Mărturisire, la douăzeci de ani…

Mă închin memoriei celor care au murit. Ei nu au nici o vină…

Eu nu am aşteptat, nu am visat, nu am dorit în 1989  nimic din ceea ce a ajuns astăzi România. Este aceeaşi uniformitate dar pe dos. Cei care gândesc altfel decât gândirea oficială nu au fost reprezentaţi în Parlamentul României, la şedinţa aniversară, aşa cum nu erau reprezentaţi la al XIV-lea Congres. Falsul comunism a fost înlocuit cu falsa democraţie.

Nu mai scriu pe blog cum scriam înainte. Am renunţat în mod conştient, din cauza presiunii pe care o resimt pentru că îndrăznesc să spun că mi-ar plăcea să trăiesc într-un stat laic, că societatea capitalistă este profund nedreaptă, că nu mai suport ipocrizia celor care fac mare caz de rădăcinile creştine ale culturii europene dar fac apologia războiului tuturor împotriva tuturor.

4 comentarii la “Mărturisire, la douăzeci de ani…”

 • Peter Gluck

  Draga Gabi,

  Inteleg si impartasesc nemultumirea si/sau durerea ta- nu am ajuns acolo unde am visat.
  Unde as putea sa discut si unde ar fi posibile oarecari precizari e
  afirmatia ca societatea capitalista e profund nedreapta, dar se pare ca toate societatile testate pana acum pe miliarde de cobai umani au fost tot profund si uneori criminal de nedrepte. (Cu celelalte puncte ridicate de tine sunt de acord peste 120%)
  Care ar fi alternativa acceptabila la inegalitatea strigatoare la cer din
  capitalismul nostru? Se pare ca atat in natura cat si in orice situatie se impun curbe de distributie de tip Extremistan- foarte putini au foarte mult si foarte multi au foarte putin. Numai viitorul stie in ce masura se paote corecta asta.

  Este evident ca rezultatul alegerilor din 6 dec. te entuziasmeaza negativ. Esecul PSD este o catastrofa pe termen scurt, insa pe termen lung poate nu- fenomenul pe care l-am descris in Info Kappa
  285 (mijloacele devin scop) a penetrat prea adanc si prea departe in organizatie- a devenit ceva endemic si vindecarea e dificila. Acum macar e motivata.
  In sah in viata si in politica invinge cel care greseste penultimul,
  sau cel care greseste de mai putine ori. Regret- dar alianta contra firii si vizita inoportuna in orasul meu natal- nu au nicio scuza si la astea s-au mai adaugat…

  As fi foarte fericit daca te ai intoarce la blog- este o oaza de ratiune si de gandire buna si-i pacat..Te-rog- si eu sunt feminist convins asa ca nu pot sa-ti spun „Fii barbata, Gabi!”

  Gabi si ceilalti colegi dragi- vedeti si ce scrie aici: http://www.alternet.org/story/144685/7_reasons_for_atheists_to_celebrate_the_holidays dati-mi voie sa va urez: „Craciun Fericit si un An Nou 2010 deosebit de bun!”
  Peter

 • gabicretu

  @Peter,
  Alegerile au fost doar prilejul, nu cauza (asta ca sa fac trimiteri livresti).
  Primesc si transmit urari! Cu duiumul! Sa ne bucuram!

 • hobbitul

  Într-o noapte, neliniştit, obsedat după putere şi cu un ochi înspre sticla de wisky – pregătită pentru toastul de Crăciun, jucătorul-prezident, alături de echipajul vaporului portocaliu ce se află în portul prezidenţial şi băsescienesc, visează un mic poc, al patrulea la număr. În groteasca penibilitate şi alungat hain de la gardurile vopsite în roşu şi galben-albastru, marinarul a părăsit nava şi a plecat la cules prin păduri şi pe cîmp. Cum venise deja iarna, nu a cules nimic. Şi a plecat la piaţă. Cum bani nu mai erau, s-a gândit la romanul Traian şi s-a apucat să facă troc. A dat stele de general, ministere, secretariate şi restul de păduri ciuntite din Harcov, deja de despoţii maghiari aciuaţi în politica mioritică. Trădare şi batjocură la schimbul trădării. Un troc echidistant. Mai întâi, nişte generali politizaţi, cu caracter îndoielnic. Au urmat aşa-zişi reprezentanţi ţigani, dornici de afirmare politică. Însă, socoteala tot nu ieşea. Şi a urmat trocul cel mare. Păduri, cultură, crupe de istorie, în schimbul trădării alianţei realizate pe traseul Bucureşti-Sibiu-Harghita. Troc care a intrat la inima hunilor politizaţi. Totul pentru a deţine puterea. Putere care va ajuta la răsplătirea “elevilor” ajutători de către diriginte. Astfel, marinarul şi bocul lipsit de demnitate au trădat. Prima dată pe cei 5 milioane şi ceva de alegători, care dacă vroiau sa fie bella la gubernare votau pe altul. Apoi pe mai toţi. Disperarea băsesciană a făcut ca un etnic maghiar să aibe controlul asupra culturii, direcţie care cuprinde şi monumente şi izvoare istorice. Scriu urmatoarele cu frică de Dumnezeu şi ca un bun român, cu dragoste de ţară, mă rog să mă înşel(iar de mă însel o să îl slujesc pe marinar şi îmi iau cetăţenie maghiară): dacă judecăm după radicalismul autorităţilor din HarCov şi a etnicilor maghiari din politica neaoăşă, după condiţionările bellasciene, atunci ştrumfii boci şi marinăreşti au trădat. Monumentele istorice şi alte lucruri/izvoare istorice riscă să ajungă undeva la mulţi metri sub pământ. Acestea, or multe dintre ele, se află într-o stare dezastruoasă, iar acum cu unul care are în inimă altă ţară decât cea în care se află la guvernare – asemenea crime par un scenariu apocaliptic, la un pas de transpunerea în realitate.
  Obsedat după putere, cu un ochi înspre sticla de de wisky – pregătită pentru toastul de Crăciun, marinarul e liniştit şi priveşte mulţumit în oglindă. Are în mână puterea. Şi îşi spune retoric: “nici nu ştii ce mic devii Traiane în comparaţie cu mine”. Traian, impăratul roman – … cel mic.

 • Iceflame

  @ Gabi

  Observ cu mare bucurie ca, an dupa an, apar informatii noi in legatura cu evenimentele din decembrie 1989. Usor-usor, se ridica valul de ceata…Nu imi pot permite luxul de a spera ca, vreodata, vom afla totul. Deranjul ar fi prea mare. Sunt constient insa ca ni se dezvaluie exact atat cat serveste intereselor noii puteri pentru ca aceasta sa-si pastreze ascendentul castigat in fata actualei opozitii, care opozitie, poarta in pantecele-i gras niste chisturi cancerigene, niste bombe biologice cu ceas. Franturile de adevar care ni se dezvaluie, servesc se pare pentru a activa numaratoarea inversa, procesul de metastaza. De aceea, poate ca a sosit vremea ca PSD-ul sa se opereze, sau, daca asta e dorinta-i, sa moara cu zile…
  Lectura ajutatoare (cu reticentele de rigoare) http://www.scribd.com/doc/3833257/Vladimir-Alexe-Ion-Iliescu-candidatul-manciurian

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *