• In General
 • pe

Ziua Unirii

Dezbinare gratuită, dezbinare cu interes, dezbinare cu și fără  sens… Dezbinare între aliați și între prieteni, între tineri și bătrâni, între români și alții… 364 de zile pe an în România se acționează întru dezbinare. Divide et impera pare a fi tot ce ne-a rămas din moștenirea strămoșilor romani.

Există însă o excepție: 24 Ianuarie. Lupul și mielul, capra și varza, pe aceeași scenă și în fața aceluiași public (că doar este un spectacol, nu!?) își dau mâna, se pupă frățește și, pentru o zi, sărbătoresc o valoare necesară dar mai mult absentă în viața cotidiană – unirea. După care, se despart cu pupături și-și continuă obiceiul cel de toate zilele – acțiunea întru dezbinare. Unii, în asta chiar sunt artiști…

2 comentarii la “Ziua Unirii”

 • Peter Gluck

  Draga Gabi, dragi colegi,

  S-au facut progrese de la Divide et impera. Acum manipularea este mai avansata si diversificata.
  Permiteti-mi sa citez din revista mea, No. 154, tema Catalizator- exista catalizatori pozitivi dar si destructivi:

  Dezbina si stapaneste: transforma diferentele in diferende, asmute creierul de dinosaur si cel de sobolan impotriva neocortexului, arata-i dusmani peste tot- si in oglinda, fa-l pe om sa se teama de propriile sale idei, descurajeaza-l, sperie-l de moarte- si-i piere cheful sa gandeasca altfel sau singur.

  Imbina si prosteste: imbina o multime de creiere intr-un grup- o sala, un stadion, o coloana in mars, un grup de chat pe Internet si vei vedea ca inteligentele nu sunt aditive ci se slabesc si neutralizeaza reciproc, se blocheaza , se inchid- si un creier mare dar inactiv si las, va domina creierele reale, inlocuindu-le.

  Combina si zapaceste: fa un amestec de adevaruri, semi-adevaruri si minciuni impertinente, de date reale, false si de prisos, de superstitii si de date expirate, corelatii plauzibile dar inexistente si de fantezii veninoase.. si aceasta mixtura miserabilis ii va incurca itele gandirii la nivel de Fatal Error, creierul va fi fara aparare.

  Si am o RUGAMINTE la voi toti- ajutati-ma sa definesc NATURAL. Nu de alta, dar ni se tot spune ca natural = bun si ca in „contra naturii” este foarte rau. Produsele naturale (care includ si extractul de cucuta) cica sunt toate bune. A fi vegetarian este natural, a fi omnivor este autointoxicare alimentara.
  Si asa mai departe, natural in sus si in jos, nu! numai in sus!
  Va multumesc anticipat!
  Peter

 • Bianca

  @Gabs Apai, asa pupaturi, vorba lui Peter, mai bine as face sex oral cu o cobra (ea mie, nu eu ei :-), desi poate ca invers ar fi mai intelept). Pe mine circul ma plictiseste de moarte si ma revolta teribil animalele dresate – mama, ce as mai dresa si dresorii si publicul, bestiile! – pe de alta parte, sint convinsa ca exprimarea ta generala are o adresa precisa, pe care eu nu o vad acum.

  Peter, poate ca ar fi bine sa incepi prin a defini artificialul, ca sa vezi ce mai ramine natural. De exemplu, pentru unii constiinta este o textila artificiala cu care se imbraca cind vine vorba de 24 ianuarie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *