• In General
  • pe

O zi mai lunga decat veacul

Iertare, Cinghiz Aitmatov! Nu am imaginatie astazi.

A trecut raportul prvind  Agentia reglementatorilor de energie,  in Comisie; cu unanimitate. Ori am facut concesii ideologice nepermise, ori astazi a fost ziua minunilor… Au trecut amendamente la pachetul energetic care  accepta caracterul de serviciu universal al electricitatii, posibilitatea actiunilor de grup in instanta (pe care consumatorii le pot deschide in cazul incalcarii drepturilor lor de o societate…)

A venit reprezentantul SOLVIT sa prezinte evaluarea pe care am solicitat-o; am auzit ce nu mi-a fost dat urechilor sa aud pana acum. Raspuns tipic de tehnocrati; fabulos. Intrebarea era de ce nu dezvolta un program pan-european de informare si promovare a institutiei, care poate fi extrem de utila) ;  pentru asemenea actiuni s-a deschis linie de finantare inca in bugetul pe 2008 (in cel pe 2009, mai ca imi vine sa le tai linia…) 

Raspuns: Pentru ca, daca afla cetatenii de existenta Solvit vor adresa in mai mare masura decat pana acum plangeri care, in fapt, nu sunt de competenta sa?! Ideal ar fi sa stie un singur cetatean si anume cel care nu are nici o problema de rezolvat…

Colegii unguri au organizat un eveniment cu participare politica de nivel foarte inalt si cu multi mici producatori. Din viteza sau nestiinta, vorbeau doar ungureste. Un lucru este sigur  insa – mancarea este un limbaj universal (era si bautura dar fiind doar 12…)

Am reprezentat Parlamentul la Conferinta anuala a asociatiilor care-i reprezinta pe pacienti; cu noua comisareasa pentru sanatate si o reprezentanta a OMS. Au foarte extrem de bucurosi de deschiderea unei posibilitati reale de comunicare cu noi; eu chiar cred ca nu trebuie sa existe decizie politica asupra sistemului medical care sa ignore drepturile pacientilor si vocea lor; si asta le-a placut. Tema din acest an a fost educarea si informarea cetatenilor in materie de sanatate. Buna tema. Fara pacienti care-si stiu drepturile, care au deprinderile si cunoasterea pentru a putea beneficia de servicii medicale bune, nu vom reusi sa ridicam nici nivelul de sanatate, nici performantele sistemului medical. Cererea determina oferta…

S-a reunit la Comisia Europeana Clubul Romania-UE, asociatia romanilor traitori la Bruxelles. Implineste 5 ani. Buna initiativa. Ne face sa ne adunam, sa ne cunoastem si recunoastem, sa ne potentam reciproc rezultatele.  Am mai cunoscut vreo cativa romani care lucreaza si traiesc aici.

Impreuna putem construi ceva; de daramat, se poate darama si individual… Am adormit. Maine e o noua zi…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *