• In General
  • pe

Caut ajutor specializat și gânditori liberi! La minte…

Încerc să construiesc un răspuns la următoarea  întrebare – ar putea euro să supraviețuiască unei eventuale dezintegrări a Uniunii Europene!? Aș dori să verific dacă întrebarea poate fi și altfel decât retorică! Sau dacă și-a mai pus-o cineva!
Orice titlu de articol, carte, autor, document reprezintă un ajutor. Orice contribuție personală, și mai și!
Nu vreau să sugerez că răspunsul este pozitiv și cunoscut deja. Mă întrebam dacă este doar inconștiență la baza deciziilor menite să facă euro funcțional artificial, sacrificând cetățenii, sectorul public, statul bunăstării, etc.
Și invers. Dacă, nedorit lucru, se dezintegrează Uniunea. Ce se întâmplă cu euro!? Se va negocia menținerea, totuși, a sistemului monetar în vreun fel!? Se poate imagina revenirea statelor la monedele anterioare!? Ar putea unul dintre actualele state membre să se declare succesor al Uniunii și să-și aproprieze moneda, pe modelul dezintegrării URSS, celelalte state devenind utilizatoare ale monedei altuia!?

Post Scriptum

Abia m-am întors de la Zagreb, unde am fost invitată la o bună dezbatere pe tema adoptării/non-adoptării la care au participat reprezentanți politici și academici din țările încă non-euro.  M-au provocat! Nu mă pot opri să reflectez asupra problemei! Trebuie reflectat! De cei care înțeleg întregul și se pricep…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *