• In General
 • pe

Două fetişuri!

FETÍȘ, fetișuri, s.n. Obiect considerat ca fiind înzestrat cu o forță magică, supranaturală, capabil dea ajutor celui care îl posedă, îl poartă etc. – V. amuletă, talisman. ♦ Fig. Idee, principiu etc.care constituie obiectul unei adorații oarbe, nejustificate. [Pl. și: fetișe] – Din fr. fétiche.

Exista si fetisizari foarte laice; ne- naturale dar nu supranaturale. Exemplul cel mai bun – Tratatul de la Lisabona şi Strategia de la Lisabona; sunt fraţi  gemeni, dar nu din cauza locului naşterii (era mai  bine surori gemene!?).

Ele ar trebui să producă, prin simpla lor adoptare, schimbări politice, economice şi sociale fabuloase. După ele, vom deveni alţii!

Opinia mea este putin diferită:

1. Orice prevedere din aceste documente putea deveni realitate şi înainte, dacă ar fi existat voinţa politică pentru asta.

2. Orice prevedere din aceste documente poate fi ignorată astăzi dacă… este voinţă politică.

2 comentarii la “Două fetişuri!”

 • Bibliotecaru

  Tot discutăm de planuri, voinţa politică, raportări pentru viitor… Citeam în dosarul pe care politica românească l-a înaintat FMI şi acesta spune că datoria externă mai creşte doar un pic în acest an, că de la anul… va scădea cu rapiditate.

  Eu m-am plictisit să aştept ca politica să facă ceva. De 20 de ani tot aştept. Am trecut peste zeci de începuturi promiţătoare şi totuşi nimic nu se întâmplă.

  Ceva se întâmplă în ţara asta sau vom aştepta la nesfârşit trăind din proiecte minunate? Vreau să văd şi eu o schimbare, puţină transpiraţie… nu se mai poate.

 • Iceflame

  @ Biblio

  Un pic de transpiratie se simte. Este rece si a aparut pe sira spinarii romanilor odata cu intentia declarata a guvernantilor de a umbla (in sens negativ bineinteles) la alocatiile copiilor si la impozitele persoanelor cu handicap.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *