• In General
  • pe

Privatizaţi şi statul! Că şi-aşa nu suntem departe…

Ideologia individualistă şi moneyteistă (citat dintr-o celebritate virtuala) a triumfat! Daca mai era ceva in proprietatea statului, nu va mai fi. Si prea putini vor zice ceva.

Citind astazi presa am  dedus de ce SOV ajunsese în conflict cu Basescu, dacă o fi fost adevărat… „Ai lui Băse” voiau să-i facă concurenţă neloaială! Intentionau să (re) înfiinţeze Fondul Naţional de Investiţii!  Acum se pare ca o si fac.

Cel vechi, a adunat tot ceea ce mai aveau românii prin buzunare. Cel nou vrea să risipească tot ceea ce statul mai avea din ceea ce romanii au construit in trecut (adica partile minoritare la diverse intreprinderi).

Dacă am solicita sa  facem referendum, credeţi că romanul  nu votează?! Şi încă cu convingere. A fost deja convins că tot ceea ce este public –  adică şi al lui – este rău, ineficient şi în general, o tâmpenie comunistă… În acelaşi timp, tot ceea ce este privat – adică cu certitudine nu-i apartine –  este bun şi spornic.  Si eu cred la fel. Doar ca eu cred ca este bun si spornic pentru vreo cateva, putine, buzunare; acestea mai vor sa si administreze fondul, pe principiul parteneriatului public-privat. Aceasta este o forma de asociere in care partenerii isi impart egal rezultatele – pierderile, le suporta statul; profiturile, le incaseaza privatul.

Criza nu am provocat-o noi. Imprumutul de la FMI il vom plati insa noi. Mai vindem si ce mai avem, sa nu ramana si generatiei urmatoare vreo rezerva in caz de necaz.  Ne-am taiat salariile, impozitat pensiile si eliminat alocatiile. Totusi, chiar si pentru prostie, de cate ori trebuie sa platim !?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *