• In General
 • pe

De astazi, sunt o Mecena!

Daca priviti putin spre stanga – ca eu sunt consecventa politic – veti observa ca am deschis deja (underground) viitoarea celebra galerie de arta! Cand rebranduim (sic!) ii vom gasi un spatiu cu toate facilitatile…

Momentan nu are nume. Asteptam propuneri cu sentiment si ratiune!

Momentan are numai trei expozante. Rascoliti prin blogosfera unita pentru a ne imbogati colectia! Avem interese variate: pictura, desen, arta decorativa, fotografie artistica,etc.
Arta sa fie! Si sa fie creatoare, se intelege. De creatori se ocupa ei insisi…

Anunt f.f. important!
Privitul e pe gratis! Tot ce se poate imparti fara sa se divida se poate lua si acasa.

29 comentarii la “De astazi, sunt o Mecena!”

 • viviana

  îndreptare, la mai sus (sa speram ca-mi vine .. bine :lol:)

  … dar nu am rabdarea sa.. „traduc”=scriu, as avea nevoie de prea mult timp si nu era asta „scopul” meu.. felul in care a intervenit Gabi (si nu pentru ca este „Gabi„) era cea ce eu imi doream.. eu il gasesc situlant si deschide la alte puncte de vedere.. vezi Bianca.

  Italia e plina de reperte artistice de toate felurile si din toate timpurile iar povestile cu falsari de opere de arta sunt nenumarate, una mai distractiva decat cealalta, fiind noi o tara cu sute de kilometri de coaste marine, vecini cu Elvetia si bancile elvetiene faimoase pentru comoarele pe care le ascund in cavourile lor: in bani sau opere de arta contrabandate adeseori.

 • viviana

  @ asta este o provocare(.. si nu prea):

  Cineva imi spunea sa ma simt (sau.. ca ma gasesc) acasa la mine intr-un precedent post. Acum o sa va spun cum m-am simtit eu in cateva ocazii, nu generalizez, nu numai pe acest blog, ci in general unde am venit in contact cu cei de acasa, cei care locuiesc in Romania as zice.
  M-am simtit discriminata! Chiar asa.. sunteti preveniti, adeseori rasisti si foarte incapatanati: ori ca voi, ori nimic.. imi aduc aminte de farfuriuta cu dulceata si paharul cu apa rece pe care fiecare roman il ofera unui oaspete si pe care saracul trebuie sa-l, s-o ingita.. ca-i place sau nu, altminteri fata gazdei se inegureaza si.. insista pana cand te face sa mananci si sa bei ce zice el.
  Cum am spus e o provocare.. si asta inseamna ca daca nu voi mai posta, acesta ar fi unul dintre motive. In tot cazul, e limpede ca nu doresc sa-mi raspundeti.. nu doresc sa ma las convinsa, vroiam doar sa va rog sa fiti ceva mai deschisi, mai putin critici si sa „ascultati” mai mult (e valabil si pentru mine, se intelege.. sper). Europa va asteapta!

 • viviana

  Good Tradition
  Artist: Tanita Tikaram (Lyrics)

  @ Gabi, am folost un e-mail italian

 • Nicole

  @Viviana: Daca traiesti in Italia imi dau seama ca esti obisnuita cu alt tip de reactii, blogurile italiene sunt foarte simpatice si pline de umor. Romanii reactioneza altfel, sunt „presuntuosi” si, de multe ori, agresivi.
  Daca te uiti la cuvintele mele, doar la ele, vezi ca nu e nimic agresiv in ele. Ce ai simtit tu era adevarat, insa. Chiar ma mir cum ti-am transmis gandurile mele…
  Scherzavo…In realitate eu desenez si „decupez” din placere. Daca cineva vibreaza la ce fac eu, foarte bine, daca nu, nu. Nu-mi place teoria.

 • viviana

  „DREAPTA aduce banii iar STANGA kultura”.. zic gurile „pacatoase” pe aici.. dar..!?

  Nu lipsesc exemplele care ar „confirma exceptia”.. vezi Berlusconi care in Sardenia are o vila grandioasa cu un „adevarat” vulcan care fu inaugurat anul trecut in fata unor oaspeti faimosi.. din pacate nu instiintase pe nimeni de eveniment izbutind.. sa sperie intreaga insula si, in toiul sarbatorii, se trezii cu masinile de la Pompieri la usa.. 😆 La Milano, administratie de Dreapta, asesoratul la cultura promoveaza viitoarele EXPO internationale care, la randul lor promoveaza.. comertul international.

  Daca ne gandim la ce sa petrecut la Roma. Veltroni (de stanga), in sase ani de mandat, nu a rezolvat o singura problema in oras. Periferia e tot mai degradata. Mobilitatea e sub ori ce critica. Criminalitatea in crestere. Serviciile sociale functioneaza ca unul prins de sughit. Dar Roma, ca sa facem un exemplu, a promovat o calatorie la Kabul a medicului-clown Patch Adams; a deschis o agentie pentru Pace la Ierusalim; a ospitat marele concert Live8 care cerea cancelarea debitului tarilor sarace. Si cine-si aminteste cum a procedat Blair?

  „Politica politicanta” sau a „Calculele”, in particular la stanga e pe drum sa devina o politica a aparentelor; „politica” va sfarsi in mainile organizatorilor de evenimente, a birourilor de presa, a directorilor de imagine, eccetera isi va trage forta de expresie din imaginarul cinematografic, muzical, muzeal, turistic eccetera. Din aparente.

  😆 de asta scriam pe blogul lui AN.. „eheee, come se la tira!”, nu numai pentru ca incearca sa atraga atentia dar mai ales pentru mijloacele pe care le foloseste.. si consecinte.

 • gabicretu

  Din pacate, ai dreptate.
  In loc de proiecte se vand imagini; am intrat pe mana specialistilor in „marketing politic”. Am mai protestat si cu alta ocazie…
  Eu nu vreau sa ma vand bine! Daca se poate, vreau sa mai gasesc vreo cativa pentru ca impreuna sa schimbam pe ici pe colo ce-i de schimbat…

 • viviana

  😆 e dura carissima !
  pentru a dormi bine: lapte cald si miere,
  Buona notte!

 • Bibiliotecaru

  @viviana
  Interesanta povestirea. Astfel de glumite au fost in istoria omenirii, chiar destul de des. Ceea ce nu am inteles niciodata, de ce cineva ar face o asemenea „gluma”. Raspunsul m-a framantat mai ales ca am avut imboldul sa fac si eu un asemenea fals, desigur trebuie sa stii si cum :).
  Cel mai aproape de explicatie am ajuns prin presupunerea ca un personaj-institutie, cum e si Modigliani, inceteaza a mai fi „consumat” prin valoarea sa artistica ci mai mult prin valoarea sa mercantila. Trei statui Modigliani insemnau multi bani. De aici si imboldul de a accepta ca sunt adevarate. Partea urata a povestii este ca cei trei studenti au ajuns vedete pentru ca au realizat ceva pe care niste „experti” si-au pus avizul de arta.
  Imi aduc aminte de un documentar care ajunge la concluzia ca celebrul lintoiu al lui Isus a fost facut de Leonardo da Vinci. Cel care realizase documentarul era destul de bcuros la posibilitatea de a fi descoperit un produs marca Leonardo, problema religioasa trecea pe locul doi.

 • viviana

  @ Bibiliotecaru

  😆 „faima” studentilor e vina cui..?! A lor? Nu, ei impreuna cu familiile lor sau dus la un avocat, deci stiau ca deja situatia le fugise din mana, dupa ce unul dintre cele 2 Institute de cercetare decretasera ca Modi 2 era „autentica”.. 😆 si, nu vreau sa ma intorc la adevarati vinovati.
  Tu ar trebui sa traiesti 2-3 luni pe aici, ca sa intelegi „atmosfera”.. Ca sa-ti fac un exemplu: au zidit in casa un asesor.. pentru cateva saptamani a treuit sa iasa din casa.. trcand de la o fereastra, in slatele casei! E limpende :lol:?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *