• In General
  • pe

Consiliul Național. Atelierele.

O inovație de apreciat a fost introdusă în activitatea CN-PSD – ateliere tematice care să preceadă reuniunile plenare. Un pas mic, dar înainte! 10 ateliere s-au organizat astăzi; timp de aproximativ trei ore fiecare.

Eu am ales atelierul dedicat politicilor economice și sociale. Se poate imagina că nu a fost vorba de un atelier, ci de o uzină. Moderator a fost Liviu Voinea. Fac precizarea  că au fost invitate personalități ale vieții publice – care nu sunt militante ale partidului –  pentru a modera dezbaterile în fiecare atelier.

Nu știu cum au fost celelalte ateliere (deși mi-ar fi plăcut să particip la alte câteva) dar la noi nu am apucat să ajungem la dezbateri. Cu greu am avut timp să prezentăm ceea ce fusese gândit drept provocare la discuții. Concluziile mele vor urma.

10 comentarii la “Consiliul Național. Atelierele.”

  • N. Raducanu

    O „uzina” ar fi meritat o prezentare mai ampla. Care sunt personalitatile din PSD care au mai ales acest atelier? Cam ce s-a discutat timp de trei ore? Cum va ajunge „productia” atelierului la masele largi populare? Si, in general, nu s-ar putea ca si acest blog sa fie utilizat pentru informarea noastra, a simpatizantilor stangii, despre ideile cu care PSD se pregateste in lupta cu conservatismul si populismul? Blogurile lui Adrian Nastase si al PSD sunt insuficiente pentru asta, iar cel al lui Critic-Atac este el de stanga, dar in nici un caz nu e PSD.

  • gabicretu

    @RN;
    Scuze! Credeam că doar am salvat introducerea, nu că am publicat-o. Dar cum scriam in timpul atelierului/uzinei, am greșit-o (sic!). Bineînțeles că voi scrie mai pe larg. Și ce s-a spus și ce nu s-a spus dar ar fi trebuit să se spună. Doar că acum am ajuns acasă și mâine urmează a doua sesiune.

  • Bibliotecaru

    Eu sper să existe şi un loc în care să se publice materialele obţinute prin muncă politică… Măcar să existe o probă martor a intenţiei, asta dacă materializarea proceselor intelectuale întârzie să apară.

  • gabicretu

    @O prezentare foarte generala exista deja pe situl partidului http://proiect-guvernare.psd.ro/. Interesante au fost ideile concrete, proiectele posibile, unele abordări…
    Fiecare domeniu va publica, în final, un document programatic.

  • Adrian Grom

    E pentru prima data cind vad aplicata o asemenea politica. Asta e una din cele mai bune cai de selectie a ideilor valoroase si de a implica mult mai multi oameni atit in luarea deciziilor cit si in aplicarea lor.
    Felicitari!

  • gabicretu

    @adrian,
    sunt de acord! Data viitoare speram sa fie si mai bine. Acum a fost un experiment reusit care merita perfectionat. De exemplu, un atelier ca cel la care am fost trebuie divizat in mai multe. Gradul de interes a fost foarte mare si, drept urmare, si numarul de participanti – sala Balcescu practic plina… Asta a impiedicat exprimarea tuturor „posesorilor” de idei.Probabil ca si la alte ateliere lucrurile au stat la fel. Oricum, e o buna cale de a ne cunoaste intre noi si relationa orizontal; face bine asta la un partid. Da incredere celorlalti.

  • gabicretu

    Merci! Am uitat sa spun ca acolo, pe Atelierele viitorului, sunt doua documente care au constituit cadrul general al dezbaterilor. Sper ca responsabilii sa posteze si restul documentelor care au fost prezentate; diferitele contributii individuale vor fi incluse in programele pe domenii, in masura in care sunt coerente cu intregul.

  • Adrian Grom

    Asteptam cu nerabdare concluziile si impresiile 🙂
    Si… poate se transfera acest mod de lucru si pe plan local. Ar aduce imense avantaje si ar promova mult mai bine exact acele idei de care are nevoie comunitatea locala (mai ales in perspectiva alegerilor! – o comunitate implicata in discutii este deja o comunitate angajata, in sensul politic al cuvintului si poate deveni realmente o comunitate in sensul vest-european al cuvintului)

  • gabicretu

    @Pe pagina http://ateliereleviitorului.psd.ro se publica deja documentele. Pot fi gasite acolo si rezolutiile.
    Cred ca eu voi scrie mai mult despre ceea ce ar mai fi fost necesar…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *