Gabriela Creţu a organizat săptămâna de lucru´50%-50% Reprezentarea femeilor în Europa´

Eurodeputata PSD Gabriela Creţu, membră a Comisiei pentru drepturile femeilor şi egalitatea de gen a Parlamentului European (FEMM), a organizat, în perioada 3-5 martie 2009, la sediul PE din Bruxelles, o săptămână de lucru cu tema „50%-50% Reprezentarea  femeilor în Europa”. Demersul se înscrie în seria eforturilor continue ale deputatei europene în domeniul egalităţii dintre femei şi bărbaţi. 

In cadrul seminarul cu participare internaţională cu acelaşi nume, care a avut loc miercuri, s-au purtat discuţii pe teme de reprezentare a intereselor femeilor la nivel naţional si european. Au fost vizate, printre altele, paritatea de reprezentare politică dar şi combaterea diferenţei salariale dintre femei şi bărbaţi, conform ultimelor studii ale Comisiei Europene aceasta situându-se la 17,4% pentru aceeaşi muncă depusă.      

Data aleasă nu este întâmplătoare: pe 8 martie este Ziua Internaţională a Femeii. De ziua lor, un angajament pentru respectarea si promovarea drepturilor femeilor este necesar. Eu îl propun. In loc de a oferi flori, consider că suntem obligaţi să facem gesturi pe măsura puterii care ne-a fost încredinţată: să  garantăm aplicarea unuia dintre drepturile deja recunoscute in fiecare an – egalitatea„, a declarat Gabriela Creţu.  

La aceasta săptămână de lucru participă, alături de eurodeputaţi şi experţi, Mihaela Mihai, Preşedinta Uniunii artiştilor liberi profesionişti din România (UALPR), Ancuţa Abrudan, reprezentant PSD Cluj, deputatele PSD Oana Mizil, Lucreţia Roşca, Carmen Moldovan şi Luminiţa Iordache, Oana Baluţă, Preşedinta Centrului pentru Dezvoltare Curiculară şi Studii de Gen – FILIA, precum şi ziarişti.    

2 comentarii la “Gabriela Creţu a organizat săptămâna de lucru´50%-50% Reprezentarea femeilor în Europa´”

  • medusa

    cand organizati ceva asemanator si in Romania?

  • gabicretu

    @Medusa,
    Sincer!? I-am testat puţin pe români aici.Erau cei mai luminaţi şi deschişi în problema egalităţii de gen. Mi s-a confirmat că suntem în evul mediu încă. Vreau să organizez în ţară dar trebuie să caut câţive invitaţi străni să echilibrez lucrurile, ca să nu stric mai rău…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *