• In General
  • pe

Logica! Logica! Logica!

Urmaresc – cu ceva uimire fata de lipsa de continut – discutia lui Traian Basescu cu Cristian Tudor Popescu si Emil Hurezeanu, pe Realitatea; mare discutie terminologica despre oligarhi si oligarhi financiari. Oligarhii financiari nu pot fi oligarhi, spune Presedintele, sunt altceva (nu zice ca-s buni…).

Se recurge cu mare grija la dictionare si la cultura partenerului. Se uita insa ceea ce ar fi trebuit sa aiba fiecare – logica. In logica exista o regula simpla – toate trasaturile genului apartin si speciilor sale; speciile au si trasaturi pe care genul nu le are.

In cazul de fata, cine este oligarh financiar (fiind o specie) are toate trasaturile genului oligarh (amintite si reamintite de Presedinte in campanie) si ceva in plus ( adica nu investeste in industrie sa produca ceva, ca alta specie de oligarh, ci speculeaza la bursa; capitalul sau nu este industrial ci este foarte mobil, poate fi transferat, transformat, evaporat spre taramuri unde nici investitorii de la FNI nu pot sa-l vada…).

A detine un post de televiziune foarte favorabil Presedintelui nu este o trasatura specifica pentru oligarhii financiari. Numai pentru specia individuala numita SOV.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *