8 comentarii la “Gandul altuia”

 • Roxana

  …so…apropos de „gandul altuia”….si nu in ultimul rand … ca sa ma scot nitel din penibilul pe care il contemplu…….ma folosesc de un autor „maiastru” in asta-Mark Twain, autor and umorist (1835-1910)

  „We should be careful to get out of an experience only the wisdom that is in it …and stop there … lest we be like the cat that sits down on a hot stove-lid.
  She will never sit down on a hot stove-lid again, and that is well; but also she will never sit down on a cold one any more.”

  „Ar trebui sa fim atenti in a lua dintr-o experienta doar-intelepciunea ce se gaseste in ea – si sa ne oprim acolo – altfel am fi precum pisica ce a stat pe plita fierbinte. Nu va sta pe plita fierbinte vreodata si asta e in regula;…dar, de asemenea, nu se va mai aseza pe una rece.”

  „It is by the goodness of God that in our country we
  have those three unspeakably precious things:
  freedom of speech, freedom of conscience, and
  the prudence never to practice either of them.”

  „prin bunatatea lui Dumnezeu avem in tara
  noastra acele trei lucruri pretioase peste masura:
  libertatea cuvintului, libertatea constiintei si
  prudenta de nu le practica vreodata”

 • doinas

  A propos de a ceasta fraza, auzeam zilele trecute un politician folosid expresia „jocul politic”.
  Imi venea sa intru in televizor si sa-l scutur: „Trezeste-te, omule! Tu te joci acolo? Voi chiar credeti ca tara asta-lumea asta este locul vostru de joaca?”

 • Peter Gluck

  De mult, in Info Kappa Nr.99, am scris despre politica.
  Editorialul e molcom si bland peste masura dar in Citate
  m-am straduit mult sa gasesc ideile cele mai relevante:

  CITATELE SAPTAMANII

  1- Politica nu are legatura cu morala. (Niccolo Machiavelli)

  2- In politica prostia nu este un handicap (Napoleon Bonaparte)

  3- Politica distruge caracterul. (Otto von Bismarck)

  4- Politica nu este o stiinta exacta. (Otto von Bismarck)

  5- Politica este arta posibilului. (Otto von Bismarck)

  6- Politica este arta de a cauta necazurile, de a le gasi peste tot, a pune un diagnostic gresit si a aplica remediile necorespunzatoare (Groucho Marx)

  7- Politica ar fi o treaba a naibii de buna daca n-ar fi pentru pardalnicii astia de oameni. (Richard M. Nixon)

  8- Politica este probabil singura profesie pentru care se crede ca nu este necesara nici o pregatire (Robert Louis Stevenson)

  9- Politica este mai dificila decat fizica. (Albert Einstein)

  10- Politica practica consta in ignorarea faptelor. (Henry Brooks Adams)

  11- Politica este o treaba mult prea serioasa ca sa fie lasata pe mana politicienilor. (Charles de Gaulle)

  12- Politica: O incaierare intre interese, mascata ca o competitie intre principii. Conducerea treburilor publice in interesul personal. (Ambrose Bierce, Dictionarul Diavolului, 1911)

  13- Politica este razboi fara varsare de sange,iar razboiul este politica cu varsare de sange. (Mao Tse Dung)

  14- Politica s-a preocupat de mult prea mult timp de stanga sau dreapta in loc de bine sau rau. (Richard Armour)

  15- Politica este arta subtila de a obtine voturi de la saraci si fonduri pentru campanie de la bogati, promitandu-le si unora si altora ca ii vei proteja de ceilalti (Oscar Ameringer)

  16- Politica: nu stiu de ce, dar ei par a avea o tendinta de a ne separa, de a ne feri pe unii de altii in timp ce natura face mereu si dintotdeauna eforturi ca sa ne uneasca. (Sean O’Casey)

  17- Politica este la fel de interesanta ca razboiul si le fel de periculoasa. In razboi poti fi omorit o singura data, in politica de multe ori. (Winston Churchill)

  18- Un politician este un tip care va da viata ta pentru binele tarii sale. (Texas Guinan)

  19- Politicienii sunt la fel ca scutecele; si ei necesita schimbarea frecventa, din exact aceleasi motive. (Autor necunoscut)

  20- Politicienii sunt oamenii care, atunci cand se vede luminita de la capatul tunelului, se duc si mai cumpara ceva tunel (John Quinton)

  Unele mai sunt valabile si azi. Sper. Bine ar fi sa nu fie.

  Peter

 • gabicretu

  @Doina, avem aceleasi sensibilitati; nu te mira; auzise si omul ca e homo ludens…
  @Peter, ai vreo explicatie pentru l-au uitat toti pe Aristotel cand vine vorba de politica?! Eu am una dar astept intai opinii.
  @Roxi, te apropii de varsta inteleapta. Ai grija!

 • doinas

  @ Peter

  „Politicienii sunt la fel ca scutecele; si ei necesita schimbarea frecventa, din exact aceleasi motive. (Autor necunoscut)”

  ;))

  Precis autorul este o femeie, deoarece arta si motivul schimbarii scutecelor reprezinta o arie de expertiza specific feminina. Dar, ca de obicei, atunci cand au dreptate nu li se recunoaste.. meritul. Voiam sa formulez altfel, in minte imi aparuse formularea „paternitatea ideii” si m-am razvratit. E ciudat, nu-i asa ? Spunem adesea „se naste o idee” sugerand ca ar fi vorba despre o eruptie naturala-fara nici un merit sau implicare personala. Si cand vorbim despre merite spunem „paternitatea ideii”, ca si cum acestea ar aparea (dupa indelungi eforturi) exclusiv in creierele masculine.
  Mnh! Sunt putin rautacioasa? E normal : azi e vineri! Si, colac peste pupaza, cu exceptia acestei ziceri anonime, toate celelalte au autori cunoscuti si barbati.
  :))

 • doinas

  „au autori cunoscuti si barbati”
  adica o paternitate… :))

 • Peter Gluck

  @Gabi- Aristica a zis ca omu-i animal politic. O fi.
  Nu ai observat ca am incheiat mesajul cu doua afirmatii care se contrazic, asta fiindca ma pregatesc pentru politica, vreau un partid care sa apare oamenii de cainii
  vagabonzi- iarasi au sfasiat un copil in judetul Galati,
  iarasi au muscat din greu bucuresteni, au sabotat summitul si au demonstrat ca la noi problemele nu pot fi rezolvate.
  @Doinas- draga tu nu stii ce inventie mareata „e” Pampersii, daca as avea echivalentul in aur al materialelor pe care le am indepartat prin spalare de pe scutecele de tip vechi ale celor doi copii ai mei, as da bacsisuri miliardarilor de azi. Iar tu ai reface, cel
  putin partial imaginea ta scutecologica. Sunt si tatici cumsecade. Intamplator am facut ceva cercetari in domeniul polimerilor slab reticulati folositi in pampersi, absorb lichide cu nemiluita!
  Peter

 • Cathy

  Aristotel a zis mai degraba ca omul e animal social (zoon politikon). De aia exista unii politicieni/unele politiciene de stanga… 🙂 (e un zambet de simpatie!)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *