• In General
 • pe

Chinezu mă citește și mă exclude! Nu este primul…

Am intrat in categoria clasicilor; întrucât, de o vreme, toată lumea vorbește de bine despre mine, am rezerve să adaug obișnuitul „în viață’ . Unii își închipuie probabil că sunt deja moartă (și despre morți… numai de bine)! Ori că viața mea era scaunul de deputată.

Trebuie să recunosc că mă onorează dar  mă și obosește faptul că toți se poartă cu mine de parcă aș fi un ou în pericol de a se sparge. Sunt o deputată la final de mandat care nu mai candidează pentru altul nou; atât! Dar nu asta era problema; am exprimat ceea ce simt doar pentru că astăzi a avut loc lansarea candidaților la Iași și am remarcat în mod repetat atitudinea la toți prietenii și colegii cu care m-am întâlnit…

Vorbeam însă despre faptul că am devenit o clasică. După ce cărțile mele au generat un oarece interes intern, ele au reușit recent să-i facă curioși și pe străini; mă citesc chinezii! Priviți dovada! După cum puteți observa, nu doar mă citesc; fac și comentarii.  Mulțumesc din suflet!

Nu am înțeles însă ceva; o fi din cauza diferențelor lingvistice dintre română și chineză (sic!). Dintr-o carte critică, ironică și  militantă, așa cum am scris-o, a devenit  bocet de babă sub ochii cititorului meu… Voi încerca mâine câteva reacții mai sistematice; le consider necesare pentru ca mesajul  să nu ajungă denaturat. La cărți mă refer.

3 comentarii la “Chinezu mă citește și mă exclude! Nu este primul…”

 • Darius

  @Gabi
  Nu-i baga in seama pe chinezi. Astia toti sunt mici si rai. 🙂

 • doinaş

  Si, din pacate, se inmultesc necontrolat….:P

 • gabicretu

  @DoinaS,
  Asta este o prejudecata absolut nefondată de vreo…multe decenii. Problema cea mai mare legata de drepturile omului pe care o are pe bune China este tocmai cea legata de politicile excesive de control a creșterii demografice (cu limitatea la 1, max. 2 copii, etc.). În plus, și tradițional exista un control și o selecție după genul fătului a sarcinii…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *