• In General
  • pe

Alt barbat de stat

Puterea nu i s-a urcat la cap.

E firesc, e lipsit de conventii. A pornit de jos, a ajuns foarte sus si e plin de credinta in solidaritate si progres. Participa la decizii de nivel global dar se implica si in campanii „la firul ierbii” cu energie si bucurie de copil; si cu responsabilitate. Imi aminteste ca danezii se cred cei mai fericiti oameni…

Se asteapta ca ceilalti sa gandeasca si sa faca la fel (ceea ce nu-i totdeauna adevarat…). Asta-i da un fel de vulnerabilitate care noua, femeilor, ne place. De fapt, ne place altceva – ca nu-si declara valorile ci le traieste.

Astazi, 22 februarie, declansam in toata Europa campania pentru reducerea decalajului salarial dintre femei si barbati (femeile sunt platite cu 15% mai prost, in medie, in Uniunea Europeana).

Poul Nyrup scrie scrisori tuturor si-i indeamna sa ia in serios problemele reale – decalajul salarial, ce fel de slujbe gasim si daca gasim, cum ne ingrijim copiii mici, ce fac cei mari dupa ce se intorc de la scoala, cum se impart obligatiile familiale intre femei si barbati…

Asa feminista cum sunt, as renunta sa lupt impotriva discriminarii salariale si as accepta sa primeasc 15% in minus toata viata doar ca intr-o seara, la televizor, barbatii nostri de stat sa discute aceasta problema. Mai bine emigrez!?

Citeste si scrisoarea lui Poul Nyrup Sasmussen

Tags: , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *