Cărţile mele noi, pentru prietenii curioşi

carti„Ura poate fi un sentiment intelectual foarte sănătos dacă reuşeşte să ne trezească din somnul raţiunii. Totuşi, cei care nu au ajuns să urască realismul politic, nu sunt automat idealiştii care iubesc principiile şi apără valorile. In politică, între iubire şi ură, se întinde mereu marea indiferenţă. Singura speranţă ar fi să o putem trata…” Urăsc „realismul” politic

„La probleme, se pot gândi soluţii sau căuta vinovaţi. A da vina pe altul e mai simplu; cel acuzat este străinul, cel slab, diferitul, femeia. Femeia, mai mult decât ceilalţi, pentru că şi săracul sau exclusul trebuie să aibă pe cine da vina. Asfel, victimele sunt puse la zid iar politica rămâne un univers unisex…” Femeile sunt de vină (click pe titlu pentru informaţii, vă rog)

Lista librăriilor în care puteţi găsi cărţile la acest moment

1. Editura Lumen Iaşi
http://edituralumen.ro

2. Librăria Eminescu Bucureşti
B-dul Regina Elisabeta, nr.16, sector 3
http://www.librariaeminescu.ro

3. Librăriile Ralu Books Braşov
Str. Johann Gott, nr.6
http://www.ralubooks.ro

4. Librăria Gaudeamus Cluj
Str. Iuliu Maniu, nr.3
http://www.libriartis.ro

5. Librăria „Şt.O.Iosif” Brasov
Str Mureşenilor, nr.14
http://www.libris.ro

6. Anticariat Online Craiova
www.librarie.net

7. Librăria DACRI Bârlad
Stefan cel Mare 6, Bl. B1-3, sc.A, ap.2
http://dacri.ro

8. Librăriile General Cart Suceava
Str. Ştefan cel Mare, nr.5
http://www.generalcart.ro

9. Librăria Noi SRL Timişoara
Str. Hector, nr. 2
http://www.libraria-noi.ro

10. Librăriile Diverta
http://www.dol.ro

11. Librăriile NOVUS Craiova
Cal. Bucuresti bl. A8 şi
Piaţa Garii bl. G sc. 2

12. Librăria POLSIB Sibiu
Şos. Alba- Iulia, nr. 40

13. Librăria Mircea Eliade Satu Mare
B-dul Vasile Lucaciu, nr. 24

14. Casa Cărţii Iaşi
B-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 65

15. Librăria EUROLIBRIS Iaşi
B-dul Carol I, nr. 3-5

16. Librăria NIRVANA Vaslui
Str. Ştefan cel Mare, nr. 96

17. Librăria Casa Cărţii Vaslui
Str. Tipografiei, nr. 10

18. Librăria ENCICLOPEDIA Bârlad
Str. 1 Decembrie 1918, nr. 1

19. Librăria Luceafărul Botoşani
Str. Nicolae Bălcescu, nr. 13 Bis

20. Librăria Eminescu Botoşani
Str. 1 Decembrie, nr. 47

21. Librăria Select Universal Moineşti
Str. Tudor Vladimirescu, Bl. 52
Moineşti, jud. Bacău

22. Librăria Cetatea Doamnei Piatra Neamţ
Str. Ştefan cel Mare, nr. 12

23. Librăria DEREX COM Bucureşti
Str. D.Bolintineanu, nr. 5

37 comentarii la “Cărţile mele noi, pentru prietenii curioşi”

 • codeus

  .nu cred ca unii barbati din politica romaneasca ca si din cea universala ar fi mai dotati decat unele dintre femeile politice..eu spre exemplu admir foarte mult cateva persoane politice feminine din Romania.incerc sa privesc persoanele politice prin prisma a ceea ce fac acolo unde sunt.e foarte usor sa dam vina pe altii care ne sunt la indemana si in viatza de zi cu zi nu doar in politica.probabil asa suntem construiti.Dar si cei care nu vor sa dea vina pe alti si vreau sa faca intradevar ceva pt tzara asta sunt prea putini versus cei care sunt pusi pe capatuiala.asa ca avem o clasa politica „corupta”din pct de vedere politic nu sunt cu adevarat politicieni care sa-si merite locul de politicieni.pt ca prima data ii intereseaza „cojocul”propriu si nu soarta tarii..vom mai discuta pe aceasta problema.

 • gabicretu

  @Codeus,
  Problema politicii româneşti este că nu e făcută de politicieni: puţini dintre cei care poartă acest nume sunt oameni ataşaţi unor valori, au o viziune despre cum ar vrea să arate „lumea după ei”, au obiective politice pe care le urmăresc. Din păcate, din ce în ce mai puţini…
  Este o confuzie uriaşă între cei care sunt capabili să apere interesul privat şi cei care pot să apere interesul public. Drept urmare, se fac propuneri proaste şi se obţin rezultate pe măsură…

  Nu sunt, nu am fost şi nici nu văd cum aş putea deveni rudă cu Corina; sunt şi mai bătrână… Cori este însă colega mea de când a venit în partid, am lucrat împreună, suntem amice. Mă cam oboseşte această confuzie pentru că, spre ghinionul meu, încasez loviturile care nu-mi sunt adresate şi mai pierd din laude (care sunt deviate spre Cori). În rest, cei care mă cunosc personal ştiu că sunt inconfundabilă… Doar că nu-mi place publicitatea; îmi place mult mai mult munca. Se pot urmări rezultatele.

 • artistu

  Stii ce imi pare cel mai rau, ca in furtuna de impertinenta si nesimtire, din societatea contemporana a acestei tarisoare, toate sistemele de valori s0au intors cu sususl in jos. Si crede-ma ca cei care au „stampila” de IDELISTI sunt exact aia care ar putea face ceva. Sunt exact aia care inca mai cred ca SE POATE!
  Iar la problema cu femeile, cred ca fiecare din noi avem de rezolvat probleme si femeile si barbatii. Insa cu multa munca, cu rabdare si ambitie. Dar ce sa ii faci daca mai nou astea nu mai sunt calitati LA MODA sau in TREND! 🙁

 • Bibliotecaru

  Am să reunesc cele două citate în unul singur. Ei da, şi eu scriu cărţi, doar că nu le public. 😀

  Iubesc atât politica încât unii au ajuns să şoptească prin spatele meu că este deja o perversitate. De aceea învălui cu atâta pasiune pe cei care practică politica. Pasiunea mea se transformă în iubire faţă de cei care sunt fiinţe superioare capabile de acţiuni utile, raţionale, complet determinate şi sunt conştienţi de rolul lor, pasiunea mea se transformă în dispreţ pentru cei care practică politica fără să înţeleagă ce fac. Pasiunea se stinge în indiferenţă numai asupra politicienilor funcţionali care îndeplinesc tern sarcinile de partid.

  Încă nu ştiu titlul cărţii, oscilez între „Jurnalul Sinuciderii” şi „Scârba şi Scârna”. Cu aceste titluri… cine mi-ar publica cartea? 😀

 • Darius

  Pot sa ma mai „alint” inca o data pe tema asta sau a fost de ajuns prima data? 😛

 • Darius

  @Bibliotecaru
  Jurnalul sinuciderii suna foarte ok. Cred ca s-ar gasi edituri care sa o faca. Ai contactat pe cineva pana acum?

 • Bibliotecaru

  @ Darius
  Deocamdată scriu…
  Nu am de gând să contactez pe nimeni… aştept mai întâi să mă sinucid. 🙂 Atunci să vezi vânzare!

 • gabicretu

  Bibliotecarule,
  Dar de ce ai aşa umor negru!? Că e 1 aprilie!? Nu ne poţi păcăli altfel!?

 • Darius

  @Bibliotecaru
  🙂

 • caracuda

  Sint curios sa citesc cele doua carti, dar cind am cautat pe internet la libraria indicata pentru Cluj, Gaudeamus( numarul 4 din lista), la autor, Gabriela Cretu – raspuns: nici un rezultat.
  Bine ca nu l-am trimis pe nepotul meu sa le caute, cum aveam de gind si am verificat intii.
  Poate nu au actualizat inca fondul de carte de pe site si totusi se gasesc cartile acolo? Stie cineva?

 • doinas

  Eu le-am comandat online. Le-am primit in doua zile de la Craiova.

 • caracuda

  Multumesc doinas,
  Eu locuiesc in USA si e mai greu sa le comand online. Se poate, am mai comandat si alte carti, dar dureaza mult timp si costa mult mai mult.

 • doinaş

  GAAAABIIIIIII!

  A sosit coletul! Cartile frumoase si scrisorile frumoase! Abia astept sa le impart-asesc. Nu maine, ca vine sorela mea din Germania si sta doar pana vineri, si n-am vazut=o de un an.
  De luni, insa, ma pun la tol festiv si ma duc pe drumuri!
  Cu acordul tau, voi trimite doua si la „biblioteca plimbatoare” a grupului ladyfest.ro, un grup informal, dar foarte activ online, de feministe.
  http://ladyfest-ro.pimienta.org/weblog/
  Una din membrele grupului e Bori, al carui text ti l-am trimis.
  Cartile mele sunt la una din fetele de la Femina, dar acum o sa avem un exemplar in biblioteca.

 • doinaş

  Pup!
  Multumesc!

 • Alexandru Marin

  Saru’mana!Ne-am intalnit astazi la Facultatea de Drept la dezbaterea\prezentarea\informarea sau ce trebuia sa iasa.Am inceput sa citesc pe drum „Femeile sunt de vina” si apoi am pasat-o unei prietena care a exclamat:”Tuuu?!?”.Am realizat astazi ca cei din jur nu se astepta sa citesc ceva prea feminist,ca sa nu zic ca par chiar misogin in unele momente,din spusele lor.O tema de aprofundat. 😕
  Cat despre femeile din politica noastra,eu zic ca drumul nu e atat de cenusiu pentru „catei” si pot da cateva exemple de femei puternice care au reusit si cel mai important au demonstrat.Bine,ca deocamdata nu sunt majoritare sau la egalitate cu barbatii,cu timpul procentul creste.
  Astept ceea ce mi-ati spus astazi,implicarea in politica de pe meleaguri si mai ales in lupta impotriva discriminarii inter-sexe.

 • Gabriela Savitsky

  Bine ai revenit, Gabi.
  În forţă sau insidios, vezi tu, în funcţie de. 🙂

 • Pingback: Ce te recomanda pentru a fi politician? « Oana Niculescu-Mizil

 • Pingback: Politica romaneasca imi pare din ce in ce mai mult o orchestra in care ligheanul este instrumentul favorit « Picătura chinezească

 • Pingback: Recunosc, mai şi citesc « Picătura chinezească

 • JamesD

  Thanks for the useful info. It’s so interesting

 • calatrava

  Urasc daca spun ca toti politicienii mint poporul?

 • Mircea

  Ce e asta? Literatura de sertar?

 • gabicretu

  @Mircea, calatrava,
  Afirmatiile sunt doar adevarate sau false. Daca sunt insotite sau nu si de sentimente, stii doar tu. Ura la care ma refer eu nu are de a face cu trairile viscerale. Este atitudinea intelectuala de a respinge un anume fel de a face politica. Cel care-i face pe oameni sa spuna, de exemplu, ca toti politicienii mint (chiar daca, bineinteles, nu e adevarat).
  Nu e literatura de sertar. E literatura de… avion si tren. Sunt articole, eseuri, interviuri, scrise in timpul navetei saptamanale de 20 de ore cel putin pe saptamana (12 in tren, 5-6 in avion…).
  In genere, eu spun public ce gandesc. Drept urmare, putin probabil sa apara literatura de sertar… Dar tinand cont de cenzura pe care editurile o fac, cine stie…

 • CIRSTEA FLORIN

  VA INVIT SA VIZITATI UN BLOG NOU,NON-CONFORMIST,DEDICAT VIETII, IN CARE SPER SA VA REGASITI SI LA CARE SPER SA CONTRIBUI TI SI VOI CU MATERIALE SI OPINII,CHIAR DACA SUNT CRITICE. CU STIMA SI RESPECT CIRSTEA FLORIN.

 • Preda Iulian

  Cat trebuie sa mai asteptam ca pe strada sa nu mai auzim fel si fel de porcarii spuse de niste dezaxati? Intra pe http://www.momentevesele.ro si citeste pamfletul in versuri “Era tot ce ne lipsea “

 • Alter Ego Blog

  Orice lectura este binevenita…

 • Jose Luis Forneo

  Gabriela, me gustaria leer alguno de tus libros (poco a poco, claro, que yo leo muy lento en rumano). No hay ninguna traduccion al espa;ol?

 • Bibliotecaru

  🙂
  În limba spaniolă şi chineză…
  Nu la spanioli se pune semnul de întrebare şi la început şi la final? Adică cam aşa…
  ¿Habla Español?
  🙂

 • gabicretu

  @Jose Luis,
  Claro que si; cuando vuelvo. Tengo tambien algo en espanol; no se trata de una traduccion sino de algo que escribi directamente en castellano (mi posicion sobre las relaciones con America Latina); no es un libro entero, solo un capitulo. Dentro de dos semanas estoy de nuevo en Bucuresti.
  @Biblio,
  Cam aşa se scrie!! Doar ca noi nu avem deprinderea să schimbăm limba utilizată ca să avem accente, semne grafice, etc… Nu am avut răbdarea să decopăr pe unde sunt… Cand ma apuc de chineză însă…

 • Bibliotecaru

  @ gabicretu
  Cel mai simplu ar fi de încărcat şi varianta spaniolă a tastaturii, dat se poate şi…

  În Windows, în System Tools, există progrămelul Character Map, de unde se pot copia toate caracterele, speciale sau nu, pentru a fi inserate în text.

  Există şi metoda ALT. Adică ţineţi apăsată tasta ALT şi tastaţi codul 168 după care ridicaţi degetul de pe tasta ALT. Va părea caracterul „¿”. Codul poate să difere de la caz la caz… dar aici, unde scriu acum, are această valoare.

  Eu încercam o glumă… 😀
  Glumeam pentru că a trebuit să apelez la translator ca să descopăr ce este în spatele limbii spaniole. În chineză ar fi fost cam aşa:

  其中当然,如果当我的回报。我也曾在西班牙的东西,它不是一个翻译,直接写的东西,在卡斯蒂利亚(我与拉美关系的立场),而不是整本书,只有一章。在两个星期我又回到布加勒斯特。

  🙂

 • Aya

  PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT ACUM SAU ULTERIOR, CA EFECT A CEEA CE SE/S-AR PETRECE ACUM
  (precizari constitutionale)

  Conform art.89 (3) din Constitutia Romaniei PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT IN ULTIMELE 6 LUNI DE MANDAT ALE PRESEDINTELUI ROMANIEI.

  Dispozitia este IMPERATIVA!
  Pe cale de consecinta, NU SE APLICA (in ultimele sase luni de mandat prezidential- perioada in care ne aflam) DISPOZITIILE VALABILE IN ALTE SITUATII.

  PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT NICI DUPA ALEGERI in conditiile in care, in ultimele sase luni de mandat prezidential ar cadea la vot, succesiv mai mult de doua Cabinete (sau, mai exact, NU AR PUTEA FI DIZOLVAT din acest motiv).

  MOTIVATIA ESTE ELEMENTARA :dispozitiile legate de dizolvarea Parlamentului SUNT IMPERATIVE, FORMULATE SEPARAT, DIFERENTIAT (si se aplica separat si diferentiat) PENTRU PERIOADE DEFINITE DISTINCT.
  Ambele tipuri de dispozitii sunt IMPERATIVE.
  Asta insemna ca este se aplica IMPERATIV (deci, nicidecum altfel si nicidecum cu “interpretari”) STRICT IN PERIOADELE SI SITUATIILE MENTIONATE CLAR IN CONSTITUTIE.

  Altfel spus:
  1. Pentru TOATE perioadele anterioare ultimelor sase luni ale unui mandat prezidential, Parlamentul POATE FI dizolvat daca IN ACELE PERIOADE (anterioare ultimelor sase luni de mandat prezidential) cad la vot, succesiv, doua propuneri de Cabinet;
  2. In ultimele sase luni de mandat ale prezedintelui (oricarui presedinte!) al Romaniei, Parlamentul NU poate fi dozolvat (indiferent de situatie).

  Ca atare, daca acum (in ultimele sase luni de mandat prezidential) cad la vot “n” propuneri de Cabinet, Parlamentul NU poate fi dizolvat.

  Parlamentul NU se poate fi dizolvat DUPA alegerile prezidentiale CA EFECT AL CADERII LA VOT A MAI MULT DE 2 CABINETE, IN PERIOADA ULTIMNELOR SASE LUNI DE MANDAT PREZIDENTIAL.

  Parlamentul POATE FI DIZOLVAT DACA, DUPA ALEGERILE PREZIDENTIALE, CAD LA VOT, SUCCESIV, DOUA PROPUNERI DE CABINET (deci, propuneri care ar aparea si s-ar supune la vot DUPA alegerile prezidentiale).

 • gabicretu

  @Aoleu, Aya! De abia am potolit spiritele in privinta articolului 103!
  Voi avea onoarea sa-i cunosc pe toti interpretii Constitutiei, profesionisti si amatori…

 • Sibilla

  D-LE PREŞEDINTE ION ILIESCU,
  Cu declaraţia hăhăială de azi … acest Băsescu, NU e deloc sigur pe el, e panicat, e iritat, nervos, precipitat, labil…. sincer,… S-A ALES nicidecum NU a fost ales, asta e dovadă de IPOCRIZIE ! Corupţia, hoţia, nepotismul, PLĂTEASCĂ, TOATE MIZERIILE, TOATE MINCIUNILE, TOATE NELEGIUIRILE. Din moment ce acest Croitoru, a decis în caliatea sa de lache, FAMIGLIA, ŞI-A HOIT, căci… e limpede, PÂNĂ ACI.
  Presupunind ca poporul roman … CARE VIZEAZA MODIFICAREA CONSTITUTIEI,
  Băsescu SE TEME de ION ILIESCU, ca orice cioflingar.
  Nu mă miră, dar e mai mult decât grav … acest Băsescu, opiniile, vocile, românilor , pe stradă, bloguri, în media… NU îi pasă! Halal, NU ne merită ! Şi, da, pare să nu conştientizeze !!!! Asta e cel mai grav cu respecte şi stimă, Sibilla.
  Basescu ne cheama la referendum, unde sa raspundem la intrebarea de mai sus, … Cum cine? Dictatorul, zăusul… Ale naibii bombardamente PLANIFICATE, ba-n AN, ba Iliescu… D-le Preşedinte Ion Iliescu,… Felicit prezenţa Domniei Dumneavoastră la această Conferinţă ! Cu tot respectul şi consideraţia, vă rog să-mi permiteţi… !!! Păi el NU a bătut NICIODATĂ PE NIMENI ! A furat, a fraudat alegeri, S-A ALES nicidecum.
  Modernizare ??? Vedem zilnic maşinile de lux, vilele, terenurile, hoţiile, abuzurile şi traficul de influenţă, ticăloşiile… NU-i dorim vreun atac cerebral… ALOR SĂI, MAFIA PD-L !
  Sa ma explic: Jos Băsescu ! Jos Mafia Portocalie ! NU ÎI VREM ! NE-AM SĂTURAT ! … TOATE MIZERIILE, TOATE MINCIUNILE … D-le Preşedinte, CORECT !
  Aţi spus ŞI pentru noi, TOT ! Aşa este ! … A pus-o deasupra intereselor poporului, ceea ce, în Istoria României
  Stimă şi deosebită consideraţie Preşedintelui de suflet AL TUTUROR ROMÂNILOR, ION ILIESCU,
  Sibilla

 • Valeriu Mangu

  @ TUTUROR

  Explicatia evenimentelor din Decembrie 1989 in:

  http://mariusmioc.wordpress.com/

  in articolul „Parerea parchetului etc.” din 22 decembrie 2009, comentariul nr. 1.

  Al dvs., Valeriu Mangu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *