• In General
 • pe

Blog de blog!

Astăzi am fost aici.

M-am întors cu lauri – categoria Blog economic – politic.

Anul trecut, mă dusesem cu gândul că este bine să fie cineva acolo, în afară de juriu și premiați; nominalizarea m-a luat prin surprindere.

Anul acesta am fost anunțată, ca să nu mai trec prin emoțiile surprinzei. Mai că-mi pregătisem discursul.  Din motive necunoscute însă, acestea nu s-au mai  ținut. Pot însă să vi-l spun, că era scurt: Nu-l merit, domnilor, nu-l merit! Tocmai mă gândeam să mă las de bloggerit; nu de alta, dar dacă tot am început prima, măcar să nu termin ultima…

Atmosfera a fost relaxata, juriul prezent în păr – cu câteva excepții remarcabile – iar viteza de desfășurare a depășit așteptările majorității, minorității și subsemnatei. Sucul/berea/apa de după s-au băut în ritm lent, lent…

Despre amfitrioana evenimentului, numai lucruri bune; cu o nouă carte pe masă, una pe drum, o mulțime de prieteni, bloggeri și nebloggeri, este într-o perioadă de invidiat. La mai lungă (perioadă de succese)!

15 comentarii la “Blog de blog!”

 • George Serban

  Meritati doamna! Va marturisesc ca n-au existat reticiente. Sunteti o persoana deosebita. Succes, mai departe!

 • Gabi

  @George Serban,
  Multumesc din suflet de apreciere; totuși, mă surprindeți. Nu pentru că spuneți că sunt deosebită; aici, vă dau dreptate (sic!). Pentru că-mi spuneți că mai mulți au fost de acord cu mine! Cred că doar cu persoana; dacă ar fi și cu ideile mele, măcar parțial, aș fi fericită!
  Aici este însă mai greu, deși am ajuns să detest faptul că mi se dă dreptate prea adesea (dar că la mult timp după momentul în care ar fi fost cazul!!!)

 • Lucia Verona

  Sigur că meriţi premiul. Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu sunt de acord cu ideile tale.

 • gabicretu

  @Lucia,
  Cand spun ca nu sunt multi de acord cu ideile mele, persoanele de față se exclud, nu mă gândesc la cei mulți și care nu scriu. Mă gândesc la cei care se cred – nu înseamnă că și sunt – dintre cei puțini și scriu…
  La modul serios, gândirea de stânga în economie și politică sunt rare. Când ne întâlnim câte doi/două în aceeași încăpere trebuie sărbătorit (măcar cu o bere sau o limonadă…)că nu se știe când va mai fi așa densitate a doua oară.
  Mulțumesc mult, oricum. Credeam însă că ești de acord cu aprecierile mele referitoare la amfitrioană…

 • Sibilla

  Felicitări, d-na Creţu !

 • gabicretu

  @Sibilla,
  Intorc înzecit felicitarile!
  Mi-a părut rău de absență; eram, trebuie să recunosc, foarte dornică de o cunoaștere…spirit si trup, nu doar spirit! Eu nu am acest avantaj – de a fi doar un nume care naște curiozități…

 • Peter Gluck

  Felicitari- blogul e bun, ideile interesante, scrierile tale maiastre!
  La mai mare (premii) si la mai multe (postari)
  Peter

 • Bibliotecaru

  🙂
  Eu iar nu am câştigat nimic…

 • gabicretu

  @Biblio,
  Sunt vinovată! Trebuia să fac din timp niște propuneri pentru câteva categorii. În fapt, fiecare trebuia să facem. Juriul nu este în mod obligatoriu a toate știitor și, mai ales, a toate cititor.

 • Bibliotecaru

  @ gabicretu

  Eiiii, de propus am fost propus… 😀 Şi de ştiut sunt ştiut… Numai că sunt cam incomod. 😆

  Glumesc în legătură cu câştigul, că nu am eu nevoie de premii. Premiul meu este exprimat atunci când cine trebuie mă ia în seamă şi-mi acordă atenţie, o atenţie inteligentă, cognitivă. Oricum voi lua o pauză mai lungă în ceea ce priveşte bloggeritul, vreau să-mi acord timp pentru nişte consum de act cultural, să mă refac uman, să mă spăl de mizeria pe care o văd, zi de zi, la TV.

 • Iceflame

  @ Biblio

  „Oricum voi lua o pauză mai lungă în ceea ce priveşte bloggeritul, vreau să-mi acord timp pentru nişte consum de act cultural, să mă refac uman, să mă spăl de mizeria pe care o văd, zi de zi, la TV.”

  Pariem ca pauza nu va fi deloc lunga?

  Se va intampla cam asa:

  Bibliotecaru va merge la teatru.
  Bibliotecaru va merge vernisaje, lansari de carte, expozitii, etc.

  Bibliotecaru va sesiza anumite aspecte care ii convin sau i-au placut, altele care nu-i convin si nici placut…

  In consecinta, va reveni pe blog sa ne spuna si noua ce si cum!

  Astazi suntem in 29 martie 2011.

 • gabicretu

  @Biblio,
  Eu nu înțeleg logica, mă ierți! Când este omul sătul de mizeria de la televizor, închide televizorul! Ce vină au blogurile!? Despre autorii lor nu întreb, pentru că de regulă sunt adulți (greu de presupus că ar fi total nevinovați…)

 • Iceflame

  Felicitari Gabi! Nu atat pentru premiu cat pentru ceeea ce spui, mai mereu.

  Felicitari si Bibliotecarului pentru acelasi lucru.
  Si pentru decizia de a renunta la tv o vreme…

 • Iceflame

  @ Gabi

  Intr-o postare anterioara, spuneai ceva despre o noua carte.

  Despre ce este vorba?

 • gabicretu

  @Nu este o nouă carte ci cartea așteptată. Nu sunt autoare unică. La inițiativa și cu sprijinul unei fundații germane (de FES este vorba) zece cercetători din zece țări central și est europene au scris câte un studiu despre țara lor pe tema Echitate și eficiență (o analiză a politicilor sociale). Aceste zece studii sunt reunite într-un singur volum care va fi lansat după conferința pe care o vom organiza la Zagreb, săptămâna viitoare. Studiul meu este pe blog, la cărți, dar doar în engleză; nu am apucat să-l traduc și să-l adaptez. În forma actuală conține și informații care nu sunt necesare cititorului român (descrierea generală a țării, de exemplu, etc.).
  În fapt, mai aștept una, tot colectivă. Este vorba de o inițiativă care nu-mi aparține dar pe care am apreciat-o; Andreea Vass a fost cu ideea de a reuni într-un volum forța femeilor din politică. Drept urmare, pe o anume structură agreată, fiecare a scris câte un eseu despre femei și politică. Va apărea la Polirom. Sper că repede (este deja puțin decalată).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *