3 comentarii la “Despre distanta dintre intentii si realitate”

 • rodicutza

  Gabi muica, esti nostalgianomica dupa cum ar zice Brink Lindsey (autorul cartii The age of Abundance: How Prosperity Transformed America’s Politics de exemplu). Zice asa in lucrarea lui “Paul Krugman’s Nostalgianomics / Economic policies, social norms and income inequality”.

  Ca si tine Krugman are nostalgia marilor Sindicate, a vremurilor cand salariile stateau sub control, mai strans unite in jurul unei medii… Adica esti in buna companie, cu Krugman Nobel premiat, professor la Princeton si editorialist la New York Times.

  Si pregatiti-va: curand o sa puteti sa faceti un pod de flori sa treceti Atlanticul sa va imbratisati cu Obamele care prin toate ministerele dau cu matura in asteptare: la sanatate „universal healthcare”, „oferita” de guvern la un pret (care nu este treaba nimanui sa stie exact cat este ok?!!!) un pret cu mult sub cel al asigurarilor private pe care le va impinge astfel val vartej in faliment si o sa se termine cu capusele neamului…
  la justitie unde s-a pregatit pierzania googlelului prin inrairea legii antimonopol (iata schimbarea promisa: succesul castigat intr-o economie libera si in competitivitate neingradita era pe vremuri o realizare. Acum ministerul de justitie zice ca e o crima)…
  Si ca sa nu te plictisesc, asa si cu industria automobilelor, luata sub aripe… in curand socialistii europeni or sa fie trimisi la specializare in SUA. hi hi

  Nostalgianomics are fo 30 de pagini scrise cu un talent demn de domeniul filozofiei si zeci de referinte. Poti sa-l iei de la http://www.cato.org/pubs/wtpapers/Nostalgianomics.pdf

 • gabicretu

  @Rodicutza, draga mea,
  Comentariul tau nu are legatura cu textul meu, pe care presupun ca nu l-ai citit decat pe sarite; are insa cu mine. Nu-mi displace deloc asocierea cu Krugman.
  Sunt ferm convinsa, de asemenea, pe baza de argumente, ca noi doua avem idei atat de diferite despre rostul lumii in care traim incat sunt doua argumentari aproape paralele.
  O curiozitate as avea, totusi. De unde viziunea aceasta de dreapta radicala!?

 • rodicutza

  Ba l-am citit, ba l-am citit, dar n-am vrut sa-ti spun direct ca nu sunt convinsa (ca nu cred ca a rata vopsitul unui km de panza este acelasi lucru cu a rata vopsitul aripilor unui lot de masini, sau ca nu mi se pare ca o casierita de banca ducand si o parte din reputatia (serviciilor) bancii pe umerashi ca sa nu mai spun de riscul sporit de a fi „asaltata” fizic, este exact acelasi lucru cu o casierita de alimentara : ambele numara bani si dau restul corect si atunci de ce sa nu aibe acelasi salariu… prea prozaic). Si oricum avea legatura, sau fie n-avea dar am facut-o eu : lasi impresia ca ai nostalgia marilor sindicate si de la asta m-am pornit. Nu poti sa spui ca n-o ai.
  E nu stiu de ce sunt asa de radicala (ce este „asa” de radical in ce am scris ?) dar vin pe la tine sa ma tratez, vin cu speranta ca o sa gasesc vreo ideushe care sa ma clatine.
  Dar in schimb stiu de ce esti tu anticapitalista : am citit un articol scris de un professor de la Harvard : « Why do intelectuals oppose capitalism » si m-am prapadit de ras drept sa-ti spun. Nu este o pastisha comica totusi este din Socratic Puzzles (Harvard University Press, 1997). Merci pt raspuns.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *