• In General
 • pe

Ei ar vota, dacă ar putea!

Duminică este ziua în care suntem toți perfect egali. Fiecare are votul său; unul singur. Faceți uz de el! Nu-l risipiți!

Prietenii mei din politica internațională  ar vota, dacă ar putea. I-am reunit în continuare pe cei care v-au scris în această campanie. (textele originale se găsesc publicate  la secțiunea Știri )

”Am cunoscut-o pe Gabriela Crețu în ultimii ani, în calitatea mea de  președinte a Asociației Foștilor Membri  ai Parlamentului European. Cei care  îi admirăm activitatea politică și convingerile am fost încântați să aflăm că s-a decis să candideze la viitoarele alegeri din România.

Interesul și cunoștințele  în domeniul afacerilor europene,  o parte vitală a perspectivelor României, este o primă contribuție pe care o poate aduce. După ce a servit ca deputată  în Parlamentul European  a menținut contacte foarte active cu instituțiile europene și cu foștii colegi. Se află acum în poziția de a folosi toată această experiență  în avantajul țării sale și al celor pe care-i reprezintă.

Ii doresc succes  în  provocarea electorală care urmează și sunt bucuros să v-o recomand.

Cele mai bune urări,

Pat Cox”

Președinte al  Parlamentului European între 2002-2004, Președinte al Mișcării Europene

”Mi-a plăcut cu adevărat să lucrez cu Gabriela, în Parlamentul European. Este o femeie uimitoare, extrem de inteligentă, sofisticată intelectual dar în același timp atât de caldă, simplă și deschisă în relațiile cu oamenii!

Datorită cărților ei  interesante despre femei și democrație chiar mi-am îmbunătățit în mod spectaculos  nivelul de cunoaștere al  limbii române!

Selectarea cu succes și bine meritată pentru a candida în județul ei este o veste bună pentru România și pentru Europa. Îi doresc o mare reușită în alegeri și sper că va investi timp în viitor pentru  cooperarea dintre Parlamentul European și parlamentele naționale,  crucială pentru ca  vocile cetățenilor noștri să se facă auzite și pentru a promova prosperitatea, solidaritatea și justiția socială.

Anna Colombo”

Secretara  generală a Grupului  S & D din Parlamentul European


O felicit pe Gabriela pentru decizia de a candida  la alegerile parlamentare  naționale din România. Alegerea anterioară ca membră a Parlamentului European e o dovadă a  implicării sale în apărarea drepturilor  cetățenilor și în special  a egalității dintre femei și bărbați.

Întotdeauna  am apreciat activitatea noastră în comun întrucât Gabi  este   foarte motivată, cu voință puternică și  inteligență politică.  Îi doresc  succes în  campania electorală! Consider că vocea ei politică puternică și remarcabila experiență  pe scena europeană și internațională o plasează de departe drept favorită.

Întreaga solidaritate,

Evelyne Gebhardt”

Membră din Germania a Parlamentului European, coordonatoare socialistă a Comisiei de Piață internă, raportoarea europeană pe Directiva serviciilor


” Eram guvernator în Nariño, când am primit o comisie a Parlamentului European. Vicepreședintă a delegației era o doamnă blondă foarte interesată de detaliile subiectelor în discuție. Mult mai interesată decât restul comisiei, mult mai mult.

Nu se întâmplă prea des ca vizitatorii cei din lumea veche să ne asculte cu atentie. Ea a făcut-o. Așa am cunoscut-o pe Gabriela, plecând de la acea atitudine. A fost începutul unei relații de respect pentru un european care cu adevărat vrea să ajute. Are un interes real în oamenii cu care vorbește. Nu stă pe un piedestal de unde se uită în jos, ci se poziționează la nivelul partenerului, pentru a înțelege și coopera. Bravo pentru Gabriela ! Aș vrea să fi fost toți politicienii așa!

Antonio Navarro Wolff”

Politician columbian, fost președinte al Adunării Constituante, fost senator și deputat de Bogota, ministru, guvernator, conducător al unei mișcări de gherilă în anii 80…

”Am cunoscut-o pe Gabriela prin intermediul activității ei din Parlamentul European de la Bruxelles. S-a dovedit în mod special proactivă și entuziastă în muncă, fiind deputatul român cel mai activ și angajat din Parlamentul European în perioada 2007-2009. Lucrul cu ea era întotdeauna o plăcere și a contribuit la construirea unei imagini pozitive a României în instituțiile europene.

Alegerea Gabrielei va fi un semn excelent,  în măsură să contribuie la perceperea mai bună a țării în familia europeană! Sunt sigur că prin inițiativa ce o caracterizează va ajuta România la construirea unui viitor mai bun. Îi doresc un mare succes în alegeri și aștept cu nerăbdare să cooperăm în viitor la nivel regional și internațional.

Evgeni Kirilov”

Politician bulgar, deputat în Grupul S & D din Parlamentul European

”În timpul mandatului nostru comun  de membre ale Parlamentului European, Gabi a fost întotdeauna un real suflet pereche pentru mine – o  adevarată  luptătoare pentru drepturile femeilor în Europa și în restul lumii, extrem de dedicată  problemelor de dezvoltare a populației, în special celor referitoare la emanciparea femeilor, nevoile celor mai vulnerabili din societate și problemelor de sănătate ale  femeilor  și copiilor.

Ca membră activă al Grupului de lucru al Parlamentului European pentru Populație și Dezvoltare, ea a fost una dintre  puținele deputate pe care am putut conta întotdeauna  pentru a pune un accent mai mare pe rolul femeilor în politicile de cooperarea pentru dezvoltare ale UE.

Femeile de felul lui Gaby sunt indispensabile în politică, pentru a da acesteia o față mai umană, pentru a o aduce mai aproape de oameni și pentru  a face alegerile care trebuie.”

Anne van Lancker”

Politiciană belgiană, aleasă trei mandate în Parlamentul European, declarată campioana luptei pentru o Europă socială, președinta Forumului European pentru Populație și Dezvoltare

”Parlamentarii europeni sunt adesea niște mari necunoscuți pentru cetățenii din țările lor iar îndeplinirea responsabilităților pe care le au în Parlamentul European, în comisii sau delegații, trece cu greu de zidul de cristal al parlamentului.

Acesta este motivul pentru care îmi face plăcere să pot susține că, în timpul în care a fost deputată europeană, Gabriela Crețu a desfășurat o activitate remarcabilă, atât în comisia pentru piață internă cât și în delegația pentru America Latină, în care am lucrat împreună.

Perseverența, ca și rigoarea formulărilor sale,  făceau ca opiniile  să-i fie luate în seamă, în ciuda dificultăților dezbaterii politice.

Ar fi fost pentru mine o enormă satisfacție ca în acest al doilea mandat în Parlamentul European să fi contat pe prezența Gabrielei, pentru a crește astfel capacitățile noastre de acțiune parlamentară.

Sunt convins că Gabi Crețu va reprezenta cu demnitate pe cei defavorizați și pe toți cetățenii care-i acordă încrederea de a-i reprezenta.

Vicente GARCÉS RAMÓN

Deputat european, lider al curentului Stânga Socialistă din PSOE

”Să întâlnești un prieten politic reprezintă o valoare adăugată. Nu contează unde o întâlnești pe Gabriela – ea îmbogățește întotdeauna dialogul; puteți să vă bazați pe ea!

Brigitte Langenhagen”

Politiciană germană cu patru mandate în Parlamentul European, membră a Grupului PPE – centru dreapta

”Gabi este foarte respectată  atât în  statele membre cât și în partidele politice europene pentru profesionalismul și dăruirea ei. Ca deputată, a servit oamenii din România cu distincție. A fost un privilegiu de a lucra cu Gabi  și cred că reprezintă o alegere excelentă pentru români.

Michael Mcgowan”

Michael McGowan (UK), politician laburist,  trei mandate membru al Parlamentului European, fost președinte al Comisiei de Dezvoltare, realizator la BBC

”Am  lucrat cu bucurie  alături de  Gabi în Parlamentul European  și în rețeaua europeană a femeilor social-democrate. Acum, eu m-am întors în política regională din țara mea – Austria. Mi-ar plăcea să am în viitor mai multe ocazii de schimburi cu prietena mea Gabi.

Karin Scheele”

Karin Scheele, ministră a sănătății și afacerilor sociale în landul Austria inferioară,  fost șefă a Delegației social democrate austriece în Parlamentul European

10 comentarii la “Ei ar vota, dacă ar putea!”

 • Gabi

  @asteptam scorul!!!

 • Bibliotecaru

  Da, aşteptăm… Mă omoară aşteptarea.

 • Stefan

  FELICITARI,FELICITARI Doamna SENATOARE !!

 • N. Raducanu

  Felicitari pentru reintoarcerea in senatul Romaniei. Sper ca noile obligatii nu va vor face sa va neglijati blogul. Mie, de pilda, mi-ar face placere daca v-ati lua ragazul de a ne povesti despre reintalnirea cu oamenii din satele judetului Vaslui si din orasul Barlad : ce gandesc ei despre drumul pe care de peste doua decenii merge tara, despre politica si politicieni, despre viitorul lor si al copiilor lor, despre cerintele lor fata de cel pentru care au votat. Va multumesc!

 • doinas

  Buna dimineata, Gabi!
  Iti urez mult succes! Sunt cu ochii pe tine, pe voi. Astept.

 • gabicretu

  @Mulțumesc tutror pentru încredere și interes!
  Sper să nu devin motiv de dezamăgire pentru nimeni! 🙂 Va fi însă foarte greu! Am luciditatea și experiența de a o ști și recunoaște…

 • Peter Gluck

  Draga Gabi,

  Ca prieten am placerea sa te felicit si sa-ti doresc
  succes in promovarea liniei tale de gandire si actiune.
  Va fi cu ordine de marime mai greu decat iti inchipui
  fiindca problemele sociale de fapt nu sunt rezolvabile
  si vei suferi si din cauza unor colegi (CENZURAT!).
  Daca ar fi macar o umbra de meritocratie prin preajma
  ai fi expusa pericolului de a fi noul Ministru al Culturii.
  Peter

 • Bibliotecaru

  @ gabicretu

  😀

  Eu promit să rămân la fel de critic… şi sper să-mi oferiţi o activitate parlamentară cât mai bogată şi cât mai aproape de normalitate… să nu am multe de criticat.

 • Ileana

  Spor în toate cele de folos public!
  Ne dorim să se vadă în prim-planul Parlamentului politicieni ca Gabriela Creţu: cu inteligenţă şi cultură, cu experienţă într-o primă profesie, dar şi cu politica devenită a doua autentică profesie.
  A fi ajuns în Parlament nu este destul, nici a avea cele mai bune intenţii, ne vrem reprezentaţi de o elită activă, care să fie luată în serios în primul rând de propriul partid. Lupta e mare. Scepticismul tot aşa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *