Sărăcia este inversul solidarității!

Despre reducerea sărăciei se fac tot felul de afirmații aberante (scuze!), după ureche, de către politicieni, pensionari, jurnaliști și alți vorbitori… Mai bine s-ar tăcea!

Obiectivul de a scoate din sărăcie 500 000 de persoane până în 2020 este cel asumat de România în cadrul Strategiei UE 2020 privind dezvoltarea inclusivă. Reprezintă partea ce ne revine din obiectivul la nivel comunitar, de 20 de milioane. Angajamentul pare mare, proporțional, pentru că în societatea noastră trăiesc mulți săraci.
Săracii – în varianta simplă de calcul, după venituri – sunt cei care trăiesc în gospodării care dispun de un venit mai mic de 50% (de regulă) din venitul median pe gospodărie din țara de referință. Venitul median este cel ce împarte populația în două părți egale.

Sărăcia relativă este o măsură a inegalității dintr-o societate. La noi a sărit de 41%, după Eurostat!!! Aceasta este  măsura îngăduitoare a realității, pentru că datele provin de la guverne. Specialiștii spun că sărăcia relativă este de circa 50%.

Nu e vorba de blamații ”asistați social”… Incidența sărăciei este mare în numeroase gospodării de angajați, de pensionari și de lucrători independenți!

Solidaritatea nu are nicio incidență în țara noastră, din păcate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *