• In Stiri
 • pe

Gabriela Creţu: Agenda socială propusă de Comisia Europeană este inadecvată şi incompletă

Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu şi-a exprimat nemulţumirea, joi, în calitate de raportor al Grupului Socialist din Parlamentul European, faţă de prevederile „Agendei Sociale Reînnoite” propuse de Comisia Europeană. Doamna Creţu a declarat, în cadrul Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale a PE (EMPL), agenda socială propusă de executivul comunitar este inadecvată şi incompletă.  

„Agenda socială pe care ne-o propune Comisia conţine instrumente legislative foarte slabe şi nu ia în considerare specificul unora dintre ţările recent intrate în Uniune -cum este şi România-, in care nu este nici pe departe vorba de a apăra cuceririle în materie de drepturi sociale, ci mai degrabă de a pune bazele modelului social european şi de a domestici capitalismul sălbatic„, a declarat Gabriela Creţu.  Gabriela Creţu şi-a prezentat totodată, în EMPL, poziţia în calitate de raportoare socialistă în dosarul Multivingvismul: un atu pentru Europa si un angajament comun.  

Pe lângă argumentele pragmatice legate de piaţa muncii (reducerea riscului de şomaj, sporirea şanselor de angajare, creşterea calităţii serviciilor prestate, îmbunătăţirea atmosferei la locul de muncă, facilitarea mobilităţii etc) multilingvismul contribuie la promovarea unor valori şi atitudini esenţiale pentru modelul social european: înţelegere reciprocă, solidaritate, încredere. Trebuie să punem în practică, cât mai rapid, măsurile de promovare a multilingvismului pentru a uşura viaţa muncitorilor români şi a elimina discriminările la care pot fi supuşi prin necunoaşterea limbii oficiale a ţării în care lucrează„, a afirmat deputata europeană. 

One Reply to “Gabriela Creţu: Agenda socială propusă de Comisia Europeană este inadecvată şi incompletă”

 • Insuportabilul Gigi

  😀 Da, si sa le angajeze statu’ roman cate un traducator personal.
  Domna Cretu, bati campii pe banii altora.
  Ce necunoasterea limbii …etc si alte bazaconii !?
  Sa puna mana sa citeasca, pana li sa inchid ochii nu sa topaie manele !
  Da’ de unde sa ceri daca nu e ?? Comunistu’ nu se vindeca nici cu acid sulfuric (oleum) !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *