2 comentarii la “Fascismul social nu e o glumă, e un pericol!”

 • Lucidu

  Ar fi prea mult spus ca acest fenomen se poate compara cu fascismul.Fascismul era o ideologie ,iar ideologiile sunt mai complicate si mai stufoase.Ceea ce se intampla acum in Romania ,este doar o metoda de invrajbire ,de desolidarizare extrema ,de aneantizare a spiritului tovarasesc !!De ce folosesc acest cuvant atat de hulit de ignorantii sfertodocti cu aere de „dreapta” !Pt. ca in lb. engleza ,tovaras , se traduce prin comrade .Adica,gandind din nou in romana , CAMARAD.Cuvant care inseamna mult mai mult decat prieten ,amic,coleg de munca ,de pahar etc.
  Aceasta avalansa de ura propagata in societatea romaneasca (si nu numai)isi trage seva tocmai din interesele megaeconomice ale corporatiilor transnationale care, in numele „sfantului profit”,incearca disperate sa-si apere interesele .Ce inteleg eu prin asta :ca trebuie sa uitam de saracia care se acutizeaza si globalizeaza ,ca sistemele medicale nationale sunt la pamant (cu doar cateva exceptii),ca drepturile fundamentale ale omului sunt restranse an de an pe diferite pretexte ,ca Statul ,ca institutie,e pe cale de disparitie ,si mai sunt.
  Purcoiul de bani zvarlit de aceasta cabala,chiar asta urmareste :inducerea unor teme si frici false cu scopul de a sfarama solidaritatea si crearea unui ideal natinal real .
  Chiar nu vedem ca posturile T.V. si ziarele basiste exista desi ,d.p.d.v. economic sunt moarte ?De unde banii ?Si ,mai mult ,s-a trecut la manipularea next-level ,pe net ,unde asa-zisii trend-setteri prostesc generatia feisbuchista cu tot soiul de sloganuri abracadabrante:vin comunistii ,se-ntoarce Iliescu ,sa ne luam tara inapoi(!!!),Iohannis e bun ca-i neamt(!!!).
  De fapt este doar lupta capitalului nesimtit ,obtinut prin sclavagizarea romanilor ce muncesc pt. 10% din salariul pe care-l merita ,prin redevente de nimic ,prin acapararea resurselor energetice cu titlu gratuit ,prin schimbarea Codului Muncii ,deci spuneam toate acestea in lupta cu o schimbare reala ,ce-ar mai reduce suvoiul de bani ,nemeritat de altfel, catre afara ,
  si o imbunatatire a nivelului de trai al romanului pauper !
  Si ,democratia de care vb. tu ,a cam disparut de multisor de pe plaiurile mioritice ,macar din prisma referendumului din 2012 ,cand 7,4 mil. voturi au fost trimise la hazna de o institutie hilara ,dar si de tari „mari garante” ale corectitudinii si drepturilor omului .
  Concluzia mea este :romani ,ciocu’ mic si treceti la munca pe moca ,ca din urna iese cine vor Ei !

  P.S.ce ma distreaza faptul ca unii dintre noi chiar mai cred ca-si hotarasc destinul prin vot!

 • Gabi

  @Lucidu,
  Ca funcționare a discursului ai maxima dreptate. Folosesc „fascism” doar pentru a sublinia tratarea in bloc, neluarea in considerare a diferentelor,criminalizarea pe motive presupuse si pe care cei incriminați nu le pot schimba.
  Vezi, de exemplu, incriminarea bătrânilor. Nu ne putem sustrage bătrâneții asa cum ne putem schimba opiniile, situația economică, etc…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *