• In General
 • pe

Bîrladul, la înălțime!

Este o stare de fapt. Interesul bîrlădenilor pentru cultură îl depășește pe al multora iar numărul prietenilor mei din acest oraș sporește pe zi ce trece. Astăzi, zi care tocmai a trecut, am avut o nouă confirmare.

După lansarea de dimineață până spre seara, țin să mulțumesc special următorilor prieteni:

1. Doctorului Constantin Teodorescu, pentru găzduire, regie și clopoțel. Și pentru discreția cu care știe să însoțească.

2. Lui Claudiu, tânăr politician local cu viitor european, pentru definirea standardelor de normalitate în politică; cam înalte…

3. Întregului grup de intelectuali bîrlădeni care, fiecare în parte dar și între ei, au vorbit atât de frumos despre cărțile mele încât m-am gandit că nici nu mai trebuia sa le fi scris; mesajul putea pleca direct de la ei. Așadar, mulțumiri înmiite pentru:

 • Oltea Grămăticu și sfaturile sale bune de după…
 • Gruia Novac fără poemul lui Esenin dar mai ales împreună cu el
 • Nicoleta Arnăutu care l-a fericit pe Vlad Ciobanu vorbind despre contribuția sa plastică
 • Lucian Ravaru, coleg și cititor  fidel (fidel ideilor din carte, pe care nu le scapă niciodată din vedere)
 • Marcel Anghel (care și-a făcut  debutul în rolul de critic de carte; după succesul avut va căpăta nărav…)

Muzicienii de la recent înființata Filarmonică Bîrlădeană ne-au încântat cu muzica și prezența lor umană. Mulțumiri tuturor și lui Mircea, care păstorește muzeul (cu filarmonică cu tot).

O mulțime de oameni au fost implicați sau s-au implicat din proprie inițiativă. Le sunt recunoscătoare tuturor! Și participanților, bineînțeles. Colegilor mei de partid, de asemenea; chiar dacă nu am avut timpul de a vorbi, le-am remarcat prezența.

Și televiziunilor care au filmat tot le mulțumesc; au filmat chiar și bâlbele care, trebuie să o recunoaștem, au fost puține. Nu ne permite doctorul să spunem tot ce ne trece prin cap la galeria sa…

3 comentarii la “Bîrladul, la înălțime!”

 • Claudiu

  Va multumesc frumos de mentionarea facuta.Este o mare onoare ca mi-ati retinut numele.Vreau sa va urez o primavara calda si plina de impliniri precum meritati.

  Va salut respectuos,
  Claudiu.

 • Lucian

  Sunt foarte incantat de impresiile pe care le aveti despre urbea mea natala(care este foarte putin diferita de cea a dvs.). Imi pare foarte rau ca nu am ajuns sambata pentru ca ar fi fost o placere sa va revad, de data aceasta chiar in tara. Sper sa mai am posibiliatea de a va intalni(daca nu la Bruxelles, macar in Romania),pentru ca o disutie cu dvs., oricat de neinsemnata ar parea, este totusi plina de invataminte.
  Va doresc o primavara si un an fericit, insorit si plin de bucurii.
  Cu mult drag si apreciere, Lucian I.

 • Roxana

  „Barladul la inaltime!”- este o stare de sprit …in fapt!!!si apartine negresit BARLADENILOR…printre care ma numar si io,Roxana!sincer le-ati facut fata si la un high level…asa ca Felicitari!!!si nu imi ramane decat sa ma bucur!!!si la mai mare!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *