• In General
 • pe

Un gând. Al altuia!

În țara noastră, fuga după imagine bună este concurată la viteză doar de fuga de realitate (în sens invers). Celor care nu au altă grijă decât să-și promoveze  imaginea, punând transformarea reală a societății în paranteze,  le amintesc un gând peren:

”Un timp, pot fi păcăliți toți oamenii. Unii oameni se lasă păcăliți tot timpul. Dar nu se poate să-i păcălești pe toți tot timpul!”

Abraham  Lincoln

2 comentarii la “Un gând. Al altuia!”

 • Ileana

  Umilă completare la spusa unui politician din alte vremuri şi din alte locuri:
  Se poate ca tot timpul, toţi oamenii să fie păcăliţi de cîte cineva, aparent mereu altul, dar, în fond, este vorba despre aceeaşi păcăleală, menită să îngusteze orizontul cunoaşterii şi să perturbe jocul cinstit.
  Cuvîntul lui Abraham Lincoln este menit să îmbărbăteze victimele manipulării, dar tot cu o manipulare din repertoriul umanismului…
  Nu pun la îndoială buna intenţie a celei care îl citează, îmi imaginez că recursul la modele vine din disperare şi nici eu nu mă simt prea bine din acest punct de vedere.

 • Bibliotecaru

  Nici nu este nevoie să-i păcăleşti pe toţi. La recentul referendum s-a văzut că uneori sunt necesari doar 10% păcăliţi şi restul batjocoriţi. Important este cine anume sunt cei 10%…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *