• In General
 • pe

Cum să ne scoată CCR de unde ne-a băgat…

Unica soluție onestă pe care o are Curtea Constituțională de a soluționa problema pe care ea însăși a creat-o este să recunoască faptul că a decis neconstituțional atunci când a impus un cvorum de 50% plus 1, în ideea de a evita dictatura majorității ad-hoc; ca urmare,  să abroge decizia.

Rațiunea  este aceea că a creat ea însăși o majoritate ad-hoc,  care-i include pe cei care votează NU și cei care nu  participă la vot, influențând astfel condițiile materiale, nu formale, ale rezultatului. Boicotul este urmarea  deciziei CCR, nu o hotărâre a PDL care contravine deciziei.

Decizia de impunere a cvorumului încalcă principiul constituțional al egalității votului. Votul celui care are opinia minoritară atârnă mai greu decât al celui care are opinia majoritară pentru că înglobează și ”ponderea” celor care nu au votat. Cei care au opinia majoritară sunt obligați să facă eforturi pentru a-i aduce la vor pe cei cu opinia minoritară și indeciși. Cei care fac parte din grupul minoritar, pot dormi în liniște.

Dat fiind că la momentul deciziei erau publice numeroase sondaje privind intenția de vot, decizia CCR nu poate fi considerată nici neutră; riscul/avantajul  emiterii ei în timpul procesului; rezultatul putea fi anticipat…

Dacă ar fi atât de înțeleaptă, CCR ar face istorie; probabil că nu mai există nicăieri, în jurisprudența curților constituționale un caz de abrogare a unei decizii. Ca să avem și constituționaliști originali…

PS

Aflu că ar mai fi fost situații de anulare a deciziilor…

6 comentarii la “Cum să ne scoată CCR de unde ne-a băgat…”

 • Peter Gluck

  Ne va scoate mintenasi- o taruca de rabdare. USL isi va pierde liantul si
  va merge mai departe pe doua carari. Nimic bun in perspectiva, Dan Diaconescu pandeste in umbra ascuns in Rolls-Royce-ul lui.
  Iar memele mincinoase ale lui Basescu- ca cea cu puscariabilii ne vor bantui.

 • goe

  CC-ul a facut tot acest circ penibil sau USL-ul? Intrebarea e cum au fost santajati judecatorii CC pentru a da aceasta „decizie” de azi.
  Intre timp euro creste…

 • goe

  Unde s-a mai pomenit ca cel care a organizat un scrutin sa-si conteste propria organizare???
  Asta cred ca e o premiera mondiala in materie de furat alegeri: organizatori fiind, ati furat pe rupte la vot, dar pentru ca n-ati putut fura destul, acum vreti sa modificati si listele electorale, doar-doar va iese cvorumul. Sunteti penibili!
  Daca faceti alte liste, cine ii mai numara pe cei plecati din tara? Este ca nimeni? In mai putin de o luna n-aveti cum sa-i numarati nici macar pe cei din Romania, asa ca poate aveti surpriza sa va iasa participarea la referendum de 120%, ca in Olt. Ceausescu ar fi mandru de voi.

 • ggiggi

  @ Goe

  Stai dom’le calm. Ceasusescu nu ar fi fost mandru, murea de invidie hahaha

 • ggiggi

  Sa mori de ras nu alta……. Antonescu concediaza conilierii presidentiali……
  Bravos natiune…….. Nenea Iancu a fost depasit din nou.
  Traiaasca Romania ! hahahaha

 • Peter Gluck

  Regret mult ca Curtea Constitutionala nu ne-a scos din necaz, ba dimpotriva.
  Ne obliga sa facem un fel de recensamant supra-realist. As zice ca mai rau nu se poate, dar sunt optimist. Se poate, ne vedem pe 1 Septembrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *