4 comentarii la “Un pas spre egalitate! La alții…”

 • Bibliotecaru

  Dar are un premier acuzat de corupţie în anii 90…

 • gabicretu

  @Acuzat de corupție, la noi, unde se face încă mare campanie lui Sarkozy, care a pierdut deja alegerile și a plecat acasă…
  Ai aici un articol despre respectivul caz; scris înainte ca să fie nominalizat premier…
  http://tempsreel.nouvelobs.com/societe/20120510.AFP5778/une-condamnation-ancienne-du-premier-ministrable-ayrault-refait-surface.html

 • gabicretu

  Biblio,

  Nu e recomandat sa colportam informatii doar pentru a arata ca le detinem. In plus, chiar si jurnalismul de new-media, pe care-l facem noi, are niste reguli implicite – sa vehiculam informatii adevarate.
  Or, aici este ca in bancul cu cel care ar fi furat o masina – nu o furase, ii fusese furata, si nu era masina, era bicicleta.
  Da. A primit sase luni cu suspendare si 4000 de euro amenda cu 15 ani in urma.
  Un raport al Curtii de Conturi considera ca o asociatie/fundatie creata de primarie si care presta servicii catre aceasta ar contraveni legilor pietei (asta se intampla in anii de glorie ai neoliberalismului); in fapt, aceasta asociatie, care gestiona publicatiile municipalitatii din Nantes, ar fi acordat un contract prin incredintare directa unei firme. Curtea considera ca ar fi trebuit sa faca licitatie.
  Primarul s-a conformat recomandarii si a schimbat modalitatea in care era inregistrat contabil si platit serviciul respectiv, desfiintand asociatia. Pana aici, nimic care sa incrimineze primarul (Ayrault, la acea vreme). Faptele se petreceau în perioada 1991-1995.
  Primarul nu a primit niciun fel de beneficiu cu titlu personal sau finantare pentru partid; niciun document nu mentioneaza o asemenea fapta si nimeni nu a invocat o astfel de idee la procesul in care a fost implicat mai tarziu. Acuza de coruptie nu exita! Dovada, cu atat mai putin.

  In 1995 se voteaza legea care introduce in cod infractiunea de ”favoritism” (in romaneste, incredintarea directa a unei activitati publice, fara licitatie); Ayrault, la acea vreme deputat, este unul dintre cei care o voteaza. Ii ajunge victima in 1997 cand este condamnat simbolic si retroctiv pentru cazul descris mai sus; nu s-ar fi intamplat niciodata asta daca ”favorizatul” nu ar fi intrat in colimatorul procurorului pentru alte fapte; procurorul a conexat cazurile si, cum nu se poate considera ca exista favorizat fara favorizator, fostul primar a fost si el sanctionat. Intre timp, fiind o sanctiune minima, veche, executata si nerepetata, ea se sterge… De aici si pana la demonizarea ”coruptului” premier francez, e cale lunga.

  Mie personal nu-mi place alegerea lui Holland; as fi preferat sa aleaga o femeie – Martine Aubry, de exemplu. Dar, vazand comentariile din presa romaneasca, informatii pe care nu le-am mai gasit si in alta parte, am analizat putin despre ce e vorba…

 • Bibliotecaru

  @ gabicretu

  Păi eu, din România, ar trebui să pun sub semnul îndoielii o decizie a unui parcurs de judecată din Franţa? Există condamnare? În faţa legii înseamnă că există şi vinovăţie. Poate că domnia sa a fost victima unui act de poliţie politică, dar asta este.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *