• In General
 • pe

Culmea formei fara fond!?

Sau e vorba de culmea prostiei!?

Este a doua oara in ultimul timp cand vad public o discutie despre sigle/nume de partid inregistrate la OSIM. Problema nu este ca le-au inregistrat altii; in cazul Miscarii populare era fiica presedintelui; un conservator oarecare a facut-o pentru USL. Problema este ce cauta acolo!? Partidele nu sunt intreprinderi/firme. Semnele lor electorale nu sunt marci; nici desene de produs; nici modele brevetate. Nu exista nicio baza legala sa se faca o asemenea inregistrare! Si viceversa; „intreprinzatorii” capitalisti pot inregistra marca, desenul, modelul unui produs! Ce produs este Uniunea Social Liberala!? El putea vinde tricouri imprimate sau pixuri , nu Uniuni!

Se mai impune o concluzie: traim intr-o lume in care dreptul de proprietate privata a luat-o de tot razna si noi nu mai reactionam. Maine ne inregistreaza careva numele la OSIM si ne trezim poimaine ca suntem anonimi; probabil, ni se va propune rascumpararea identitatii contra cost.

Cu putina initiativa, inregistreaza unii cuvintele din limba romana; sa raman muta! La cate se intampla, nici nu ar fi de mirare…

4 comentarii la “Culmea formei fara fond!?”

 • Dinica peromaneste

  …trebuie ca cineva prea destept pe jumate le-a dat acest sfat–doar e plina tzara de consultanti care sunt atat de convingatori de puterea lor ca nu-i mai intreaba nimeni de ce realitatea insista sa fie altfel.

  Pe fond, asa cum remarci, problema este alta: Noi adoptam o practica a capitalismului tarziu care sfideaza ca multe altele bunul simmt. Pai numai un sistem in cadere, profund nesigur pe el, cauta sa se protejeze prin lege impotriva timpului.

 • gabicretu

  @Problema este serioasa, nu-i de gluma; este vorba de functionarea institutiei (OSIM adica) si nu de ideile de a face bani ale unora folosindu-se de informatia interna.:)
  In lumea reala, unii aflau ca se construieste o autostrada si cumparau terenuei pe traseu ca sa speculeze cu ele.
  In lumea virtuala, unii au crezut ca lucrurile pot functiona similar; un mic amanunt le-a scapat – cuvintele se pot imparti fara sa se divida, ca nu-s pamant. Dreptul se poate stabili asupra a ceva ce ai produs, creat, mostenit, etc.
  Cum sa inregistrezi un titlu de carte fara carte?! Numele unei firme care nu a fost inca infiintata? Adresa unei pagini de internet inexistente!? (ca asta e alta mare afacere!)
  OSIM nu a observat insa asta…Si nu a observat pentru ca societatii i se pare firesc acest lucru; aici e cuiul lui Pepelea!

 • Gabi

  @Am sarbatorit prin munca Ziua nationala, asa ca am omis urarea frumoasa, despre care stiti ca este din inima – Multi ani buni si luminosi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *