Este 1 Mai!!!

Astăzi este 1 Mai!

1 Mai nu este “minivacanță”! Nu e o zi liberă ca oricare! Nu e banal prilej de distracție! Nu e prilej de glumă!

În ziua de 1 Mai se celebrează munca în peste 80 de state ale lumii; se arată respectul și se rememorează momente din lupta pentru drepturile celor care muncesc. 1 Mai folosește drept prilej pentru acțiune! Este momentul în care se arată forța și solidaritatea! Și conștiința!

Atitudinea față de 1 Mai arată, într-un fel, atitudinea societății față de cei care trăiesc din munca lor. Dacă ne luăm după știri, la noi, pare a oscila între derizoriu, dispreț și tăcere.

Sindicatele par a fi absente total; nicio știre, nici un anunț despre vreo manifestare publică organizată. Nici cei nemulțumiți, pe bună dreptate, de noul proiect al legilor educației,  inspirat de Cotroceni, nu au găsit prilejul ca să își exprime nemulțumirea. Sper din suflet să mă înșel și până la sfârșitul zilei organizațiile sindicale să-și simtă prezența!

În lipsa altor mesageri, vă reamintesc că niciun drept nu este câștigat odată pentru totdeauna. Fiecare generație trebuie să-și câștige drepturile sale! În domeniul muncii este mai mult decât evident; drepturi considerate de la sine înțelese sunt în pericol. În mare pericol! În toată lumea în care ele există. Din acest motiv sunt francezii sunt în stradă, cu milioanele, și organizează greve.

Vă adresez și o urare ce însumează un secol și jumătate de luptă și rezultate!!! 

Salarii corecte, locuri de muncă decente, concedii de odihnă plătite, contribuții la  asigurări garantate, pensii de bătrânețe, boală sau invaliditate, program de lucru respectat, participare la decizie, drept de asociere și de negociere, drept de grevă, contracte colective, egalitate de șanse, protecție în caz de pierdere a locului de muncă!  

Toate acestea, care s-au câștigat cu vieți sacrificate, luptă și renunțări, să le aveți măcar atât cât va mai exista munca salariată! La mulți ani!

Post Scriptum

Ca în fiecare an, ne vom aduna la sediul partidului, la 13.30, și vom merge cu toții spre Parcul Copou. Acolo se va desfășura mitingul de Ziua Internațională a muncii și concertul de 1 Mai. Vă așteptăm! Să fim cât mai mulți!!!

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *