• In General
 • pe

Unde doarme democrația

Prietenul nostru, N. Raducanu, ne vorbește despre ceea ce se întâmplă când Stanga doarme; aplicația este  realizată pe țara vecină și prietenă, Ungaria.

Exemplele de discurs fascistoid și de comportament pe care le dă de pe acele meleaguri politice m-au pus pe gânduri. Afirmații mai mult sau mai puțin asemănătoare ca semnificație auzim cu ușurintă în România la reprezentanți ai intelectualității de centru dreapta (adică dreapta democratică, cum s-ar spune);  și nu doar în campania electorală, când se mai aprind spiritele și spune gura ce nu gândește capul.

  Oare putem lua acest fapt drept  dovadă că în societatea noastră democrația a adormit cu totul, fără discriminare!?

3 comentarii la “Unde doarme democrația”

 • Dan

  Nu. A adormit doar social-democratia!

 • Euro-alegator

  @Dan,
  foarte corect.Ce ar trebui facut pentru a o trezi?Sau credeti,ca nu mai trebuie trezita asa repede?Care ar fi beneficiile sociale intr-un caz sau in celalalt-social democratia treaza sau adormita?

 • Peter Gluck

  Situatia era de prevazut.
  In 1999, am trecut, impreuna cu consoarta prin Budapesta intorcandu-ma dintr-o actiune de consultanta in surse noi de energie in Thailanda. Actiunea a fost un succes- PR in orice caz si datorita ei am fost invitati la o discutie de catre un mare sef ECONOMIC al
  partidului socialist. Am putut constata ca partidul este
  profund implicat in afaceri si asta- de atunci doar s-a accentuat. Asa ca pot spune ca partidul acesta nu doarme ci se ocupa de probleme de business nu de cele sociale sau politice. Un caz tipic in care mijloacele (adica Partidul in sine) devine propriul sau scop, scopurile initiale- sa spunem apararea celor saraci-sunt uitate. Saracilor nu le place asta. Si intre cei saraci sunt multi oameni potential violenti.

  Pe de alta parte cei de dreapta sunt nerabdatori sa acceada la putere si nu prea sunt pretentiosi in privinta aliantelor. Pana trec puntea.
  In ansamblu, se confirma legea inegalitatii politice:
  daca cei de stanga sunt mai rai ca cei de dreapta, asta NU inseamna nicidecum ca cei de dreapta sunt cu ceva mai buni ca cei de stanga. C’est la vie politique…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *