboratives: http://www.MAE.ro prin Titus Corlatean si unii membri PSD şi ai PNL in domeniul culturii, Parohia Sacre Coeur Bucuresti, Comunitatea Romano-Catolica din Bucuresti, Ambasada S.U.A. la Bucuresti, Ambasada Franţei la Bucureşti, U.S. Dept. of State, United States Institute for Peace, , Ambasada Germaniei la Bucureşti, Ambasada Finlandei in Romania, Ambasada Egiptului in Romania şi câteva grupari feministe-intelectuale(nepromotoare ale legislatiei si traditiei-familiei arabe clasice corespondente cu acea cultura de centru-dreapta in politica Romaneasca) din cadrul Ambasadei Arabiei la Bucureşti, Ambasada Turcă în Bucureşti, Ambasada Daneză în Bucureşti, Ambasada Belgiei la Bucureşti, Ambasada Islandei la Bucureşti, Ambasada Irlandei la Bucureşti, Ambasada Polona in Bucuresti, Ambasada Elveţiei la Bucureşti, membrii ai P.S.D. si ai P.N.L. si fosti si actuali Comisari Europeni, UN Justice Departament, membri ai Ambasadei Ruse Deasemeni, colaboreaza cu mine numai acele diferite persoane in mediile(institutiile) culturale, dar care aveau si au afinitati clare cu PSD si PNL. (membri si simpatizantii PD/L m-au desconsiderat si m-au negat făţiş, total-aşa cum pe voi v-au tot minţit, la fel cum continuă să o facă şi acum).Pe cine să mai adaug sau să scad?

 • Amy Neagoe A spus:

  Un ultim lucru, stimaţi prieteni: tocmai mi-am completat profilul(Amy Neagoe) pe Facebook.com, urmează să contactez editori şi angajatori şi poate colaboratori pe Linkedin. Şi am iniţiat acţiunea pentru care caut colaboratori, de foarte mult timp! Promovarea intelectualelor morale în politică şi protejarea drepturilor acestora, chiar şi în această formă de afaceri-politica-fiind!! Vă mulţumesc.

 • Amy Neagoe A spus:

  Ahh, şi într-adevăr nădăjduiam c-ar fi un lucru terminat pentru mine, înainte să mă apuc de celelalte treburi amînate toate!! Uitasem însă Realitatea: Parlamentarii sunt în vacanţă, ceilalţi suferă-de nu de căldură, găsesc ele şi ei un motiv acolo!! iar noi ceilalţi şi mai ales acelea puţine precum mine şi doamna Kagan care suntem capabile să schimbăm lumea fără zăgadă, trebuie..să înţelegem limitările celorlalţi, adică(respectarea regulilor locului în ştiinţele şi arta diplomaţiei şi a negocierilor, parcă-mi aduc aminte din cartea dlui Popa. Şi totuşi, parcă acolo mai era trecută şi o a 2a condiţie ‘mai dură’ pentru adaptare. Pe baza reciprovităţii parkă fiind construită..e-he, literatură!! Formă a relaxării numai pentru cine poate, desigur!! Şi, cine are minte-din voi, pînă la urmă?? Eros Ramazotti? Theodor Baconski? Udrea(!!)
  îNSĂ UN LUCRU ESTE SIGUR: ÎN TEMBELISMUL VOSTRU, STIMAŢI ‘PARLAMENTARI’ nu sunteţi capabili să faceţi distincţii..între voi şi celălalt..d’armite cealaltă! Citiţi cu softul de traducere info. profilului meu pe Facebook..şi regăsiţi-vă acolo!!(le mulţumesc celor din P.N.L. care poate au încercat să îmi susţină biografia mea în ziarul Ring de astăzi..atenţie la nr. Clickului TV de astăzi..dacă te uiţi atent, e plin de pornografie infantilă!!!).
  Revenind însă la ale..noastre(!)= spuneţi-mi care dt. eu şi dumneavoastră a muncit şi munceşte mai mult, fără să-şi ia vacanţă, pînă acuma, ani de zile!! Vă imaginaţi de ce nu mi-am luat vacanţă deşi îmi duduie corpul şi mintea de atîta oboseală..vorba vine, fiindcă eu personal am şi creier dar şi voinţă peste medie!! Ei bine, n-am fost în vacanţă pînă acuma din acelaşi motiv pt.care unii muşchi ai corpului meu nu îşi vor mai reveni vreodată..(bine îmi pare că nu sunt ăia…).Din lipsă de bani şi din singurătate şi din faptul că v-a durut pe toţi în dos de studiile mele de medicină dintr-o perioadă! Traduse de către mine, însă. Dragul meu Adrian, mi-ai găsit dumneata un post de veveriţă translatoare şi îţi mulţumesc, desigur.Însă la ce mi-a ajutat, pînă la urmă, cînd tembelii ăştia la cap din Parlament sunt atît de inculţii şi animale primitive că nu sunt în stare să creadă nimic din ce le zici tu că ai citit în cărţi renumite-şi netraduse-că se face. Dar ştii, trebuie să ai talent ca să poţi înţelege..şi nicidecum memorie. Căutaţi definiţia inteligenţei şi pe acea a cogniţiei în Encarta..în limba engleză(mulţumesc, dragul meu Titus!!). V-am zis însă de mii de ori ce învaţă angajaţii din Externe; numai şi numai orientalii tărăgănează la infinit negocierile. Occidentalilor le place însă matematica. Iar noi suntem Europeni..strănepoţii voştri se vor adapta oare la caracteristicile ‘adaptării’ occidentale?? Ma’ basta! Per me only, basta!!!

 • Amy Neagoe A spus:

  Scriam la Externe şi la Senat, că îl doresc pe Bogdănel-cel din Rest. Doina-de atîţia mii de ani fiindcă pur şi simplu el este ‘felul meu’. Cu toate ăstea, aştept fără să mi se dea în schimb nimic. De ce? Păi să calculăm. Le-am scris aşa:
  ‘Avvem cu toate şi mai ales cu toţii acelaşi fel de studii intelectuale, desigur. Cu toate acestea, nu eu sunt plătită de către Baconski pt. afacerile şi negocierile mele cu străinătatea şi Nu eu sunt aceea care am fost-sunt-voi fi Ambasadoare în altă ţară şi care să omoare cu maşina copii din acel stat..dar nici nu mă prea regăsesc în cărţile dlui ‘Pleşa’ deloc. De ce să fiu discriminată şi să sufăr eu mereu, din cauza celui şi celor(unora dintre aceşti) pe care îi doresc, de-atîţia ani de cînd ei îmi conduc viaţa mea??Punct.’

 • Amy Neagoe A spus:

  Cu toate că suntem în grafice şi cunoscuţi în lume şi în politică şi peste tot, o ţară plină de boşorogi şi babe tembeli dar cel mai mult de fufe handicapate care acceptă să fie tratate precum nişte păpuşi gonflabile de culoare roz de către ‘domnii’ tembeli(şi care, după un nr.de partide şi mai ales după o vîrstă încetează să mai fie funcţionalmente ’sexuali’): care votează în politică tocmai curvele şi proastele(numele le ştiţi, majoritatea sunt din P.D.L. dar veţi descoperi de altfel în orice partid aflat la Guvernare, imediat). Citesc că mîine sau zilele viitoare fosta iepuroaică Dana Săvuică îşi va lansa 2 cărţi deodată..şi sunt convinsă că va avea un enorm succes, la cît de ‘intelectuală-inteligentă’ e(!!)
  La fel ca de altfel toate cretinele care şi-au cîştigat şi averea şi bărbatul numai pe seama ‘datului din fund’. Iar mie, fiindcă obiectez şi plîng că, după ce că nu-mi dau nici un leu, bărbaţii mă fură, mă bîrfesc şi mai ales îmi fură din casă-fără ca eu să am vreo relaţie cu ei-chiloţei şi pantalonaşi (care m-au costat o groază de bani)etcaetera, mi se spune că ’sunt rămasă în urmă cu 10 ani’. Ah, dar ei ăştia(politicienii şi muncitorii, adică cu un mare egal între ambele feluri de analfabeţi) au o motivaţie neschimbată fiindcă procedează neîncetat aşa: ei cică sunt…ţineţi-vă bine..sunt ‘doc tori’ pentru noi(femeile cu creier) şi alta nu. De cînd medicina, aşa cum a fost ‘inventată’ la greci, a ajuns să fie confundată cu netrebnicia şi cu ‘furtul’, chiar nu ştiu. Oare de cînd mass-media şi ministerele au fost acaparate de către tîrfe şi dobitoci? De cînd?
  Nu doar că suntem nevoite, noi ca ‘femei moderne’ să sărim în sus doar cînd ăştia ne vor, dar nici nu trebuie să ne mai supărăm că suntem făcute ‘maimuţe’ de către ţiganii şi ţigăncile mincinoşi pînă la Cer şi împuţiţi analfabeţi, dar nici măcar că suntem plătite mult mai puţin sau chiar deloc însă furate fiindcă medicina în toată lumea a convenit(pînă la Eric Berne şi la Gerard Leleu) cum că ‘aşa sunt bărbaţiiŞ furăcioşi, egoişti, mincinoşi şi perverşi’. Portocalii şi nu doar atît. Iar noi, femeile, dacă suntem cu creier mult şi facem scandal, suntem ‘fetiţe’ doar fiindcă nu acceptăm tembelitatea şi furtişagul lor. Aşa e, doamnelor ’specialiste în sexologie’ ? Trebuie să îi acceptăm neapărat aşa tembeli şi furăcioşi cum sunt. Şi mai ales în vremuri de criză, ca acum..Punct(!?)

 • Amy Neagoe A spus:

  ..am să-mi continui monologul..fiindcă am certitudinea că măcar multe femei -mature din P.S.D. numai mă pot înţelege…Oricum, este deja seară şi cîinii internauţi ai P.D.L.ului au început deja să îmi bombardeze Wallul pe Facebook cu cretinitate..ah, tinereţe tinereţea! ar zice un romantic din alte vremuri. Eu însă sunt modernă şi voi fi moderno-clasică pînă în ultima clipă a vieţii. Va bene, ieri cînd m-am întîlnit ‘întîmplător’ cu Titus pe alee, citeam cît de cretină este generaţia asta ’studioasă’ de după Revoluţie..dar şi căt de retardaţi le-au fost şi le sunt părinţii şi bunicii şi cum s-a transmit acest lucru din ‘ramură în ramură’(era o carte Academică, copiilor!!)
  Iar astăzi, obosită fiind şi cu gîndul la Doinel din Extrne(uff, o detest pe Udrea cînd merge în străinătate cu Baconski..ştie bărbatu’său că îl înşeală, vă rog..să îi transmiteţi, săracu’. Nu de alta, însă Baconski e la fel de catolic precum mine..taică-meu m-a luat la questionări ..neintelectuale, fireşte. Era chiar în perioada ‘copiilor’..(Doamne Păzeşte !!)
  ..Trec peste cuprins şi ajung direct la concluzie, rugîndu-vă să folosiţi logica şi imaginaţia pt. ‘a umple’,,care solidaritate socială de tip al Revoluţiei Franceze, domnule Năstase? Care bun-simţ, domnule Antonescu? Care finalitate,, drag domn Ion Iliescu? Care…cine, în Romînia? De ce-unde-cînd şi cine? În Romînia nu cred că va exista vreodată un pachet de idei reale..(măcar teoretice) la nivelul societăţii.
  V-am scris-o în toţi anii la fel şi v-o re-retransmit şi-acuma: tembelii ăştia analfabeţi mă lasă în continuare la o parte şi-n urma celor care ‘n-au să mănînce nimica’ din simplul motiv că habar nu au ce însemnează să fi bărbat şi-sau femeie cu drepturi umane individuale(şi cică Romînia e o ţară ‘liberală’!!)Şi îndrăznesc să mă compare pe mine, ca femeie de 31 ani şi cu experienţă dură de viaţă dar care, la vîrsta asta, stă cu părinţii pt. simplul motiv că guvernanţii şi cetăţenii portocalei habar nu au ce-i aia muncă şi nu înţeleg de aceea ce fac eu şi cît muncesc şi că ei nu vor putea munci atît ca mine viaţa lor întreagp!!(sper să le fie extrem de scurtă). Şi mă compară pe mine, o femeie care ar trebui să aibă drepturi umane deplin satisfăcute la peste 31 ani de viaţă, cu flămînzii şi vagabonzii care măcar cerşesc..şi au libertăţile umane ale ‘independenţei’. Sunteţi aşa de impotenţi şi între picioare şoi la figură şi la creier, P.D.-Liştilor(mai cu seamă voi, rahaţii cei tineri) că mă apucă scîrba!! Care egalitate de şanse, doamnelor, atîta timp cît demenţii ăştia tineri ştiu doar să fure şi să îşi demonstreze limitările mentale şi pe acelea biologice,luîndu-se de tine, ca FEMEIE MATURĂ!!(este ceva de-a dreptul şi de a stîngul şi de a centrul incredibil). Şi mai şi sunteţi urîţi şi grase..cu spume!!

 • Amy Neagoe A spus:

  FIINDCĂ EU ŞTIU CUM SĂ VĂ AJUT ŞI AM FĂCUT-O ÎNTOTDEAUNA, REAMINTIŢI-LE REPETAT ŞI FĂRĂ TEAMĂ PRIETENILOR VOŞTRI SĂ MĂ PROPUNĂ ÎNTÎI PE MINE ÎN POLITICA EXTERNĂ A ROMÎNIEI!!

 • idei si proiecte viabile nu lucrurile facut de man A spus:

  MASS MEDIA DIN ROMANIA SI BLOGER IN GENERAL TREBUIE SA CONTRIBUIE LA DEMASCARE
  Acel plan in care se foloseste de Romania ca tara pentru o subventionare mascata a unor posturi de tleviziune din anumite tarile a uniuni
  De data aceasta in aceasta ecuatie Ministerul Turismului daca va dori poate sa iesa bine din astfel de situatie deoarece daca doreste le pot incurca aceste plan de subventionare mascata a unor grupuri media din anumite tari ale Uniunii Europene si sa faca toate aceste sume sa intre in buzunarele romanilor?
  CUM ESTE POSIBIL ACEST LUCRU ?
  Ar trebui sa prezinte toate argumentele din cele pe care le-am abordat a pe un blog de specialiatate si ca urmare plecand de la ideea ca uniunea Europeana cere maxima eficienta si transparenta in privinta folosirea unor astfel de fonduri atunci Ministerul Turismului are drept orcand sa propune ca aceasta campanie sa fie realizata in mod eficienta cea ce insemna sa nu fie difuzata pe baza de spoturi in Mass media si prin intermediul altor forme care sa aduca rezultate ce pot fi cuantibilizati Din aceste motive in loc sa difuzeze acest spot la posturi de televiziuni cheltuind bugete de zeci de milioane de euro se poate realiza urmatorele:
  1) Se construieste un site multimedia si in acest sens ministerul are propriul mijloace multimedia radio, televiziune si ziare unde poate promova eficient intregul material publicitar.
  2) Avand un astfel de suport media nu numai ca nu are nevoie sa cheltuiasca nici un euro la nici un grup media din cele care asteapta sa primeasca pomana in schimbul unor comisioane ,dar ajuta ministerul sa obtina incasari din publicitate pe site-ul respectiv si totodata cu ajutorul unui astfel de suport media poate beneficia de reclama gratuita la diverse posturi de televiziuni straine deoarece indata ce vor vedea ce trafic are site-ul respectiv, vor accepta promovarea imaginii Romaniei pe sistem de barter.
  CUM SE POATE REALIZA TRAFICUL DE MILIOANE INTR-UN TIMP FOARTE SCURT?
  Si in acelasi timp banii care ar fi trebui dati de pomana la grupuri obscure de interes, sa ajunga in mod legal transparent in buzunarele romaniilor ?
  Folosind un sistem de marketing direct care a fost inventat de americani si nu de spanioli, sa ofere pentru fiecare roman care convinge un turist X sa cumpere o vacanta in Romania, 50 de euro, apoi daca turistul x la randul lui convinge turistul Y, romanul primeste puncte iar in momentul in care obtine 6 puncte mai primeste inca 250 de euro.
  IN CAT TIMP UN ROMAN POATE PRIMI 800 -1000 DE EURO SAU 2-3 MII DE EURO
  Se poate intampla intr-o saptamana, 20 de zile sau o luna pentru ca totul depinde de viteza in care se propaga o astfel de informatie de la romani care trebuie sa convinga prieteni lor din tara respective sa viziteze Romania.
  CE TREBUIE FACUT IN ASA FEL INCAT ACEASTA VITEAZA DE PROPAGARE A ACESTEI INFORMATI SA FIE CAT MAI MARE?
  Iar romanilor sa le fie mult mai usor sa convinga pe cei care trebuie sa viziteze Romania si in felul acest sa primeasca cat mai multi bani?

 • Amy Neagoe A spus:

  Ei, contribuie cineva pe naibii! Citiţi cum contribuie, (şi) din ultima mea postare pe Amycommunications.blogspot.com. Thank you.

 • Gabriela Savitsky A spus:

  Gabriela,

  Sunt cam offtopică, recunosc. Însă nu prea mult.
  Am asistat, recent, la o dramă teribilă, a cărei logică îmi scapă.
  Există posibilitatea să conturăm, mai clar şi mai evident, statutul familiei monoparentale, printr-un proiect de lege? Nu sunt familiarizată cu demersurile care ar fi necesare, de aceea îţi adresez ţie această întrebare.
  Putem transforma tragedia unei femei care s-a luptat ca o fiară pentru copiii ei - şi a fost răpusă - într-un semn care să oprească alte asemenea tragedii?

 • gabicretu (author) A spus:

  @Gabi,
  De putut, nu ştim până nu încercam. De încercat, e obligatoriu. Spune-mi la ce te gândeşti şi de la ce a plecat totul.

 • Amy Neagoe A spus:

  Dragele mele doamne, scuzaţi-mi d.a. offtopic-itatea(în cazul în care nu includem networkingul inerent) însă, pe lîngă cauzele şi notele personale pe Facebook, vă postez ceea ce i-am trimis şi Tudorinei(medusa.blogspot). Toate super bune să fie şi..pe curînd(şi live, în cazul în care nu mă vor mai discrimina politic ăstea şi ăştia toţi-iar eu sunt singura si fara niciun fel de vacante si bani ai mei proprii..de ani si ani. Vă mulţumesc:
  1.Cara Tudorina, nu are rost sa iti pierzi timpul plecindu-ti capul la puţoi abia trecuţi de ciclul gimnazial..pe noi ne interesează numai cum să destupăm creierele care conduc penisurile..nebolnave(aşa de puţine la nr.!!) la cetăţenii romîni adulţi..în scopul de a îi îndepărta de tîrfe şi de ’saloane de masaj’ şi de a îi face să aplice în întregime absolut toate obligaţiile lor civile-cetăţeneşti-legale .conform statutului impus social şi abia apoi asumat etc..Pupici!!(şi fără popi şi boşoroage-boşorogi , te rog!!)
  2. Dragă Cătălin(Ivan), transmite-le încă o dată celor din UE cum arată viaţa unei femei superdotate mental, peste vîrsta de 31 ani, de atîţia ani:
  Copy-paste
  Te mai rog încă ceva, dragă Cătălin: transmite-le ălor din UE cum arată viaţa unei femei intelectuale de peste 31 years of age, aqui! Mul’umesc şi succes..la proba garduri-alergări!! Salut!!(Tocmai revin de pe blogulMedusei.blogspot..unde am postat 2 comments ca =anonim=. Restul d.viaţa unei femei super de peste 31 ani..locuind încă cu părinţii bătrîni şi bolnavi, găsiţi atît în notele mele, cauze dar mai ales în ultimele 2 postări pe domeniul meu plus cele de pe blogspot. Şi iată cum: Bun, să-nţeleg că astăzi mergem să-mi iau banii de la facultate(ca să mă duc imediat să îmi cumpăr costumul pt.sport). Dar am nevoie de o pereche de încălţăminte şi am văzut în La Redoute dar nu ştiu cum sunt în plan real..
  D.a asta este ultima săpt. în care am acces la sala de sport, deci..money-money i need şi, în afară de toi, nimeni nu îmi dă nimic..cu tot cu analizele şi medicale şi de toate felurile pe care le-am făcut pînă acum…who fuckin’cares, anyway??
  Mi-ar fi plăcut să am bani şi de Ikea şi să merg acolo cu unul care să îmi facă cinste..iar eu să pap tot-tot!! Precum ‘cîinele lui Bulgakov..numai că eu vreau diplomat-jurist-afacerist cu adevărat potent şi intelectual pe post de ..doctor personal!!
  În plus, voi luaţi-mi sticksuri vă rog(simple şi cu cartofi, vreo 4) iar mie daţi-mi vă rog vreo 10-15 Ron să-mi iau cornflakes ul săptămînal!!
  În rest, roagă-i să îţi dea afurisita aia de maşină înnapoi şi pe Loreta roag-o să-mi caute la orice Meli Melo nişte cercei ieftini şi mici cu piatră de culoare verde smaragd(şi nu orice altă nuanţă de verde deci) .
  Pe lîngă ultima pereche de jeans de care am nevoie(fiindcă sunt nemîncată de ani de zile, ştiu)şi pe care îi iau de pe LaRedoute că nu mai am kef şi timp să străbat Bucureştiul, Loreta tot insistă să îmi caut perechea aceea de ochelari de soare marca Aviator..fiindcă tot e perioada de reduceri, zice ea, acum şi e păcat să îi mai amîn, după atîţia ani!!(sunt mici, rotunzi, i-am văzut odată pe net, cică mi-i aducea acasă dar nu am încredere în aşa ceva..oricum, au lentile de formă rotundă şi mici şi se numesc exact aşa: ochelari de tip Aviator!!
  Iar tu mi-ai reamintit de jambierele acelea negre şi largi şi lungi..
  Restul, vb. acasă! Salut!!
  Şi nu uitaţi vă rog mucho de lănţicul rupt..şi de cîţiva lei mărunt pt.mină de pix şi un stilou cu mină roşie(pentru uzul meu privat şi personal) Fiindcă, de cîţiva prea mulţi ani, Băsescu şi Udrea şi găştile lor vor să mă facă muncitoare fără acte..şi tîrfă..şi tot nu reuşesc. Pupici!!
  P.S. Să mai am tupeul să mai spun -cui? demenţilor din P.D. şi chiar şi din P.S.D. care se întîlnesc şi mîine-luni-ca să voteze cînd şi pt.ce să merg şi la cosmetică şi la farmacie să îmi cumpăr cosmeticale şi şampon?? .Dar haine, pantofi si carti??
  Reply:

 • Vorbarie A spus:

  Femeile ca si barbatii in politica sunt la fel. Ca o fotografie cu o mancare de pui crocanta cand ti-e foame

 • Amy Neagoe A spus:

  Scumpi, după o masă deloc copioasă(aşa e cînd locuieşti cu părinţii aproape de pensie şi n-ai iubit de mii de ani)şi înainte de a îmi bea cănoaia mea uriaşă(are inimioare desenată pe ea sic!!) cu ceai Negru rusesc(sau Nero, numele italian al lui Azor): am înţeles aluzia ta de negociere: de ce să-mi treceţi voi blogurile mele 2 în blogul vostru, aşa cum am făcut asta chiar eu, fără să vă întreb. Păi uite, unul dte răspunsuri l-ai dat chiar tu: unde eşti tu poziţionat şi unde eşti tu d.e. pe net. Ei bini, io personal fac diplomaţie şi relaţii-afaceri internaţionale şi mă iubesc leii americani, aşa cum şi eu îi iubesc pe ei cu tot ce însemnează ei: neveste şi copii mici.(pentru detalii, consultaţi-mi CVul actualizat şi în romînă-2 pagini, sic!!)Aşadar, pe mine nu ai să mă găseşti în locuri obscure pe internet, după ce cauţi ’search’.
  Nu mai am timp de comunicări on-line, aşa că, îţi răspund rapid despre ce e normal şi trebuie să faci(şi cu blogurile mele2), pe siteul tău:o faci sau nu o faci. Mă adaugi în blogrollul tău sau nu. Mie îmi e indiferent, eu personal rămîn aceeaşi cinstită..O.K.?? *apropos de citit si Islanda si reclama pe care v-am facut/o in facultate eu(

 • Admin A spus:

  Sper ca noua conducere din PSD sa promoveze oamenii cu inalta educati si profesionalism cum sunteti Dvs, si Mihaela Muraru Mandrea.

  Daca nu, se va ineca tot in opozitie.

 • octaaa A spus:

  Practic, masurat in dolari, PIB-ul Romaniei a crescut intre 2002-2008 de 5 ori!

  Dar fara a se produce un ac in plus. Ci numai pe datorie. Iar asta va fi foarte nesanatos…

  http://octaraduro.wordpress.com/2010/11/17/mult-laudatul-sector-privat/

 • gabicretu (author) A spus:

  Ostaa,
  banuiesc ca ai postat la mine pe blog din motivul ca si eu imi bat gura degeaba, spunand aceleasi lucruri de multa vreme.
  Vreo doua articole mi le-am amintit; sunt insa mult mai multe. Tema ar trebui analizata si dezbatuta mai pe larg…
  http://www.gabrielacretu.ro/manipulare-da-dar-sa-o-stim-si-noi.html
  http://www.gabrielacretu.ro/impozitele-private-si-interesul-comun.html

 • peromaneste.com A spus:

  “…ce cauta femeile in politica?” Poate Marul lui Adam…

 • Anca Opre A spus:

  Interesant articolul si la obiect. Azi am intrat vazand linkul de pe blogul medusei. Sincer, tot noi suntem vinovate, femeile din politica si acum vorbesc la general fara a ma include sau exclude :-) noi suntem vinovate ca am luat politica asa cum am perceput-o cand am intrat in ea, ca pe o lume a barbatilor unde femeile care ajung in anumite pozitii politice ar trebui sa se simta un pic privilegiate. Greseala noastra. E timp sa o indreptam, dar pentru asta ar trebui sa ne schimbam un pic atitudinea. Mai vorbim, ne mai citim pe bloguri, mai actionam… :-)

 • Gabi (author) A spus:

  @Anca,
  Unele au mai si denuntat situatia la care te referi, cum poti vedea, de exemplu, aici:
  http://www.gabrielacretu.ro/publicatii/femeile-si-politica-la-romani

  Nu au ajuns prea bine făcând asta, după cum poate demonstra pe viu subsemnata :)

  Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam, desi discutiile in politica nu difera mult de cele pe care le poti vedea pe blogul Medusei sau pe Critic atac la teme similare; uneori, e chiar mai rau…

 • Paul A spus:

  Acum imagineaza-ti putin cum ar fi sa vina o femeie sa zica votati-ma pentru ca sunt femeie. Sunteti 51,4% din populatie si v-ati putea vota singure sa umpleti ce functii vreti dar n-o faceti, poate pentru ca mare voastra majoritate nu are interesul asta. Cateva dintre voi incercati sa le spalati creierul femeilor ca “TREBUIE” sa faca politica. Mai bine faceti si voi un studiu cate femei ar fi interesata sa faca politica si cati barbati, comparati rezultatele si veniti dupa sa incercati sa fortati cote de candidatura si alte aberatii.

Lasa un comentariu!

Adauga un comentariu, sau redirectioneaza catre site-ul tau. Se pote si subscribe to these comments prinRSS.

Fiti politicosi si civilizati! Ramaneti la subiect! Nu spam-urilor!

Pot fi utilizate urmatoarele tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>