7 comentarii la “Un răspuns pe care nu doresc să-l evit”

 • Bianca

  @Gabs
  Foarte, foarte fain titlul. Si textul mi-a placut. Tu stii ca eu sint credincioasa – asta e, cred pur si simplu -, dar as prefera de o mie de ori, cind o sa mor, ca tot ce sufla, sa ajung in iadul in care esti tu demon, decit in raiul unde salasluiesc indivizi de teapa lui Lucian ala.

 • N. Raducanu

  Este surprinzator si regretabil ca unele probleme elementare ale drepturilor femeilor mai pot fi puse in discutie si contestate in Romania secolului 21, asa cum rezulta din acest admirabil articol. Nu este de mirare insa acest lucru, daca tinem seama ca feminismul a fost,istoric,un apanaj al gandirii de stanga, si ca pentru prima oara drepturi cetatenesti egale pentru femei au fost introduse de revolutia franceza.Trasaturi care il fac deci respingator pentru conservatorismul dominant azi la noi. Imi amintesc de o carte ce a facut valva, acum vreo 60 de ani, a Simonei de Beauvoir (“Le deuxieme sexe”) in care se definea o relatie de autentica egalitate intre barbat si femeie, bazata pe “structura lor ontologica comuna”. Nimic din ce priveste familia nu mai poate fi ignorat, deoarece “privatul este si el politic”. Dimensiunile campului politic al drepturilor femeilor sunt imense si de aceea chiar si partidele liberale nu mai pot ignora problema si o prevad in programele lor. Dar doar partidele veritabil de stanga leaga rezolvarea ei de reformarea, mai mult sau mai putin radicala, a capitalismului. Reforma capitalismului, ceruta lunile trecute de la cele mai inalte tribune, este acum o tema evitata, pentru a nu stimula revendicari sociale nedorite…

 • Bianca

  @N.Raducanu
  Din pacate, pe Gabi, care stie exact despre ce vorbeste, propriul ei partid a dat-o deoparte.
  Si nu sint sigura ca feminismul e de stinga. Primele „relaxari” au avut loc in Anglia si SUA si, din ce stiu eu, vag, totusi, este mai vechi decit Revolutia franceza. Poate ne lamureste Gabi.

 • gabicretu

  @Bianca,
  Draga mea, Stânga și Dreapta sunt noțiuni ceva mai recente. Daca vrem sa utilizam insa termenii, atunci revolutiile sunt de stanga prin definitie. Dreapta mai da cate o lovitură de stat… Și aboliționismul și feminismul sunt tradițional mișcări asimilabile cu ceea ce numim astăzi Stanga politica.

 • doinaş

  Cred ca este o aberatie, o prostie crasa, o lipsa de discernamant vecina cu crima, si, in ultima, ultima instanta o lipsa de bun-simt social, moral si, de ce nu, economic, sa pui in balanta viata unei PERSOANE cu a unui FAT.

  Daca nu cumva, aceste articole sunt voit concepute in legatura directa cu acelea care propuneau cercetare medicala pe persoanele cu handicap sau pe detinuti….

 • N. Raducanu

  UNde sunt cele 5 comments anuntate ? Vad numai unul, al Biancai.

 • gabicretu

  @Dl Raducanu,
  Eu le vad pe toate…6 acum. Nu este nici o problemă din punctul meu de vedere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *