• In Stiri
  • pe

Comunicat de presa: Importanţa combaterii traficului de persoane

COMUNICAT DE PRESA

Gabriela Creţu atrage atenţia, la Londra, asupra importanţei combaterii traficului de persoane

22 ianuarie

Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a atras atenţia, marţi, la Londra, asupra importanţei combaterii traficului de persoane, subliniind că guvernele trebuie să recunoască, mai mult în practică decât în teorie, că traficul este violenţă împotriva fiinţelor umane, în special a femeilor şi copiilor.

Doamna Creţu a prezentat, la simpozionul „Tackling trafficking for prostitution organizat în capitala Marii Britanii, un discurs cu tema „Convenţia Consiliului Europei asupra acţiunii împotriva traficului de fiinţe umane. De ce trebuie ratificată urgent de guvernul Marii Britanii”.

Guvernele trebuie să recunoască, mai mult în practică decât în teorie, că traficul este violenţă împotriva fiinţelor umane, în special a femeilor şi copiilor. În consecinţă, este important să se întărească voinţa politică a guvernelor în încercarea de a lua măsuri împotriva traficului şi exploatării sexuale. Aceste fenomene sunt un atac împotriva siguranţei cetăţenilor noştri, dar ele subminează de asemenea autoritatea guvernelor„, a declarat doamna Creţu.

Eurodeputatul social-democrat a afirmat că „nu există ţară care să nu fie afectată de acest fenomen (traficul de persoane, o formă modernă de sclavie), fie că este vorba de o ţară de origine, de tranzit sau de destinaţie, sau chiar a tuturor acestor trei forme, după cum este cazul României„.

Gabriela Creţu a pledat de asemenea pentru ratificarea din partea a cât mai multor ţări a Convenţiei Consiliului Europei privind acţiunea împotriva traficului de fiinţe umane. Această Convenţie, ratificată de România în 2006, este un tratat cuprinzător care se concentrează pe protecţia victimelor traficului şi apărării drepturilor lor.

ONU estimează că aproximativ 4 milioane de invidivizi, majoritatea fete şi femei, sunt transportate anual în şi între ţări în scop de trafic. De asemenea, în fiecare an, peste 100.000 de femei sunt victimele traficului în Uniunea Europeană.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *