• In General
  • pe

Ce vor face parlamentarii romani in urmatorii 5 ani?

Eu nu stiu inca. Colegii care isi vor continua mandatul si candidatii care au toate sansele sa fie deputati europeni au dat astazi niste raspunsuri. Am fost si eu prezenta…

Conferinta Centrului Roman de Politici Europene  pe tema „Ce vor faci parlamentarii români în următorii 5 ani?” o puteti viziona aici (daca dati click).

6 comentarii la “Ce vor face parlamentarii romani in urmatorii 5 ani?”

  • Euro-alegator

    Viitorii europarlamentari Romani,trebuie sa munceasca in folosul electoratului care i-a trimis acolo si nu pentru interesele lor personale.Orice partid reprezinta,nu trebuie sa uite nici un moment ca o organizatie locala i-a nominalizat.
    Cred ca aici multi alesi,uita acest important element.
    Nu este normal si corect fata de fostii colegi,ca ei sa afle numai din presa ce fac si ce dreg prin CL sau Parlament.Unii alesi parca fac parte din alta lume si vorba Romanului”nu le mai ajungi la nas nici cu prajina”.

  • gabicretu

    @Euroalegător,
    Ce pot să răspund!? Aveţi dreptate; dar nu pentru că că acest comentariu nu mă priveşte. Mă bucur însă că aţi folosit un termen – reprezintă. Asta este esenţial să se înţeleagă – că parlamentarii nu sunt nici birocraţi, nici trimişi ai statului, ci reprezentanţi ai celor care i-au votat.
    Problema gravă este alta; că în majoritatea partidelor, la alcătuirea listelor, se rupe legătura cu organizaţiile de bază; cei de la centru, sau în graţiile centrului, nu au totdeauna legături cu organizaţiile.
    În ceea ce-i priveşte pe parlamentarii europeni, care repreziuntă cam 500.000 de locuitori fiecare, presa joacă un rol important in informare, totuşi. Nu-ţi ajunge o viaţă să te întâlneşti direct cu fiecare cetăţean, ca să nu mai vorbesc să faci ceea ce ai de făcut…
    @Impartial,
    Sigur că aşa este. Guvernele, în majoritate de dreapta, sub influenţa grupurilor economice de interese, încearcă să fragilizeze cât mai mult drepturile salariale, sociale, în general; momentul actual este speculat la maxim, ca şi cum criza ar fi din vina muncitorilor…
    @Pentru adevăr,
    Îţi faci autocritica!? În orice caz, cultul conducătorului nu poate fi un pas spre progres…

  • Euro-alegator

    @Gabi Crețu,
    multumesc mult pentru raspuns si sinceritate.Cred si sint convins ca daca ati fi fost ajutata in multe din demersurile Dv.alte rezultate ar fi fost.Ma refer aici la ceva concret pentru comunitatea locala in care traiti Dv.precum si cei ca mine.Am observat cum v-ati zbatut,dar ati fost lasata singura.Mare pacat!Cind vor mai avea vasluienii o alta sansa,pe care ati fi putut-o oferi Dv?!Nu s-a stiut,sau nu s-a vrut?Care au fost scopurile si cine a cistigat,cine a pierdut?Intrebari,intrebari…..!

  • Alexandru Marin

    Sunt pe dinafara legat de situatia din PSD la intocmirea listei.Sa inteleg ca nu a fost decizia dvs. de a nu mai candida? 🙂

  • gabicretu

    @Alexandru,
    Sunt prea serioasă (chiar dacă tonul poate să înșele uneori) pentru a lăsa baltă din proprie inițiativă a treabă pe care am făcut-o, și o fac încă, cu toată responsabilitatea (inclusiv ceva mai multă știință și dăruire decât alții)…
    Într-un mod surprinzător și pentru mine (se pare că și pentru ea!) conducerea partidului a decis în chiar ziua votării listei eliminarea mea totală (sau substituirea mea cu o altă persoană…)
    Deci, nu! Eu am candidat dar ar trebui să trag concluzia că nu am îndeplinit criteriile…
    Nu pot să trag o asemenea concluzie; contrazice prea bătător la ochi premizele.

  • Alexandru Marin

    Conducerea partidului cand a intocmit lista a urmarit niste criterii?
    Ma uit la PD-L,care personal cred ca a urmarit niste criterii de notorietate,chiar daca majoritatea locurilor au fost luate de oameni din afara partidului,dar cunoscuti si mai ales apropiati ai presedintelui,semn ca binecuvantarea este de baza,chiar daca exista o ditamai echipa de conducere din care fac parte oameni ca Boc,Stolojan,Videanu,Blaga,Valeriu Stoica,Negoita etc.
    La PNL sustierea filialelor a fost punctul de pornire.Domnul Cioroianu nu a fost sustinut de nici o filiala,Timisoara fiind alaturi de Cristi Busoi,cum era normal.Nici doamna Smaranda Enache,cunoscuta pt. implicarea sa politica si civica dealungul anilor nu a avut de unde sa primeasca sustinere.A fost un semnal ca politica nu se face numai la Centru,ci alaturi de oamenii care trag in conditii mai grele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *