• In General
 • pe

Avem guvern de dreapta! Treziţi-vă români!

Salariile primite sunt mai mici. Pensionarii sunt duşmanii naţiei. Invalizii sunt suspecţi că nu sunt chiar atât de invalizi. Astăzi se taie şi alocaţiile pentru copii.

În acest timp, avem cotă unică de impozitare şi suspectăm că economia subterană reprezintă 40% din PIB; munca la negru, de asemenea.

Aud comentarii care vorbesc de greşelile, neştiinţa, neputinţa premierului Boc şi a echipei sale. Nu este adevărat deloc! Este un guvern de dreapta coerent cu doctrina sa. Este şi un guvern populist, care foloseşte tot felul de perdele de fum, ca să abată atenţia de la realitate.

Asistenţă socială face şi dreapta politică; protecţie  socială nu doreşte. Doreşte întărirea structurilor poliţieneşti… Pot fi bune la necaz…

7 comentarii la “Avem guvern de dreapta! Treziţi-vă români!”

 • Peter Gluck

  Prostia asta cu taierea alocatiei ptr copii la bogatani, e ceva total
  crazyuliu si ilegal. Mai toti copiii se nasc in XXXXX gol.
  Reanalizarea pensiilor privilegiate bazate pe o meritocratie sui
  generis- un judecator o merita si eu care am lucrat cu cele mai periculoase gaze toxice, nu (dar asta e un exemplu din multe si poate nu cel mai bun) e o chestiune demna de atentia Stangii, a Dreptei si a Centrului. Toti suntem egali dar exista unii mai egali ca altii.

 • Bibliotecaru

  Ce mai contează ce spune liberalismul, când deciziile sunt după ureche, urechea ţine loc de diapazon.

 • gabicretu

  @Sunt sustinătoarea sistemelor unice de salarizare si de pensii. Nu sunt adepta ierarhiilor arbitrare in interiorul acestor sisteme.

 • SakinMRA

  De ce copii oamenilor instariti sa nu mai aiba dreptul la alocatie?
  Ei nu sunt tot copii? Oricum la cati ‘bogati’ sunt in Romania, nici pentru o poseta pentru doamna Udrea nu se strange=))…
  Asta e cea mai absurda decizie pe care am auzit-o anul asta, insa cu siguranta urmeaza altele mult mai ‘frumoase’ in urmatoarele luni;)…

 • Bibliotecaru

  @ SakinMRA
  Aici este o mică găselniţă. Cuvântul înstărit nu implică neapărat sume de bani la care vă gândiţi, probabil, domnia voastră. Înstărit s-ar putea să însemne venituri ale familiei de 18 milioane sau 20 de milioane… sau, de ce nu, 10 milioane.

 • gabicretu

  @Drepturile copiilor sunt universale. Nu pot fi abrogate individual. Alocaţia este un semn, mic sau mare, că statul îi recunoaşte drept locuitori ai acestui stat în mod egal.
  Legătura cetăţenilor cu statul este definită printr-un ansamblu de drepturi şi obligaţii. Privarea unora (a celor cu venituri ceva mai mari) de drepturile considerate universale subminează relaţia lor cu statul. Aşa apar întrebările de tipul „dar de ce să plătesc eu pentru altul…”
  Susţinerea necesară a celor cu venituri mici nu se poate face prin privarea celorlalţi copii. Este infinit mai recomandabil impozitul progresiv.

 • goe

  @gabi
  „Salariile primite sunt mai mici.” – depinde despre cine vorbiti si la ce va raportati. Din cate va cunosc ar putea fi orice in afara de productivitate (doar tara nu e afacere). Daca e la liber, atunci eu vreau sa ma raportez la 2004 si va spun ca sunt mai mari.
  „Pensionarii sunt duşmanii naţiei.” – credeam ca expresia consacrata in discursurile comuniste este „dusmanii poporului”. Eu zic ca nu e chiar asa. Unii pensionari sunt hoti, atata tot. Vreo 20000, zice guvernul Boc. Cifra pare plauzibila dar mai trebuie sa-i si dovedeasca. Eu ii tin pumnii. Chiar daca nu dovedeste nici unul dar inchide robinetul de aici incolo, tot e ceva, nu credeti?
  „Invalizii sunt suspecţi că nu sunt chiar atât de invalizi.” – nu toti, doar o parte din ei si pe buna dreptate. Cunosc si eu vreo doi. Ambii lucreaza la negru. In loc sa plateasca taxe, primesc pensie. Merita.
  „Astăzi se taie şi alocaţiile pentru copii.” – alocatia asta e un drept sau un ajutor?
  „În acest timp, avem cotă unică de impozitare şi suspectăm că economia subterană reprezintă 40% din PIB; munca la negru, de asemenea.” – sa ne amintim cat la suta era economie subterana inaintea introducerii cotei unice? sa ne mai amintim ca ati prezis (nu dvs personal, „specialistii” din PSD) ca va fi dezastru inaintea introducerii cotei unice si ca in realitate cota unica a adus mai multi bani la buget?
  „Aud comentarii care vorbesc de greşelile, neştiinţa, neputinţa premierului Boc şi a echipei sale. Nu este adevărat deloc! Este un guvern de dreapta coerent cu doctrina sa.” – eu v-am mai spus si cu alta ocazie ca privind de la extrema stanga in care va aflati, centrul pare foarte departe si foarte la dreapta.
  „Este şi un guvern populist, care foloseşte tot felul de perdele de fum, ca să abată atenţia de la realitate.” – pana acum ati afirmat ca i-a lovit pe toti guvernul asta: pe salariati, pe pensionari, pana si pe copii. A mai ramas cineva de prostit? Nu vi se pare ca va contraziceti?
  „Asistenţă socială face şi dreapta politică; protecţie socială nu doreşte.” – ne puteti da cateva exemple?
  „Doreşte întărirea structurilor poliţieneşti… Pot fi bune la necaz…” – aici va dau dreptate

  Observ ca vi s-a schimbat stilul de la o vreme, e mai… jurnalistic. Articolul asta trebuia sa-l botezati „Fumigene”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *