3 comentarii la “Alegerile astea…”

 • Bianca

  @Gabs
  Imi aduci aminte de un prieten finlandez, pe care l-am intrebat ce crede despre mine si mi-a raspuns: „You’re so provocative!”, banuiesc si sper ca se referea la „challenging”, dar am indoielile mele in ceea ce priveste gradul la care un finlandez se simte provocat. Probabil, procentul ar fi 0,01%.
  Nu te provoc, spun ce cred. Uneori, fara sa ma gindesc prea mult. Dar, ce sa-i faci, nu-mi pot rezista…

 • gabi

  @Bianca,
  Era un compliment! In stilul tau si al meu; ca semanam pe ici, pe colo… Sper ca ma cunosti cat de cat; din scris, nu din relatia directa, dar oricum…
  Nu trebuie sa ai prejudecati cu privire la finlandezi; s-ar putea sa te surprinda; placut!
  Ceea ce as fi vrut este sa folosim pretextul textului tau pentru a mentine tema vie. Este necesar.
  Cred ca voi adresa o intrebare comuna tuturor deputatelor nou alese cu privire la ceea ce gandesc in materie de gender. E cazul, nu crezi!?
  Trebuie sa schitam o lista de probleme concrete asupra carora sa-si exprime pozitia.

 • Bianca

  @Gabs
  Cu siguranta e cazul. Si textul (al meu, al tau, al altora) n-are nici o nevoie sa fie pretext. Faptele sint suficiente si, cu siguranta, problemele le vor sari eurodeputatelor noastre fix in spate. Nu stiu sigur cit inteleg femeile noastre problema „gender”-ului si cit sint de pregatite sa o recunoasca. Mai grav, nu cred ca sint pregatite – din fix toate punctele de vedere, desi recunosc ca generalizarea nu ajuta prea mult – sa si-o asume. Da-mi un singur exemplu de astfel de femeie, dintre ale noastre, zic. Prostii, nici vorba.
  Multumesc de compliment! Stiu ca glumeai… 🙂
  Pe finlandezi ii cunosc bine. Si sint impresionata placut inca din 1998, de la prima vizita si de la prima discutie cu prima femeie ministra a apararii din lume. Si se prefigureaza in toamna inca o cunoastere, a patra. Sa speram. Prea au mers toate prost anul asta.
  Cestiuni arzatoare la ordinea zilei, zici tu? Eu zic ca ar fi suficient sa-ti cumpere cartile si sa se gindeasca un pic. Nu mult.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *