• In General
 • pe

Gala Societății Civile

Am participat seara trecută la Gala societății civile, ediția de anu’ asta. Pe cea de anu’ trecut nu au dat-o in reluare…

Putine persoane publice s-au obosit. Sponsorii si-au trimis reprezentantii; ca au dat banii le-a fost destul.  Vedetele din juriu au stat pana au dat premiul sau s-au dat putin in spectacol; apoi au sters-o.

In schimb,  sala – adica societatea civila premiata la premiile societatii civile – ne da toata speranta pentru viitor. Tineri! De o tinerete strigatoare la cer. Plini de idei; idei simple sau trasnite.  Mi-au dat increderea ca vine un val de oameni care au alungat indiferenta, care cultiva grija si empatia fata de semenii lor, care iubesc natura, scoala, cultura si, mai presus de orice, au inceput sa se iubeasca pe sine. Nu ma refer la intelesul egoist de care suntem satui, ci la efortul de a se construi ca oameni (sa aiba apoi cu ce se mandri). Bravo!

Daca sunt destui pentru a ne scoate din inertia sociala in care traim, ma intreb altadata. Acum vreau sa-mi pastrez speranta!

14 comentarii la “Gala Societății Civile”

 • Bianca

  Da! Si de la mine din oras fetele si baietii au primit o mentiune la Gala! http://www.guruianu.blogspot.com/ Bravo lor si felicitari tuturor!

 • Roxana

  Multi ani traiasca!Multi ani traiasca!La Muulti Ani!
  http://www.youtube.com/watch?v=Ki9xcDs9jRk&feature=related
  acesta este cadoul meu de ziua ta!!!pupici multi Bianca si stii ce iti doresc …si din tot sufletul meu de moldoveanca…sa ramai aceeasi dintotdeauna si pentru totdeauna!!!cu mult drag,io,Roxana

 • Bianca

  Roxanette
  Ai, ca m-ai dat de gol! E ziua mea de nume, intrucit eu mai sint si botezata oleaca, cu numele Eleeeeenaaaaaa. Aaaaaamiiiiinnnn. :-))

 • Roxana

  p.s.un pup dulce moldovinesc si tot binele din lume!!!

 • doinaş

  Nda, ti pup si ieu!Sa iubesti si sa fii iubita (de preferinta de aceeasi persoana).

 • gabicretu

  @E clar ca mi-a scapat ceva. Campania e de vina.
  Bianca, te pup! Si sa te pupe cine visezi!
  Si va pup pe toate ca sunteti fete bune! Na!Ziua noastra sa fie-n fiecare zi!

 • Bianca

  @Mai, da’ nu mai fiti asa de dragute ca ma complexati major. Ieri a fost ziua mea de nume, ca ma mai cheama si Elena – nomine odiosa -, da’ eu iubesc numele asta nefolosit, pentru ca am fost botezata dupa mama lu’ tata, care a murit cu mult inainte sa ma nasc eu. Va multumesc din suflet si, vorba lu’ Gabi, va pup pe toate ca sinteti fete bune.

 • Bianca

  Vai, cum suna! Mor de ris!!! Deci bunica a murit cu mult inainte sa ma nasc eu, nu tata!!!

 • Bibliotecaru

  Deşi m-am simţit destul de singur în ultimul an făcând pe „societatea civilă”, nu am primit nici un premiu. 😀

 • Bianca

  @Bibliotecaru
  Las’ ca iti dam noi premiul pentru unul dintre cei mai onesti si mai informati ginditori, nu-i asa, fetelor si baietilor? Bibliotecaru rulz!

 • gabicretu

  @Bibliotecarule,
  Cine iti inchipui că esti!? Trei dintre premii au fost abjudecate de Fundația Dinu Patriciu… Vezi!? Suporta comparatie!?
  PS
  Afirmatia este plina de ironie. În meta-limbaj. Fac precizarea ca să nu te superi mai superi pe mine fără motiv!

 • Bibliotecaru

  Mie îmi plac fundaţiile astea, chiar şi Fundaţia Dan Voiculescu care dă burse la copii. Nu am să spun că eu mă compar cu aceste instituţii, dar eu am ceva în plus. În timp ce ele habar nu au cine sunt eu, eu am auzit de ele. Societatea Civilă înseamnă oameni şi cei care ascultă oameni, care se identifică cu oamenii. În timp ce eu ating cu mintea toate informaţiile cu care iau contact, semnificative şi nesemnificative, grave sau vesele, de naştere şi de înmormântare, de botez şi de căsătorie… fundaţiile sunt grupuri elitiste, îşi preiau informaţiile selectiv, iau deciziile într-un mod negociat, îşi constituie afirmaţiile cu interes… Iată de ce mi se pare absurd să acorzi unei astfel de aplicaţii colective, cum este societatea civilă, o gală, cu sponsori, cu premii, cu invitaţi de marcă… Premiul unei societăţi civile eficiente este schimbarea, adaptarea, protejarea intereselor publice. De fiecare dată când spun câte ceva şi observ o schimbare, chiar şi numai de discurs mă bucur pentru că îmi dau seama că am contribuit, eu sunt premiat chiar prin schimbare. Trebuie să spun că-mi descopăr destul de des cuvintele pe la TV, mai ales la Realitatea TV. Nu-mi dau seama cum, dar este prea des pentru a fi o coincidenţă. Eu sunt mulţumit pentru că am senzaţia că cineva ascultă un punct de vedere „civil”. Aşa că primesc aproape în fiecare zi câte un mic premiu. Măcar de ar asculta toţi ce spun eu şi politica s-ar transforma într-o artă a eleganţei şi elocinţei, n-aş avea nici o problemă dacă nu m-ar premia şi nu m-ar cunoaşte nimeni.

 • gabicretu

  @Bibliotecarule,
  Mi-ai dat o idee minunata ca sa raspund lui Adi_Ocs care are niste obiectii.
  Valoarea unui politician, in egala masura, nu sta în cati au auzit despre el; asta-i criteriul pentru vedete.
  Valoarea unui politician, politicienele incluse, sta în numărul problemelor sau situațiilor despre care a auzit el si a incercat sa le rezolve. Nu daca el este vazut de oameni! Daca-i vede si aude el pe acestia.
  Politica nu este iubita pentru ca ni se propune, in fapt, o piata.Este o distorsiune care subminează chiar si democratia liberala.
  Prefer să repet ceea ce spun de ani buni ca poate ma mai aude cineva: politica ar tebui sa fie o activitate responsabila de amenajare a spatiului social astfel incat sa trăim cu totii, pasnic, sanatosi și fericiti (ca ideal). În discretie.
  Si va spune asta cea care poate sa faca spectacol la televiziune si sa tină unele dintre cele mai expresive discursuri. Sa va spuna cei care m-au mai vazut și ascultat; pe viu…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *