• In General
 • pe

Știința este putere!

Vorbesc de puterea de a decide în cunoștință de cauză; sau de a nu face de două ori aceeași greșeală. Spre știința dumneavoastră, aceasta este pagina de prezentare a deputaților români în Parlamentul European. Bineînțeles, doar statistici foarte generale; mai puțin amendamentele și fără prezență… Lipsesc și toate informațiile privind activitatea în grupul politic (contrarapoartele).

Se poate face totuși inclusiv analiza calitativă; se pot citi toate intervențiile în plen, rapoartele sau rapoartele de opinie, etc. Este evident că fiecare va da o importanță mai mică sau mai mare unor teme la care au lucrat deputații în funcție de propriile interese. Nu acesta este scopul. Aceste informații, împreună cu lămuririle anterioare, vă  vor duce la o singură concluzie: noi nu trăim în democrație ci în telecrație (pentru că valorile le stabilește televizorul, nu poporul; activitatea, nici atât).

Vă recomand această prezentare – care este oricând accesibilă pe pagina de deschidere a site-ului PE – în semn de solidaritate cu autorul blogului PARLORAMA, blog închis drept urmare a plângerilor unora dintre colegii din PE. Prin interzicere nu se corectează erorile  de interpretare; ele există iar autorul analizei le-a și recunoscut. Presiunea exercitată asupra statisticianului amator nu-și are însă nici o justificare legală. Este abuz! 

Bloggeri, atenție la ce spuneți! Să nu vi se întâmple ceva. Eu încă am imunitate politică dar din 13 iulie trebuie să gândesc înainte de a scrie (sic!)…

3 comentarii la “Știința este putere!”

 • Peter Gluck

  Pentru ganditorii in alb si negru (mult negru si putin alb), pentru practicienii gandirii post-logice, bazate pe autoritate, pentru cei cu certitudini puternice- judecarea/aprecierea/condamnarea unui politician merge pe lucruri mai simple, nu pe activiatea sa. Desi sunt departe de iluzii- si eu sunt mirat de intensitatea emotionala a mesajelor legate de votul euro-deputatilor in problema legalizarii casatoriilor intre persoane de sexe asemanatoare. Cei care au votat DA sunt considerati ca fiind pentru destramarea familiei si solutia propusa de fundamentalisti este desigur, simplu si natural, anihilarea fizica a minoritatilor sexuale si a altor minoritati suparatoare. Si desigur, scoaterea din viata politica a sustinatorilor homosexualilor. Nu ideile ci intensitatea lor sentimentala ca si violenta verbala- sunt impresionante.

 • gabicretu

  @Peter, să remarcăm și un lucru pozitiv în toată campania apărătorilor familiei patriarhale: folosesc cel mai corect și de esență criteriu de analiză pentru activitatea unui deputat – votul! Normele pe care le susține și cele pe care le respinge sunt, într-adevăr lămuritoare pentru poziția sa politică.
  Cat despre intensitatea – emotională sau nu – a reactiilor, să nu uităm – sunt timpuri de criză! Abaterea atentiei și căutarea țapului ispășitor este politica tradiționala a Dreptei.
  Dar, in afara de feudalismul nostru, eu mai am o suspiciune în privinta campaniei on-line, cel putin. Am primit zeci, sute de mailuri ca sa apăr valorile traditionale. Adresele erau toate de UK sau SUA…
  Miscarea Pro-life sau vreo comunitate religioasă fundamentalistă.
  Peter, cam cate adrese de mail putem crea într-o zi!? Să punem și noi de o campanie!
  Nu neg insă reactiile violente la noi. A se vedea forumurile ziarelor.

 • Pentru_adevar

  Din nou aceleasi vorbe in vant, aparenta traire! din nou ADEVARUL e ca noi toti romanii suntem niste poeti “adevarati”, maestri ai vorbelor goale, ai falsei modestii, ai mediocrului, ai aceleasi scene de teatru interminabile… din nou ne preocupa lucruri minore si mai putin esenta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *