• In General
  • pe

Liceeni la Strasbourg: Adela Hancu

Povestea excursiei mele la Strasbourg este o poveste frumoasa si plina. Am vizitat locuri uimitoare si am întâlnit oameni minunati. M-am simtit întotdeauna în siguranta si într-o asemenea atmosfera încât orice lucru parea posibil, de la a face o poza cu un soim în Budapesta, pâna la a privi cu mândrie steagul României în fata Parlamentului de la Strasbourg, de la a hoinari în Viena pâna la a cânta în autocar, de la a învata despre Uniunea Europeana chiar din locul unde se întâmpla totul, pâna la a gusta mânacare traditionala alsaciana, toate lucrurile mari si marunte care împreuna au dat substanta si savoarea unei saptamâni memorabile. Ma bucur ca am avut ocazia sa cunosc istoria unor oameni de atât de departe de casa si sa vad cum fiecare au individualitatea lor, specificul si traditiile lor aparte, dar cum toate aceasta diversitate poate da nastere la întelegere, deschidere si toleranta. Poate ca, în definitv, întregul scop al excursiei a fost acela de a proba noi însine deviza Uniunii Europene, care altfel ar putea parea doar o sintagma frumoasa, “Unita în diversitate”.

Privind în ansamblu saptamâna care tocmai s-a încheiat, pot spune ca a fost pe cât de frumoasa pe atat de serioasa si ca ne-a facut sa constientizam întreaga munca din spatele cadrului de siguranta, egalitate si prosperitate pe care îl creeaza Uniunea Europeana.

Nu în ultimul rând, vreau sa multumesc tuturor organizatorilor pentru desfasurarea ireprosabila si pentru ocazia pe care ne-au oferit-o, mie si colegilor mei, de a învata atât de multe despre lumea în care traim si oamenii care o sustin.

Pentru alte opinii ale liceenilor din Vaslui care au fost in vizita la Strasbourg, dati click aici

One Reply to “Liceeni la Strasbourg: Adela Hancu”

  • Gabriela Cretu

    Adela, esti asa de serioasa ca-mi vine sa spun ca trebui sa facem schimb – tu de ocupi de tara si eu ma duc la scoala (oricum, imi place acolo).
    Indrazneste sa spui ce-ti trece prin cap, nu ce ar trebui sa spui ca sa fie altii multumiti! Ai asa frumoase lucruri in cap ca-i pacat sa le tii secrete.
    Impartaseste-le!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *