• In Stiri
  • pe

Gabriela Creţu participă la forumul intitulat: Criza Financiară şi Economică: Provocări pentru Sindicate

Eurodeputata PSD Gabriela Creţu a participat la forumul iniţiat de organizaţiile sindicale europene intitulat “Criza Financiară şi Economică: Provocări pentru Sindicate”,  la Bruxelles, pe 3 si 4 aprilie 2009.

 

Forumul a lansat memorandumul pentru alegerile europene, memorandum menit să pună bazele relansării sociale europene în contextul crizei actuale. Iniţiativa a intenționat să pună în contact lumea politică şi sindicală europeană pentru a propune un plan coerent pentru o economie eficace dar cu un nivel de protecţie socială ridicat.

 

Gabriela Cretu a participat la dezbaterea politică cu tema „Ce Strategie Socială pentru Uniunea Europeană?” alături de Jean-Luc Dehaene, fost prim-ministru belgian, Isabelle Durant, deputată, secretară generală a Partidului Ecologist Belgian și Ewa Tomaszewska, deputată europeană poloneză.

Obiectivul a fost de a provoca partidele care participă la alegerile europene să acorde o atenţie sporită dimensiunii sociale în programele lor electorale, în speţă importanţei de a incorpora noţiunea de „muncă demnă” în cadrul politicilor europene, necesităţii eliminării situaţiilor precare de muncă, stopării comercializării îngrijirilor medicale, garantării unui salariu minim, creşterii ajutorului social şi a ajutorului pentru grupurile vulnerabile şi necesitaţii elaborării unei politici de integrare a migranţilor.

 

Evenimentul a fost organizat de Forumul pentru o Europă Democratică, Socială şi Solidară. Au participat și reprezentanţi ai Confederaţiei Europene a Sindicatelor iar, din partea României, pe lânga eurodeputata Gabriela Creţu, reprezentanți ai Cartel Alfa.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *