CONTACT

gabriela.cretu@senat.ro
cetatenieuropeni@gmail.com
Tel.: 0726.200.516
Contact Senat: Calea 13 Septembrie, Nr. 1-3, Sector 5, Bucureşti
Telefon: 021-312.03.78
Fax: 021-312.37.36

Cabinet parlamentar:

Bârlad, str. Mihai Viteazu, nr. 11, bloc C5.

Vaslui, str. Stefan cel Mare, nr. 55.

 

 

24 comentarii la “Contact”

 • FLAVIA POP

  BUNA SEARA,
  NU STIU CINE SANTETI SI SINCERA SA FIU DIN BLOG-UL CARE L-AM DESCHIS NU MAB EDIFIC PE DEPLIN.CA AVETI TANGENTE CU POLITICA SI MISCAREA FEMINISTA ,S-AR PAREA CA E CLAR.sI MAI DEPARTE?
  CU RESPECT,FLAVIA POPP

 • gabicretu

  @Flavia,
  Bine ai venit pe blogul meu! Si sa rămâi!
  Nu am tangente. Sunt inăuntru; si in politica si in miscarea feminista. Ce se poate spune in cuvinte, gasesti, daca vei cauta suficient, pe acest blog (care este in reconstructie inca dar are incarcată deja ceva istorie). Poti gasi vreo carte scrisa de mine prin librarii, de asemenea…
  Pentru ce nu se poate spune in cuvinte, poate ne vom cunoaste personal; asta ca să-ți alungi indoielile le care le simt in comentariul tau. Sau erau doar curiozitati neexprimate!? Exprimă-le!

 • Tudor Iliescu

  Bună ziua!

  În calitatea mea de student am avut ocazia să particip la o dezbatere împreună cu dvs. şi doamna Renate Weber. Vreau să vă spun că am fost impresionat de energia şi hotărîrea de care daţi dovadă.

  Se ştie că mulţi oameni au o părere foarte proastă despre politicieni (uneori pe bună dreptate, alteori pentru că aceştia din urmă nu se fac bine înţeleşi). Dacă mai mulţi oameni v-ar cunoaşte pe dvs., ar vedea că există şi politicieni oneşti, bine pregătiţi, hotărîţi să-i reprezinte cu mîndrie.

  Vă felicit şi vă doresc mult spor în tot ceea ce vă propuneţi să (mai) faceţi!

 • gabicretu

  @Tudor,
  Bună ziua! Este cu totul alta zi dar cum nu prea face lumea comentarii la postul numit Contact, nu am observat ca ti-ai scris impresiile aici…
  Mulțumesc din suflet pentru apreciere. Nici despre implicarea politica a tinerilor nu se pot spune multe lucruri bune(la implicarea autentica, nu drept copii de mana a doua a celor mai experimentati, mă gandesc).
  Proiectul vostru de a organiza conferinta si interesul pe care l-ati aratat mă fac si pe mine mai optimista. Daca aveati si curajul de a modera voi, fara supravegherea mentorilor, ar fi fost perfect. Probabil, mai interesant; dar cu ceva mai putine impunsături și ironii… Oricum, multumesc de invitatie și…oricand este cazul!

 • velichea bianca

  BUNA VA CER ERTARE CA INTRU DEPOFTITA PE ACEST BLOG DAR SUNT UNELE SUBIECTE CARE SI CRED CA POATE CINEVA SA CITEASCA MACAR CUM AR FI :ZILE GRELE SAU DUREREA ,ZILE GRELE AM SI EU DOAR TREBUIE SCRISE SI POSTATE ACOLO UNDE OAMENII CITESC SI POT INTELEGE CIT DE GRELE SUNT ZILELE UNEI MAME CARE NU VREA CA COPILA EI DE APROAPE 17 ANI SA AJUNGA IN CARUT DIN MOTIVUL CA SUNTEM PREA SARACI SI NU MAI AVEM PUTEREA DE A O SALVA DE LA CHIN SI ZILE GRELE .CITI-TI VA ROG BLOGUL VELICHEA BIANCA SAU http://www.savebianca.ro .VA MULTUMESC TUTUROR PER. CARE IMI ACORDA PUTINA ATENTIE

 • Peter Gluck

  @velichea bianca
  Draga Doamna,

  Va inteleg durerea si ingrijorarea- eu mi-am pierdut un copil de doua ori
  odata cand a avut encefalita si a ajuns handicapat mental si a doua oara
  cand a murit de cancer la 31 de ani.
  Medicina – pe o durata ceva mai lunga nu cunoaste imposibilul si sa speram ca Bianca se va insanatosi.
  Dar pana atunci cred ca va poate sfatui un om admirabil pe care il consider prieten bun- Dl Lucian Velea din Constanta; cititi despre el
  de exemplu la http://www.integration.ro/?id=209 Creativitatea si umanismul sau sunt exemplare, e un invingator.
  Va doresc tarie sufleteasca si puterea de a invinge toate greutatile.
  Peter Gluck

 • 7Doors

  Vom fi un popor cu oameni dastepti cand toti vom trai ca danezii,
  elvetienii,norvegienii suedezii si vom implementa modelele lor si ca cel norvegian si fondul aferent ce se refera si la bogatiile minerale si este prezentat de,,Romania Curata,,.Daca standardele eticii,esteticii
  si logicii nu sant identice se instaureaza ignoranta si coruptia,
  dezbinarea si pauperitatea.Ase vedea filmul lui Mel Gibson-APOCALYPTO!!!

 • gabicretu

  7Doors,
  Imi permiti o mica/mare rectificare. Vom trăi ca danezi, …, atunci când vom fi deștepți destul, educați destul, cu standarde morale precum cele pe care le-au dovedit norvegienii în cazul lui Brevik. Știu că lucrurile sunt interdependente dar începutul nu e în afară, e înăuntrul nostru…

 • ggiggi

  @Gabi, ce pacat ca nu era si Iliescu en Utoya pentru a impartasi din experienta lui….. poate poate cu putin noroc…

  Bine si inteles ca de http://www.norfund.no/ nu va-ti gandit sa spuneti nici pas … Normal

 • ggiggi

  a! Am uitat un detaliu : Norvegia este un stat monarhic. 🙂

 • aaron

  Dear Gabriela,
  Canada would love some help on its evironment…
  an official visit or otherwise…
  a detailed discussion of whats in the environment in Canada…
  we would love to do the same…
  thank you so much Gabriela…

  aaron…

 • aaron

  Dear Gabriela,
  Canada…
  A beautiful restoration of Canadas environment…
  A visit a talk on this subject would be lovely…
  thank you so much…

  aaron…

 • gabicretu

  @Aura Roșu Barlad,
  Chiar dacă fiecare enunț în parte este o aberație – probabil râd în hohote cei care mă cunosc – vă voi spune că aveți perfectă dreptate;
  niciodată nu vă voi convinge să mă votați pentru că niciodată nu voi încerca să o fac.

  Eu îmi doresc să reprezint oameni decenți, cu bun simț minim. Cineva care afirmă lucrurile de mai sus despre o persoană necunoscută (?!) nu se numără printre cei care m-ar bucura dacă mi-ar acorda încrederea.

  Nici nu intenționez să vă șterg comentariul, chiar dacă prietenii îmi spun că un blog este casa unui om, nu un forum pentru revărsat produsele unei imaginații înguste, înguste… Că sunteți din Bârlad, mă îndoiesc profund; este un oraș cu oameni decenți și cultivați. Uscături sunt însă peste tot. Păstrez textul ca o dovadă a nivelului extrem de scăzut la care a ajuns politica românească.

  PS
  Observați că nu vă întreb în care presă ați citit ceea ce susțineți; nu există o presă de atât de joasă calitate; dacă există, nu și-a câștigat meritul de a o trage la răspundere… 🙂

 • Dinica peromaneste

  Mai micimanilor (Aurora Rosu & Viorel si care veti mai fi), de ce vreti sa zapaciti mintile vasluienilor cu prostioarele voastre?

  1) M-am uitat pe declaratia de avere a d-lui Buzatu si am vazut ca-s trecute acolo o datorie la banca si terenuri cumparate. Si ce-i cu asta, sunt cumva banii de furat sau din aiureli? Daca da, spuneti tot ce stiti, daca nu, lasati galagia/insinuarile! In Romania capitalista, proprietatea nu-i un delict.
  https://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Fwww.cjvs.ro%2Fdownloads%2Favere%2Fconsilieri%2F2008-2012%2F2012%2FBuzatu_Dumitru_12.pdf

  2) E o vorba, Cine se aseamana se aduna. Asta e probabil explicatia cand sotul si sotia sunt fi amandoi medici, ingineri, profesori, sportivi de performanta, politicieni etc.

  3) Nu-l cunosc pe dl. Botezatu, o cunosc pe dna Cretu din activitatea sa publicistica unde se remarca de cativa ani buni prin intelectul sau si apropierea reala de problemele oamenilor cei mai obisnuiti prin solutiile pe care le propune.

  4) Eu unul as fi onorat sa fiu reprezentat in orice parlament de dna Cretu, cum am mai spus-o, Vasluieni, votati pentru Gabi Cretu!

  _______________

  P.S. Pentru cei care nu ma cunosc din activitatea mea publicistica, sunt Dinica de la http://peromaneste.blogspot.com

 • Stefan

  @Gabi Cretzu,
  Cetatenii adevarati ai Barladului nu sunt de speta unora ca Aurora Rosu,ei sunt Romani adevarati;harnici,muncitori,seriosi,buni gospodari,familisti de clasa inalta si cu scaun la cap.
  Cu inima si cu sufletul va rog dragi barladeni sa;
  VOTATI USL !
  VOTATI GABRIELA CRETU – SENATOR !
  Doamne ajuta !

 • Vasile

  Buna seara,
  Cit timpul permite, urmaresc aparitiile dvs in media locala (Barlad) si nu vad, inca, cum o sa-mi reprezentati interesele mele si ale locului in care traiesc in Parlamentul Romaniei. Inteleg, sau macar i-mi place sa cred ca sunteti o persoana cu o educatie solida. Din acest motiv asteptam de la dvs o formula noua de campanie electorala locala. Sunt satul, si nu numai eu, de politicieni care promit orice li se pare ca ar dori electoratul tinta, si daca da Domnul sa fie alesi, atunci prosti sunt cei care cred nu cei care promit. Ma asteptam sa analizati din timp situatia economica si sociala din colegiul in care candidati, si nu numai, dupa care sa alegeti o prioritate care credeti ca o puteti finaliza si sa incercati sa dovediti ca si puteti sa o faceti.
  Sincer, va spun ca nu cred in cei care promit totul, sau cei care sustin ca se implica in tot si in toate. Daca in cele 5 mandate anterioare am fi avut macar un deputat sau un senator care sa finalizeze cite un proiect important pentru comunitate, si daca proiectele ar fi fost si interdependente, atunci a-ti fi gasit un colegiu increzator in politicieni. Ce spuneti, mai aveti un pic de timp sa faceti altfel de campanie acum si altfel de reprezentare in Parlament in urmatorii 4 ani. EU VA DORESC MULT SUCCES!

 • Bibliotecaru

  @ Vasile

  😀
  Păi, domnule Vasile, domnia voastră ce probleme legate de legislativ aveţi? Ce legi aţi dori modificate, ce legi noi aţi dori să fie pe lista de iniţiative a deputatului Gabriela Creţu în cei patru ani de mandat? Veniţi în întâmpinarea ofertei…

  Eu, de exemplu, îmi doresc o lege a jurământului. Din păcate doamna Creţu nu este la mine în colegiu. Dar tot ajunge legea asta în Parlament, chit că merg să strâng semnături prin ţară.

 • Vasile

  Pt Bibliotecaru si pt D-na Cretu,

  De ce credeti ca am nevoie de noi legi sau de modificarea celor existente. Mai degraba am nevoie de reinstaurarea increderii in legi , legislativ si justitie. Nu comentez dorinta si demersul dvs privind legea juramintului dar mi-ar place sa traiesc intr-o tara unde se intimpla lucruri fiindca asa trebuie sa se intimple nu fiindca este stipulat intr-o lege. Nu ar face rau D-na Cretu, in situatia in care ar fi aleasa , sa fie un cenzor al numarului de legi, al frecventei schimbarii lor si al perenitatii lor.
  Si plec de la premisa ca Parlamentul este puterea legislativa, cel putin asa scrie in Constitutie, dar as vrea sa cred ca parlamentarii fac si altceva pentru comunitatea care i-a ales, chiar daca si numai o reprezinta cum se cuvine.

 • Bibliotecaru

  @ Vasile

  Stimate domn,
  Eu făceam trimitere la modificări de lege şi legi noi pentru că alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor reprezintă alegerea LEGISLATIVULUI. Impunerea legii drept un lucru general obligatoriu (ceea ce induce şi creşterea încrederii în lege) reprezintă un efort conjugat al organelor de ordine publică, care fac parte din Guvern, şi al Justiţiei. După cum ştiţi, în România Constituţia spune aşa:
  ARTICOLUL 1 – Statul roman
  (4) Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor – legislativa, executiva si judecatoreasca – in cadrul democratiei constitutionale.

  În consecinţă, Parlamentul nu se poate ocupa de condiţiile de aplicare a legi şi de pedepsirea celor care nu respectă legi, poate da doar legile general obligatorii în societate… în condiţiile democraţiei constituţionale, adică preluând acordul cetăţenilor în momentul votului pentru cele două camere.

  Ce înseamnă Legea Jurământului despre care vorbesc…

  Ştiţi că o mare parte dintre cei ce lucrează pentru statul român depun, ca o condiţie obligatorie în preluarea postului, un jurământ. De exemplu, în Constituţie avem precizat un astfel de jurământ:
  Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

  Evident, acest jurământ îl depun şi poliţiştii şi procurorii şi judecătorii şi miniştrii…

  Iată însă că cei ce încalcă un astfel de jurământ nu au nici un fel de problemă, se lasă în seama Divinităţii o eventuală pedeapsă. Cu o Lege a Jurământului ar exista o pedeapsă penală serioasă pentru toţi cei ce încalcă acest jurământ, astfel încât încălcarea legii sau a Constituţiei să reprezinte o pedeapsă în plus pentru cel ce o face din spatele unei funcţii în stat.

  Cu alte cuvinte, poliţiştii, procurorii, judecătorii… vor fi împinşi de la spate să-şi facă treaba în mod corect şi conştiincios şi atunci se va îndeplini şi dezideratul domniei voastre, acela cu aplicarea legii, respectiv a creşterii încrederii în lege. Gândiţi-vă că fiind o lege penală, orice cetăţean poate depune o plângere penală pentru oricine îşi încalcă jurământul. Probaţiunea nu este uşoară, sunt de acord, de forţa acestei legi întăreşte înmiit forţa cetăţeanului asupra activităţii celui care exercită suveranitatea poporului în numele cetăţenilor. Din păcate în acest moment cetăţeanul nu are nici cea mai mică posibilitate să pedepsească pe cei ce doar se fac că „servesc patria”, nici măcar votul nu este o armă, şefii partidelor se duc, în general, exact acolo unde votul pentru partid este mai puternic, ca să nu rişte nimic. O Lege a Jurământului ar fi instrumentul perfect de supraveghere a activităţii politice şi funcţionăreşti.

  Legat de coerenţa legii… Din păcate politicienii au înţeles greşit posibilitatea de iniţiativă legislativă a Guvernului. Poate că şi acest aspect ar trebui introdus în Constituţie. Nu este posibil ca cei de la Guvern să iniţieze legi de mare importanţă socială, precum Legea Educaţiei, Legea Sănătăţii (nu mai vorbesc despre folosirea abuziva a Ordonanţei de Urgenţă şi a Angajării Răspunderii Guvernului)… Are logică iniţierea legilor de tip executiv, cum ar fi Legea Bugetului de Stat sau Legea Salarizării Unitare în Sistemul Bugetar… dar nu legile esenţiale ale poporului român. Motivul impunerii legii prin OUG a condus la faptul că majoritatea sistemul legislativ românesc este format din Legi de aprobare (şi modificare, unde este cazul) a Ordonanţelor de Urgenţă a Guvernului. În momentul în care vor fi 15-30 de legi pe an, ele vor fi lucrate mult mai bine în comisiile de specialitate şi dezbătute câteva zile în Parlament. Când sunt mai mult de 400 de legi pe an nu are sens să ne întrebăm cât de bune sunt legile, pentru că nu au cum să fie bune, ele sunt la normă. Nici măcar Consiliul Legislativ nu poate lucra complet la un asemenea ritm. De asemenea mie mi se pare şi pauza între sesiuni prea mare, personal cred că trei săptămâni de pauză sunt suficiente, una de Crăciun şi revelion, alte două pe timp de vară. În momentul în care legile vor fi lucrate temeinic în Parlament, de specialişti în făcut legi, atunci ele vor fi nu numai mai rar schimbate dar şi mai bine potrivite pentru a fi în concordanţă cu întregul sistem instituţional şi, nu în ultimul rând, facil de aplicat.

 • mai usor cu juramintele

  povestiti cum ati incalcat un juramant

 • sanda

  Am ascultat interventia dvs la emisiunea de la 13:20 miercuri 29 martie 2017 dela radio actualitati si in loc sa fiti atat de aferata incercand sa ne convingeti cat de bine ne prezentati tara, mai bine v-ati documenta asupra nr real de cetateni europeni din Marea Britanieeu

 • gabicretu

  „Sanda”, de obicei șterg anonimii care scriu pe blog. Totuși, ca să ne fie clar:
  1. Cu certitudine nu e vorba de aceeași emisiune sau de aceeași persoană! Cine are ceva să-mi comunice mie o poate face direct, întotdeauna, fără ocolișuri…
  2. Eu nu reprezint țara și nici nu mă laud cu asta. Sunt membra a Parlamentului, deci reprezint niște cetățeni. Cu mare cunoaștere și responsabilitate dar asta e treaba lor să aprecieze. Nu urmaresc să capăt asentimentul tuturor. În niciun caz al celor care nu-și asuma identitatea nici atunci cand fac comentarii nesemnificative…

 • Ioan

  As fi curios sa citesc o carte sau macar un articol in care va laudati seful de partid- supremul dragnea. M-ar interesa pentru a constata daca este vreo deosebireintre congresul 14 si congresul lui dragnea condamnatul… Poate va par ca fiind un politician din partea cealalta. Nu! la noi partidele sunt constituite pe principiul gastilor axate pe interesele personale ale membrilor lor. Sunt simplu cetatean care va spune sincer, verde in fata – la ce scrie in CV ar trebui sa fiti sensibila la asa ceva…

  fost absolvent al Liceului Mihail Kogalniceanu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *